İLK HAFTA...

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Yeni yılın ilk haftasını geride bıraktık bile, hepinize tek tek sormak istiyorum nasıl geçti ilk hafta, diye. Var mı umutlarınız, hayalleriniz, planlarınız?

 Ev araba almayı umut eden var mı, evlilik ya da çocuk yapma planları içinde olan var mı veya daha basite ineyim tatil planlarınız neler? Ne dedik yeni yıla nasıl umutlarla başlarsan öyle devam eder. Eminim ki; umut mu bıraktılar insanda diyenleriniz olacaktır, ben hala içimde umut biriktiriyorum. Filistinli çocuklar için güneşin doğacağını umuyorum. Ve ummaktan da öte öyle olmasını istiyorum. New York’ta her hafta sonu on binlerce kişi Filistin’e destek için protesto yapıyor. Ben içimdeki umudu kaybetmiyorum! 

Türkiye gündeminden uzakta olduğum için azıcık da burada olup bitenlerden bahsedeyim. İki gün önce New York metrosunda büyük bir kaza oldu. Yaklaşık 300 kişinin olduğu tren raylardan çıkarak Upper West Side’ta servis dışı bir trenle çarpıştı, 24 yaralı olduğu söyleniyor. Burada böyle bir kazanın olması, metro ağı saatlerinin sarkmasına, bu sebeple de gündelik hayatın aksamasına ciddi şekilde sebep oldu. İnsanlar hayatlarına dakik olarak devam ettikleri için aksamaların olması büyük sıkıntı yarattı. 2024 New York’unda metroda olan bir kaza yüzünden, gecikmeler yaşanacağını polisler megafonlar ile duyurdu. Bir yandan teknoloji devi diyorsun, bir yandan teknolojiden bir haber gibiler her defasında şaşıracak başka bir şey buluyorum kendime. Ve bugün son zamanların en büyük kar fırtınasının New York’a geleceği söyleniyor. Her yerde kırmızı alarm ile uyarılar yapıyorlar. Bundan 6 sene önce yine büyük bir kar fırtınasına denk gelmiştim, üç gün sokağa çıkma yasağı olmuştu. Bakalım bu sefer nasıl bir kar ile karşılaşacağız, heyecan ile bekliyorum.