KOVBOY ÇİZMESİNİN DÖNÜŞÜ

Yonca ORTAN 25 Tem 2021

Yonca ORTAN
Pandemi kapanmaları sonrası özgürce giyinmeye başlayalı, gerek şort kombinlerinin altına, gerek daha şık kombinlerin altına veya kot pantolon kombinlerinin altına kovboy çizmelerinin kullanıldığını görüyoruz.

Pandemi kapanmaları sonrası özgürce giyinmeye başlayalı, gerek şort kombinlerinin altına, gerek daha şık kombinlerin altına veya kot pantolon kombinlerinin altına kovboy çizmelerinin kullanıldığını görüyoruz.
1970'lere damga vuran ayakkabılardan biri olan "kovboy çizmeleri" son dönemlerin en popüler ayakkabı trendlerinden biri oldu. İyi de oldu!

Öyle ki bu çizmeleri sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da istediğiniz kıyafetlerle kombinleyebilirsiniz. Özellikle de mini kıyafetlere çok yakışacaktır. Ünlülerin kombinlerine baktığınız zaman birçoğunun üzerine bu ayakkabı kombinlerini görmeniz mümkün. Klasik kovboy botlarının yanı sıra bu sezon yılan derisi baskılı çizmeler daha bir trend. Ancak bu bir tercih meselesidir. Geçen sezon çok fazla trend olduğu için bu sezon tercih etmeyebilirsiniz. Renk renk modelleri, desenleri olduğu için seçim sıkıntınız yok. Peki kovboy çizmelerini günlük hayata nasıl uyarlayabiliriz?

1) Jean kombinleri

Kovboy çizme kombinleri dendiği zaman akla ilk olarak jean'ler gelmektedir. Özellikle de havuç paça dediğimiz dar paça kotların altında çok güzel duruyor. Üzerine giyeceğiniz kot ceketlerle harika kombinler yapabilirsiniz.

İçerisine giyeceğiniz düz beyaz basic tişört, üzerine bir kot ceket giyerek altınıza yüksek bel kot pantolon giyip en altta ise kovboy çizmeleri kullanarak muhteşem bir kombin yaratabilirsiniz!

Saçlarınızı doğal dalgasına bırakarak veya herhangi bir şekilde minik örgüler yaparak vahşi bir kombin yapabilirsiniz.

2) Midi boy elbise kombinlerine ne dersiniz?

Şuan midi boy elbise ve kovboy çizme kombinlerinin tam zamanı. Bence kovboy çizme en çok uzun salaş etek, midi boy elbiselerle yakışıyor. Bazen daracık elbiselerin altında bu çizmeleri görsek de bunun modaya çok da uygun olduğunu söyleyemeyiz.

Uzun parçalı eteklerin altından göz kırpan bir kovboy botu göze hitap edeceği için çok daha güzel duracaktır. Bir diğer seçenek ise üzerinize salaş bir sweatshirt belki belinize bir kemer ile daha trend bir görüntü elde edebilirsiniz.

3) Aksesuar seçimi nasıl olmalı?

Kovboy çizmeleri fazla aksesuar kaldırmıyor. Özellikle ufak tefek minik zincir tarzı kolyeleri tercih ederek küpe tercihleriniz de ise biraz daha etnik yani tüylü desenli küpelere yer vererek kombinizi tamamlayabilirsiniz. Saçlarınızı maşalayarak veya şık bir at kuyruğu yaparak kombinlere daha farklı bir hava katabilirsiniz.

4) Çanta seçiminde etnik esintiler

Çanta tercihinizi püsküllü etnik tarz çantalardan yana yapabilirsiniz. Kovboy botlar için en uygun seçenek bu tarz çantalar olacaktır. Tercih size kalmış!

5) Günün vakitlerine göre kombin önerileri

Gündüzleri, bu çizmeleri uzun kollu baskılı tişört, düşük belli zımbalı bir kemer ve geniş bir motorcu ceketi veya bomber ceket ile birlikte kullanmayı deneyebilirsiniz.

Biraz daha cesur bir tercih için ise kot pantolonunuzdan kurtulun ve bacaklarınızın bir kısmını açıkta bırakacak parçalar seçin. Teninizin görünmesi size aykırı bir hava katacaktır.

Gece için tercihiniz ise, çizmelerin üst kısmını kapacak kadar uzun payetli bir elbise olmalı.

6) Desenli kovboy çizmeler

Tek renklerin yanında desenli derilerden üretilmiş modeller de vitrinlerde karşımıza çıkıyor, ayakkabıda sınırları uzun zaman önce kaldırdığımız için günlük kombinlerinizde de kullanabileceğiniz bu modelleri daha sade kıyafetlerle kullanarak tüm dikkati çizmelerinize çekebilirsiniz, ya da renklerin benzer tonları ile uyum içinde bir kombin hazırlayabilirsiniz.

Ref: Seninolsun.com