TERÖRİSTE SERBEST , DEMOKRASİYE YASAK: AB! (1)

Ozan CEYHUN 03 Ağu 2016

Ozan CEYHUN
Tüm Yazıları
Pazar günü Almanya'daydık. Binlerce Türkiye kökenli Almanyalı Köln kentinde "darbeye karşı demokrasi" mitingi yaptı ve "kanlı darbe girişimini" lanetlediler.

PKK teröristlerine serbest, demokrasiyi savunanlara yasak: AB!

Pazar günü Almanya'daydık. Binlerce Türkiye kökenli Almanyalı Köln kentinde “darbeye karşı demokrasi” mitingi yaptı ve “kanlı darbe girişimini” lanetlediler. “Dünyanın en gelişmiş demokrasisi” olduğu iddiasında olan AB'nin yine bu konuda çok iddialı ülkesi Almanya'da yaşamakta olan Türkiye kökenli insanlarımızın demokrasiye sahip çıkmasından daha doğal ne olabilirdi? Avrupa'da yaşayan insanlar darbeleri lanetlemeyecek ve demokrasiye sahip çıkmayacak da kim çıkacak?

Almanya'da yaşamakta olan insanlarımız da böyle düşündüklerinden gerekli girişimlerde bulunup en doğal vatandaşlık hakları olan “gösteri hakkını” kullanmak istediler. İlk önce Düsseldorf'ta “darbeye karşı demokrasi mitingini” gerçekleştirmek istediler. Düsseldorf'ta buna sudan gerekçelerle izin verilmedi. Bu sefer Köln'de izin başvurusunda bulundular. Ve Almanya'da garip işler olmaya başladı. 31 Temmuz 2016 Pazar Günü “Türkiye'de demokrasiye sahip çıkmak” isteyen insanlar birden engellerle boğuşmak zorunda kaldılar.

“Demokrasi” üzerine politikacıların nutuk çekmeyi çok sevdiği Almanya'da Türkler “demokrasiyi savunmak” isteyince “derin bir takım güçler” miting için kiralanan “seyyar tuvaletleri” ya da mitinge katılacak insanları taşıyacak otobüslerin şirketleri ile yapılan anlaşmaları” iptal ettirdiler. “Erdoğan diktatördür” diyenlerin bir demokrasi mitinginin hazırlık safhasında organizatörlere çektirdikleri eziyetin tamamını sıralayacak olsam AB'deki gerçek demokratlar çok utanırlardı.

“Güvenlik gerekçesi” ya da başka nedenlerle “demokrasi mitinginin” yapılmaması için çırpınan Alman Polisi aynı kentte dört ayrı mitinge sorunsuz izin verirken aslında uyguladığı “çifte standartı”da sergiledi. Yüz bin civarında insanın katıldığı “darbeye karşı demokrasi mitingini” gölgede bırakmak sevdasıyla organize edilen ve “garip bir şekilde sorunsuz izin verilen” sözde mitingler çok az katılımlarla kamuoyunun dikkatini bile çekmediler. Aşırı sağcılar ya da “Türkiye düşmanlıklarını” her geçen gün arttıran ve “Fettullah Gülen Terör Örgütü” ile “PKK Terör Örgütü” gibi demokrasi ve insanlık düşmanı teröristlere destekleri ile tanınan marjinal sol grup ve partiler “izini” alarak sokağa çıktılar ama istenileni başaramadılar. Hiç bir provakasyon olmadı. Çünkü “demokrasi için” Köln’e gelen Türkiye kökenli insanlar buna izin vermedi.

Ancak sözde “demokrasi kalesi” AB'nin “örnek ülkesi” Almanya'da “Türkiye'de faşist darbecilere karşı demokrasilerini savunan insanlara” yönelik demokrasi adına utanç verici başka bir uygulama daha gündeme geldi. Kanlı terör örgütü PKK'nın destekçilerinin organize ettiği mitinglerde sözde Almanya'da yasak olan PKK paçavraları ve terörist Öcalan resimleri ve de daha nice “terör propaganda malzemesi” sorunsuz ve de hiç bir engelle karşılaşmadan ortalıkta sunulurken Almanya Anayasa Mahkemesi, Türkiye'nin demokratik seçimle seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “video konferans” aracılığıyla “vatandaşlarına” seslenmesini yasakladı. Evet yanlış okumadınız “yasaklandı”.