​KOD ADI-GAZETECİ

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
Günlerden bir gün CNN TÜRK haber merkezinde bir çalışma ziyareti sırasında masasında Türk bayrağı olan muhabir Fulya Öztürk ile karşılaştık.

Bir Fulya Öztürk yazısı

Günlerden bir gün CNN TÜRK haber merkezinde bir çalışma ziyareti sırasında masasında Türk bayrağı olan muhabir Fulya Öztürk ile karşılaştık. Çukurova’dan sıcak Adana’dan İstanbul’a uzanan bir Anadolu insanının nasır dolu hikâyesidir onunkisi… Fulya okyanusun ortasına tek başına koysan deniz suyunun sıcaklığı ile nem oranını nasıl haber yaparım diye düşünecek bir meslek delisidir… Biz onun bazen gecenin bir yarısı sıcak haber de, bazen afet olaylarında en önde kimi zamanlar can Azerbaycan’ın vatan mücadelesinde gördük. Aç kaldı ama az sonra bağlantısı vardı, uykusuz kaldı sabaha yetişecek haber elindeydi…

HABER BEKLEMEZ HABERCİ İSE HİÇ BEKLEMEZ

İnsanımız ilk bilen olmak ister. Haber sımsıcak ateş gibi ortada iken haberci kenarında olmalı ve hemen aktarmaya başlamalıdır. Fulya Öztürk işte ateşin dumanın başından ayrılmayan bir gazetecidir. Halk dili ile konuşarak sanki sizle sohbet eder gibi anlatır haberi.. Acı bir olay ise dayar başını ağlar bizle.. neşe, sevinç varsa “şükür” diye gözleri güler haber neşe katar. Siz, biz, hepimiz gibi ailemizden… Yani tamamen organik..

Bir de gelin haberin merkezinde görün hep bir görüşme, hep yazılan işler, hep elinde bir konu. Ünlüdür, tanınır ama Hollywood’un şımarıklığı yoktur ama biraz Yeşilçam’da mahallemizin kızı işte…

Adına çok şey yazıldı çizildi.. Hele mukaddes topraklarda ALLAH’IN EVİNİ ziyaret edince fincancı katırları debelenmeye başladı… Bu kesim haritada Kâbe’nin yerini dahi bilmedikleri halde  kendi yansımalarını yazdılar çizdiler. Aslında hepimizin inanç sahibi olan kalplerin yaptığını yaptı. Arabistan’a gidilince ALLAH’IN EVİNİ ziyaret edilmeden dönülmez. En sevgilinin evine misafir olunur..  Aynısını ben de yaptım. Bilirim o tarifsiz ve seni çeken duyguyu… Var oluş. Ve yaratıcıya doğru seni çeken inanç iklimi..

NEDEN VE SONUÇ DERSEK..

Son dönemlerde iyiler azaldı bizim sahada. Hele kadın gazeteciler ise parmakla gösterilecek kadar az. Cesur yürek bir Fulya kardeşimiz… Bekledim biraz, dinledim sağı ve solu. Baktım bulmadılar doğru yolu iki satır yazalım dedik… Evet uzun lafın kısası Kod adı GAZETECİ….