İSTİKBAL GÖKLERDEDİR

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Axiom-3 ekibi için düzenlenen karşılama töreni canlı yayınlandı.

Günlerdir büyük heyecanla takip ettiğimiz, hem çok sevindiğim hem de biraz kıskandığım Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı konuşalım azıcık. Nasıl büyük bir gurur, nasıl harika bir duygu anlatamam. Sanki kendi ailemden biri kadar heyecanlıyım. Dün Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı Axiom-3 ekibini taşıyan Dragon uzay aracı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi. Uzay aracının kenetlenmesinden sonraki tüm işlemlerin tamamlanmasıyla Axiom-3 ekibi istasyona girdi.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Axiom-3 ekibi için düzenlenen karşılama töreni canlı yayınlandı.

 Uzay istasyonundan Türkçe seslenen Gezeravcı, "Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize, buraya adım atmamızı sağlayan güçlü iradesiyle devletimize ve milletimize şükranlarımı sunuyorum. İstikbal göklerdedir." dedi. Ahhh böyle bir gurur daha olabilir mi? 

Alper Gezeravcı, 14 gün süresince farklı bilimsel deneyler üzerinde çalışacak. Bu deneyler, mikro yer çekimi, uzay ortamında insan sağlığı, Tuz Gölü bitkisinin uzay ortamında araştırılması, katı-akışkan karışımların yerçekimsiz ortamda araştırılması gibi alanlarda çeşitlilik gösteriyor. Aslına bakarsanız daha önce filmlerden izlediğimiz gerçekliğinden emin olmadığımız her sorunun cevabına ulaşabileceğiz belki de. 14 gün bana çok kısa gelse de kim bilir orada zaman ne kadar uzun geliyordur. Bir an önce Axiom-3 ekibinin görevini başarı ile tamamlayıp sağlıkla dönmelerini diliyorum. Ve Alper Gezeravcı’nın bir gün Ay’a ayak bastığını da köşemde yazmak için sabırsızlanıyorum.