HOR HOR DEĞİL HOY HOY!

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Şakacılığı, müzipliği, isim yakıştırmaları ve senaryo üretme gibi özellikleriyle spor dünyamızın renkli kişilikleri arasında gördüğümüz Derya Yolyapan bir gün servise soluk soluğa girdi.

Şakacılığı, müzipliği, isim yakıştırmaları ve senaryo üretme gibi özellikleriyle spor dünyamızın renkli kişilikleri arasında gördüğümüz Derya Yolyapan bir gün servise soluk soluğa girdi.

- Ne var ne oldu hayırdır? dedik..

- Abi Şafak ile Alp Can'ı uyurken gördüm! demez mi?

- Sen uyumadan mı yaşıyorsun diyecek olduk o devam etti.

-İçeride koltuğun üstünde başbaşa vermişler hoyluyorlar?

- Yani horluyorlar mı? diye üsteledik.

- Abi ne horlaması ikisinden tek ses geliyor. Hoy hoy... 

Foto muhabirliğine ters ışık, kontür ve sanat gibi katılımlar ekleyen ve de en son Vatan Gazetesi'den Akşam Gazetesi'ne geçtiğini öğrendiğim Şafak Kayarlar ile genç yaşta aramızdan ayrılan rahmetli Alp Can "R" özürlü idiler. 

Ne var ki, onlara bu çeşit konuşma çok yakışıyordu ve sık sık da esprileri ile gündeme gelirlerdi. Uyurken de bu alışkanlıklarını değiştirmemişler "Hor Hor" yerine "Hoyy hoyy" diye sesler çıkarmışlardı. Daha doğrusu Derya Yolyapan'ın aktardığı buydu.

Hagi gollerini atarken kimsenin saçı sakalı gündeme gelmedi

Hırvatistan maçında Modric'in attığı golden önce rakibe müdahale etmediği ve saçını düzeltmekle suçlanan Ozan Tufan'ı kimileri vatan hainliği ile suçladı kimileri de Türkiye'yi dünyaya rezil eden adam olarak gösterdi. Bereket imdadına Mustafa Denizli yetişti de böyle goller olduğunda yorumcuların bile saçlarıyla oynayabileceğini söyleyip "Büyük Mustafa" olduğunu gösterdi. Dikkat ettim Milli Takımımızın teknik patronu Fatih Terim ile Mustafa Denizli'de sonra "Biz böyle konulara gülüp geçeriz gündeme bile almayız" açıklamasında bulundu.  Hemen aklımıza uzaktan attığı şutlarla pek çok takımın kalecisini avlayan Gheorge "Ciga" Hagi geldi. Onun gollerinde "Adam Altıyol'dan vurdu kaleci Ali Sami Yen'de golü yedi" türü yorumlara takılmalara rastlardık da falanca futbolcu ona müdahele etmek yerine saçını düzeltiyordu diyen çıkmadı.  Çok kolay karalıyor çok basit şeylere takılıyoruz.

Park cezası almasa Batuhan'dan haberimiz olmayacaktı!

Beşiktaş'ın alt yapısından yetişen ve "Geleceğin büyük santrforu" yorumlarıyla kendisinden çok şeyler beklenen Batuhan Karadeniz, İsveçre'nin St. Gallen takımına transfer olduktan sonra ülkemizin gündeminden düştü. 

Ta ki, bir kaç gün öncesine kadar... 

Nişantaşı'nda kimine göre alış veriş yaparken, kimine göre de gece kulüplerinde dolaşırken aracını hatalı park ettiği ve bu sebeple de başka bir aracın bir yayayı yaralamasına sebep olduğu iddia edilen Batuhan Karadeniz'e 88 lira park cezası kesildi.  Attığı ya da atamadığı gollerle gündeme gelmesini arzuladığımız Batuhan Karadeniz gibi bir yeteneğin park cezası sebebiyle konuşuluyor olması üzücü... 

Gökhan Gönül'e bel altı vuruşlar!

Fenerbahçe ile anlaşamadığı Avrupa'dan bir takıma gitmeyi düşündüğü olmazsa kendisine teklif yapan Beşiktaş'la masaya oturacağı konuşulan Gökhan Gönül konusunda iş döndü dolaştı menajeri Ahmet Bulut'a kadar uzandı. Başkan Aziz Yıldırım'ın Gökhan Gönül'ü bu şartlarda kulüpte istemediğinin üzerinden çok geçmeden Beşiktaş'ın ciddi olduğu gerçeği netleşince Gökhan'ı kenara çeken bazı tetikçiler Ahmet Bulut'a yaylım ateşine başladılar.  Gökhan Gönül'ün Fenerbahçe ile anlaşmasını menajer Ahmet Bulut'un engellediği suçlamaları yoğunlaştı. Gökhan'ın eşinin "Fenerbahçe'den ayrılırsan seni boşarım"  smslerinin futbolcuya değil yöneticilere gitmesi ve ardından medyaya servis edilmesi düşündürücü. Tetikçiler aldıkları talimatı sadakatları ölçüsünde yerine getirmeye başladılar. Bel altı tabir edilen vuruşların sonucunu hep beraber izleyip göreceğiz. 

Hakan Şükür hocasına kavuştu!

Ünlü Mevlana Celalettin'i Rumi hazretleri daha 5-6 yaşlarındayken arkadaşlarına "Haydi hep beraber melekler alemine gidelim" dermiş. Gençlik yaşlarında Şemsi Tebrizi hazretlerine talebe olmakla şereflenince "Hocamı buldum aklımı bıraktım " buyurmuş...  Hakan Şükür de hocası Fethullah Gülen'e yakın olabilmek için Amerika'ya yerleşmiş.

"Kaçmadım" dediğine göre tıpış tıpış gitmiş olmalı.

Ne diyelim? Hayırlı olsun.

Mevlana hazretleri hocasına kavuşunca her şeyden vaz geçmişti. Acaba bizim Hakan Şükür nelerden vazgeçti?

Golcü için anlarız da stoper için değer mi?

Galatasaray'ın Bursasporlu stoper Serdar Aziz için 3 milyon dolar nakit paranın yanı sıra  Sercan Yıldırım,  Jam Paul Karacan, Bilal Kısa ve Jose Rodriguez'i vereceği iddiası Türk futbolunun nerelere doğru yol aldığını sorgular hale getirdi. Golcü ya da oyun kurucu gibi özellik gerektiren mevkilerden biri alınsa idi pek yadırgamazdık. Stoper için değmez diye düşünüyoruz...  Ayrıca unutulmamalı ki, Hakan Balta, Semih gibi milli takım kadrosundaki stoperler de Galatasaraylı...