ŞİMDİNİN SONRASI…

Aslı SERTDEMİR 18 Kas 2023

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Melodinin derinliklerinde zamanın akışıyla örülmüş bir hikaye, müziğin efsanevi yolculuğunda en son noktayı buldu.

Melodinin derinliklerinde zamanın akışıyla örülmüş bir hikaye, müziğin efsanevi yolculuğunda en son noktayı buldu. Beatles, ustalıkları ve müzikal mirasıyla 45 yıl sonra hayranlarını etkilemeye devam ediyor. 1978 yılında John Lennon'un yazdığı ilk notalarla başlayan, ancak diğer grup üyeleri tarafından tamamlanan son şarkıları "Now And Then", ruhumuzu saran naif bir melodiyle karşımıza çıktı. Bu şarkı, geçmişe yolculuk yapmış gibi hissettiriyor insanı. Aramızdan ayrılışlarının ardından bile, Beatles'ın büyüsü hala taptaze ve etkileyici. Şarkı, yayınlanmasının ardından Birleşik Krallık listelerinde bir numaraya yükselerek, sadece müzik tarihinde değil, hayranların kalplerinde de bir rekora imza attı. Efsanevi grup, yıllar sonra bile insanları büyülemeye ve heyecanlandırmaya devam ediyor. "Now And Then", sadece bir şarkı değil, aynı zamanda bir zaman kapsülü. Beatles'ın zamansızlığını ve müziğin sonsuz gücünü gösteriyor. Şarkının her notası, geçmişle bugün arasında köprü kuruyor ve dinleyiciyi duygusal bir yolculuğa çıkarıyor. Müzik tarihinin en büyük efsanelerinden biri olarak, Beatles sonsuza dek hayranlarının kalbinde yaşamaya devam edecek.

Yine yeni yeniden… 

Milyon türlüsü çekilen Aşk-ı Memnu’lara bir yenisi daha eklendi. Film, daha vizyona girmeden,   setten dedikodular eksik olmadı. Özellikle Farah Zeynep Abdullah ve Hande Ataizi arasında geçen kapışmaların ardı arkası kesilmiyordu. Nihayet, filmi kavga dövüş bitirmişler. Veee galasını yapmışlar.                                              İşin Aslı astarı; bu filmden pek umutlu değildim. Halit Ziya Uşaklıgil’in muhteşem Aşk-ı Memnu’sunun her versiyonunu çektiler. Cılkını çıkardılar canım hikayenin… Farah dışında, oyuncu kadrosu da pek içime sinmemişti. Ki, bir de filmi tartışmanın eksik olmadığı, gergin bir ortamda çekmişler. Eee bu kadar olumsuzlukların içinde, güzel iş çıkmasını beklemek aptallık olur.Uzun soluklu işlere, reyting alan yapımlara bakın, çalışma ortamları güllük gülistandır. İzleyici alır gerginliğin kokusunu… Sette olabilecek en kötü şey, karşılıklı oynayan iki oyuncunun aralarının kötü olması. En usta oyunculuklar bile bunun üstünü örtemez.Umarım düşündüğüm kadar kötü olmamıştır da muhteşem bir klasiği yerin dibine sokmamışlardır.  

Polonya’dan Beyoğlu’na…

Tam da sinemaseverlerin beklediği bir haber! Garanti BBVA'nın desteklediği Salt'ın düzenlediği Güncel Polonya Sineması gösterim programı, 21-30 Kasım tarihleri arasında Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da gerçekleşecek.Program, sekiz uzun metrajlı filmin yanı sıra Varşova Film Okulu ile Krzysztof Kieślowski Film Okulu'ndan kısa filmleri de içeriyor. Güncel Polonya sinemasından örnekleri bir araya getiren bu program, sinemanın geniş ve çeşitli dünyasını keşfetmek isteyenler için muhteşem bir fırsat.Özellikle ödüllü yapımların ve farklı sinema okullarından eserlerin bir araya gelmesi, ilginç olacak. Sinema, farklı kültürleri, farklı insan hikayelerini ve farklı bakış açılarını bir araya getiren muhteşem bir sanat platformu. Salt'ın düzenlediği bu program, sinemanın bu büyülü dünyasını daha da yakından tanımak ve keşfetmek isteyen herkes için eşsiz bir fırsat sunacak, bence kaçırmayın!