TOKİ YENİDEN İVME KAZANDI

Yıldıray GÖKKAYA
Tüm Yazıları
Türkiye'deki konut seferberliğinin şüphesiz en önemli oyuncusu olan Toplu Konut İdaresi TOKİ üretim ve satış faaliyetlerinde son aylarda yeniden hız kazandı.

Türkiye'deki konut seferberliğinin şüphesiz en önemli oyuncusu olan Toplu Konut İdaresi TOKİ üretim ve satış faaliyetlerinde son aylarda yeniden hız kazandı. Yılbaşından itibaren başta emekliler olmak üzere dar ve orta gelir grubu için sesini daha fazla duyurmakta olan TOKİ, ülkenin en ücra köşesine kadar ulaşıyor. Sitesine bir bakarsanız eğer detaylarını bulacağınız pek çok proje, Kayseri, Burdur, Bursa, Kütahya, Şanlıurfa, Corum, Afyon ve Isparta gibi pek çok il yeni konut projelerine TOKİ sayesinde kavuşuyor. Sadece yeni satışa çıkacak projeler değil, daha önce yapılmış olan ve bir şekilde henüz sahiplerini bulamamış konutlar da yine TOKİ'nin satışı süren projeler başlığı adı altında duyuruluyor.

İstanbul'da 680 Şanslı Aile

Şüphesiz en merak edilen ise, nüfusun kalabalıklığı ve ev alamayan kesimin hala çok fazla olması nedeniyle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropollerde yeni projesinin olup olmadığı yönündeydi. İstanbul konusundaki iyi haberi zaten önceden aldınız. İdare İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Başakşehir ve Kayabaşı'nda, Anadolu Yakası'nda ise Tuzla'da konut üretip satacak. TOKİ Kayabaşı projesi 448 konuttan meydana gelecek. Tuzla projesinde de 232 konut bulunacak. Toplamında 680 şanslı aile bu yıl ekonomik fiyatlı ve düşük taksit imkanlı projelerde konut sahibi olacak. Bu yıl için 60 bin adet gibi ciddi bir konut hedefi  bulunan TOKİ'nin İstanbul projelerini yapacak müteahhitlerle görüşmeleri sürüyor. Kayabaşı için ihale yapıldı, Tuzla için de bu ay yapılacak.

İzmir ve Ankara cephesinde ise bildiğimiz kadarıyla İzmir Torbalı için bir girişim var. TOKİ yapacağı konutlar için Torbalı'yı pilot bölge seçti ve bölgede anket çalışması yaptı. Ankara'da ise pek çok proje var görünüyor ama hepsi inşaatı tamamlanmış projeler. Yapracık, Çayyolu, Çankara ve Çukurambar gibi bölgelerde ise inşaat yeni başlıyor. Bu projelerin satış duyurusunu kaçırmamak gerekir.