​OYUN BAŞLASIN!

Aslı SERTDEMİR 24 Haz 2023

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
"Squid Game" hayranları, müjdemi isterim! "Squid Game 2" çok yakında Netflix'te yayınlanacak.

“Squid Game” hayranları, müjdemi isterim! “Squid Game 2" çok yakında Netflix’te yayınlanacak. İlk sezonuyla büyük bir küresel fenomen haline gelen dizi, ikinci sezonuyla izleyicileri yine ekranlara kilitlemeye hazırlanıyor.                                                                                                                                           Dizinin yaratıcısı Hwang Dong-hyuk liderliğindeki dev ekip, çalışmalarına son sürat devam ediyormuş. İlk sezonunda büyük beğeni toplayan korkusuz sahneleri, etkileyici hikayesi ve karakter derinliği ikinci sezonla birlikte daha da gelişecekmiş. İlk sezondaki gerilim ve toplumsal eleştiri teması, 2. sezonda da devam edecekmiş. Yeni karakterlerle,  heyecan dolu yarışmalarla gerilim daha da tırmanacakmış. Yeni sezonu heyecanla beklenen dizinin, birinci sezonun başarısını yakalayacağına ve bizlere yine unutulmaz bir deneyim sunacağından hiç şüphem yok. Unutulmaz karakterlerin… Ölümcül oyunların… Ve sürpriz dolu sonların ikinci sezonda da alasını göreceğimizden eminim. "Squid Game 2" dizisini dünya genelinde, yine milyonlarca kişi izleyecek. Beklentiler yüksek, merak büyük! "Squid Game 2" dizisinin Netflix'te yayınlanacağı gün, biz fanatik hayranları tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. 

Etkisiz!

Son zamanlarda sağım solum Disney Plus platformunda yayınlanan "Arayış" dizisinin tanıtım afişleriyle dolu. Merak edip izlememek mümkün değil.                          "Arayış"ın konusu oldukça cazip ve potansiyel dolu. Efsaneler ve mitolojik unsurlarla dolu bir evrende geçen maceralar, izleyicileri büyülü bir dünyanın kapılarını açmayı hedefliyor. Ancak, diziyi izlerken uygulaması konusunda bazı sıkıntılar olduğunu gözlemledim.              Öncelikle, senaryo ve karakter gelişimi konusunda ciddi eksiklikler mevcut. Ana karakterlerin arka planları ve motivasyonları eksikti. Belli ki konu ile ilgili yeteri kadar donatılmamışlar, karakterleri içselleşmemişler… Bu da onların, izleyiciyle bağ kurmasında zorluk yaşatmış. Dizinin duygusal derinlikten yoksun bir hâl almasına sebep olmuş. Dizideki çeşitlilik çabaları takdir edilebilir olsa da, karakterlerin daha gerçekçi olması çok önemlidir.        Bir diğer eleştirim ise, görsel efektlerin kalitesi... Disney Plus gibi büyük bir platformda yayınlanan diziden, görsel anlamda daha etkileyici ve dikkat çekici efektler beklerdim. Ayrıca, bazı bölümlerde hikaye ilerlemesi oldukça yavaş ve sıkıcıydı. Son olarak, dizinin bazı sahnelerinin tahmin edilebilir olması da en gıcık olduğum şey. Mitolojik öğelerle dolu bir dünyada, daha sürpriz dolu ve heyecan verici hikaye beklerdim.                                                                                                                                                                  

Sanal kabinler…

İnternetten alışverişin tadını alanlar bırakamıyor. İşte bu müdavimlere çok sevinecekleri bir haberim var. Google; online alışveriş deneyimini daha da geliştirmek amacıyla, kıyafet deneme sürecine yeni bir yaklaşım sunmaya hazırlanıyormuş. Google'ın geliştirdiği yapay zeka aracı ile kullanıcıların online alışveriş sırasında seçtikleri kıyafetlerle nasıl görüneceklerini gösterebilecekmiş. Hem de gerçeğine en yakın haliyle. 

Bu yapay zeka, giysilerin çeşitli bedenler üzerinde nasıl duracağını en gerçekçi şekliyle göstermek için geliştirilmiş. Aracın eğitiminde gerçek modeller kullanılmış. Google ürün müdürü Shyam Sunder, bu özelliği oluşturmak için 40 kadın ve 40 erkek modelin işe alındığını açıklamış.

Google'ın yapay zeka özelliği ile online alışveriş deneyimini daha kişiselleştirilmiş, daha eğlenceli ve daha gerçekçi hale getirmeyi hedefliyorlarmış.