​JLO MU, ZİYNET Mİ?

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Ziynet Sali, sınırlarımı aşma vaktim geldi diyerek çıkarmış olduğu İngilizce şarkısı Magic'in tanıtımını geçtiğimiz günlerde yaptı.

Ziynet Sali, sınırlarımı aşma vaktim geldi diyerek çıkarmış olduğu İngilizce şarkısı Magic’in tanıtımını geçtiğimiz günlerde yaptı. Ünlü şarkıcı, "Çocukluğumdan beri böyle bir uluslararası şarkı yapmak istemiştim. Zamanı geldi ve uzun bir süreç sonrasında karşınızdayım. İnşallah beğenirsiniz. Uzun soluklu bir dünya tanıtımı beni bekliyor. Artık sınırlarımı aşma vaktim geldi" dediği çalışmada Amerikalı vokal koçu ve söz yazarı şarkıcı Joanne Marshall ile çalıştı. İngilizce albümünün hazırlıkları için yaz başında İngiltere’ye giden Sali yoğun bir süreç içerisinde hazırlamış şarkıyı. 

Buraya kadar herşey çok güzel, şarkı çok güzel, yapılan çalışma çok güzel, dilekler çok güzel, fakat klibi izlediğimde ben Ziynet Sali değilde sadece Jennifer Lopez’e benzemek için çaba sarf eden bir kadın gördüm. Belki öyle bir çabası olmamıştır da denk gelmiştir, ama bana kalsa benzememek için çaba harcamalıydı! Sen Ziynet Sali’sin bütün Türkiye’de tanınan sevilen bir şarkıcısın sınırlarını aşmak için kendini dünyaca ünlü bir şarkıcının ikizi gibi göstermeye çalışmamalısın. Bu sadece bizim Türk şarkıcı, oyuncu yada mankenlerimize özgü birşey sanırım. Madem yeni bir üretime geçiyorsun başkasının gölgesi altında değil kendi benliğimle, kendin gibi olarak birşeyler yapsan? Şimdi merak ediyorum sınırlarını aşarken yurt dışında kim olarak kendisini tanıtacak JLO’nun Türk versiyonu mu? Yoksa Jennifer Lopez’in Türkiye’de ki kayıp ikizi mi? Yoksa ‘herşey tamamen tesadüf benziyor muyuz yahu?’ mu diyecek?

Jennifer Lopez 19 yaşından itibaren dans okuluna gidebilmek için tezgahtarlık, garsonluk gibi çeşitli işler de çalışmıştır. Dans aşkı için Baruch Üniversitesi’ndeki eğitimini yarıda bırakmıştır. Televizyon dünyasına girişi ise 1990’da Fox TV’nin “Fly Girl” adlı dans yarışmasını kazanması ve bu sayede komedi dizisi “In Living Color” de rol almaya hak elde etmesiyle başlar. 1993 yılında ise Janet Jackson’ın “That’s the Way Love Goes” adlı şarkısının klibinde dansçı olarak karşımıza çıkar. Bu süreçte bir çok film ve dizi de oyunculuk kariyerinde zirveye yükselirken, ilk albümünü 1999 yılında çıkarıp dünya listelerini her yeni şarkısı ile sallamaktadır. 

Ziynet Sali 1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet konservatuarını kazanır ve 1999 yılında 4. olarak mezun olmuştur. Müzik öğretmenliği için ataması yapılamayınca profesyonel müzik ve sahne çalışmalarına devam eder. İngilizce, Latince ve Türkçe repertuarını geliştirirken bir taraftan da dönemin popüler bir plak şirketinde çalışmaya başlar. Böylece bir çok albüm prodüksiyonun yapım ve üretim sürecine tanıklık ederek bu konuda tecrübe kazanır. 2000 yılında ilk albümü BA-BA müzik severlerle buluşur. 

Ülkemizde birçok başarıya imza atan, çok güzel şarkılara ruh ve heyecan katan Ziynet Sali umarım biran önce bir karar değişikliğine gider ve kendisi gibi olmak için yeni projeler üretir. Bu kadar başarılı, yetenekli ve de güzelken kendi özelliklerini başkalarının gölgesi altına gizlemesi sınırlarını aşmasına değil sınırlarını tıkamasına yardımcı olacaktır. Umarım ben yanlış düşünüyorumdur ve de istediği başarıyı JLO mu, yoksa Ziynet mi dedirtmeden yakalar...

Sevgi ve müzikle kalın...