HAYIRLI RAMAZANLAR…

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Geçtiğimiz Aralık ayında New York'ta Rockefeller Center'da ki Noel ağacının geleneksel ışıklandırmasına katıldığımı yine sizlere aktarmıştım.

İslam dini inancına göre beş şartından biridir oruç tutmak. Aslında Ramazan ayının önemi sadece oruç ile bağdaştırılmamalı. Yardımlaşmak, bereket, tövbe etmek ve hoşgörülü olmak adına da mühimdir Ramazan ayı. Yani aslında her şey kalbinizde ve iyi niyetinizde bitiyor. Siz istediğiniz orucu tutun, kalbinizde iyi niyet barındırmadıktan sonra hiç ama hiçbir önemi yok.

Geçtiğimiz Aralık ayında New York’ta Rockefeller Center’da ki Noel ağacının geleneksel ışıklandırmasına katıldığımı yine sizlere aktarmıştım. Bu sefer kalbimizi yumuşatan hareket ise İngiltere’den geldi. Seramoni şeklinde Hoşgeldin Ramazan ışıklarının yanması beni hem mutlu etti, hem de gururlandırdı. Nasıl ki diğer dinlerin bayramlarında sembolik kutlamalar yapılıyorsa, bence bir Müslüman olarak başka dinlere mensup kişiler tarafından, benim dinimin önemsendiğini görmek de iç yumuşatan bir davranış oldu. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Kalbimiz kırık, yarım kaldık ama bu günleri hep birlikte el ele, sırt sırta vererek atlatacağız. Dediğim gibi Ramazan ayı hoşgörü ayı, kırmayalım kalplerimizi, incitmeyelim sevdiklerimizi.  Dilerim ki bu Ramazan ayında da farkındalıklar içinde olur, ona göre davranırız.