PARİS'TE…

Aslı SERTDEMİR 05 Mar 2022

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Bunca derdimizin, belamızın arasında bir savaşımız eksikti artık o da var.

Bunca derdimizin, belamızın arasında bir savaşımız eksikti artık o da var. Hem de yanı başımızda… Ama yaşam, tüm hadsiz ve yüzsüzlüğü ile devam ediyor. Mesela Paris Moda Haftası her şeye rağmen yapıldı. Olivier Rousteing; Ukrayna'daki savaş nedeniyle, Balmain için hazırladığı koleksiyonunu sunmaktan rahatsızlık duyduğunu açıklayan tek isimdi. Rousteing, Instagram'da 7,6 milyon takipçisine; "En son haberleri büyük bir üzüntüyle dinlerken podyumlara ve kıyafetlere odaklanmak oldukça çaresiz hissettiriyor." "Düşüncelerimiz ve dualarımız Ukraynalılarla. Onların haysiyetlerinden, dayanıklılıklarından ve özgürlüğe bağlılıklarından ilham alıyoruz" dedi. Dedi, ama tüm üzüntü ve empatisine rağmen defilesini de yaptı. Hayat zorunluluklar, bi o kadar tezatlıklarla dolu!

Rousteing, on yıldan fazla Balmain'de kreatif direktörlük yapıyor. Daha çok Kim Kardashian ile yaptığı yakın iş birliğiyle tanınıyor.
Geçmişte biyolojik ebeveynlerini aramasını anlatan bir Netflix belgeselinde de rol aldı.
36 yaşındaki Rousteing; her zaman insani dürtüleri üst seviyede biriydi. Daha önce de "Biraz daha az çaresiz hissetmek için!" BM mülteci örgütü UNHCR'ye bağışta bulunduğunu da söylemişti.

Anısına…

Madem defilelerden başladık, oradan devam edelim.  Paris Moda Haftasında genç yaşta kansere yenik düşen Virgil Abloh anısına da bir defile yapıldı. 2 çocuk babası Abloh’a, 2019 yılında ender görülen bir kanser türü olan, kardiyak anjiyosarkom tanısı konulmuştu. Modacının hastalığı kamuoyuna duyurulmamıştı. Hastalıkla mücadelesini gizli bir şekilde yürütmeyi seçmişti. Tüm süreç boyunca iş ahlakını, merakını ve iyimserliğini hiç kaybetmemişti. Ünlü Fransız moda evi Louis Vuitton'un yıldız tasarımcısı olarak öne çıkan, Off-White markasının kurucusu ve Louis Vuitton'un erkek giyim direktörü Virgil Abloh, 2021 yılında ne yazık ki hayatını kaybetti. Abloh’un anısına düzenlenen defilede aralarında Naomi Campbell, Cindy Crawford, Kaia Gerber, Kendall Jenner, Karlie Kloss, Amber Valletta, Gigi ve Bella Hadid gibi isimlerin bulunduğu ünlü modeller yer aldı. Tenis şampiyonu Serena Williams da podyumda sürpriz bir şekilde yürüdü. Defilenin seyircileri arasında, anne olmaya hazırlanan Rihanna ile sevgilisi Rocky de yer aldı. Pharrell Williams, Carla Bruni, Luka Sabbat, Taylor Hill gibi isimler de defileyi ön sıradan takip etti. Herkes tarafından çoook sevilen Virgil Abloh’un son defilesi, bu yıl son kez Paris Moda Haftası’ndaydı…
 

İndirin maskeleri!

İnsanoğlu işte, başına gelen tüm felaketlere uyum sağlıyor. Önce savaşıyor, sonra alışıyor… Alışmakla da kalmıyor, bi saatten sonra eğlenmeye bile başlıyor. Milyon insanı öldürüp eve kapatan salgına alışmamız 2 ay sürmedi. Balkondan resitaller verdik. Maskelerimize pullar, payetler işledik. Evden çalışmayı, konserler dinlemeyi, eğitimler vermeyi, eğitimler almayı öğrendik. Ekmek yapmayı, evde kedi köpek beslemeyi, çocuklarla evcilik oymayı öğrendik. O zor şartlara ayak uydurmakla kalmadık, eğlenip, gülüp, mutlu olmayı başardık. Ve artık bu işin de sonuna geldik. Maskelerimizden ve HES kodlarımızdan kurtulduk. Umarım başka felaketlere alışmak zorunda kalmayacağımız günler çok yakındır.