Son dönemlerde en çok kullanılan uygulamalardan biri olan Youtube özellikle ergenler ve çocuklar tarafından çok kullanılıyor.
Son dönemlerde en çok kullanılan uygulamalardan biri olan Youtube özellikle ergenler ve çocuklar tarafından çok kullanılıyor. Bunu pek çok araştırmada gördüm. Çocuklarını susturmak için telefonlarını çocuklarının eline veren aileler bu şuursuz davranışları ile çocuklarını ateşe atıyor. Çocukların ilk işlerinden biri de Youtube’a girmek ve orada video izlemek oluyor.
Çocuklar kendilerini zehirliyor
Çocuklar Youtube’u öylesine iyi kullanıyorlar ki inanın sizi de beni de cebinden çıkartır. Girdikleri kanallarda müzik, film ve daha pek çok yetişkinlere yönelik içerikler seyrediyor. Kendilerine ilginç gelen videoları da izliyor, rastgele videolar da izliyor. Özellikle abuk sabuk şeyler yapan ve ortalıkta Youtuber standupçı diye dolaşan tiplerin videolarını, rap şarkıları ve aklınıza gelen her türlü kalitesiz içeriği izleyip hem Youtube’da düzeysiz işlerin ön plana gelmesine katkıda bulunuyorlar hem de kendilerini kültürel olarak zehirliyorlar. Çocuklar bunu isteyerek veya bilerek yapmıyorlar tabii ki. Ellerine aldıkları cep telefon veya tabletlerle farkında olmadan yapıyorlar. Peki bunun nedeni nedir?
Bunun nedeni çok basit. Türkiye’de Youtube Kids’in açık olmaması. Google altı yıl önce Youtube Kids’i açtı ama bu uygulama ve içerik hizmeti Türkiye’ye daha yeni geldi. Oysa bugüne kadar 106 ülkede ve 44 farklı dilde aktif durumdaydı. Türkiye’ye neden geç geldiği ayrı bir tartışma konusu ama gelmesi iyi oldu.
Youtube Kids uygulaması çocuklar için özel içeriklere sahip. Dört yaş altı, 5-7 yaş ve 8-12 yaş aralığına sahip özel içerikler bunlar. Bu içerikleri anneler çocuklarına sunarsa çocukların da gelişimine katkıda bulunmuş olur. Bunun için çocuklarına cep telefon veya tabletlerini verdiklerinde anneler ve babalara mutlaka Youtube Kids’i açmalarını öneriyorum. Bu çocuklarının hem ruh sağlığı hem de kültürel gelişimleri için çok önemli.
Tual Rafet El Roman’a verdiği hangi besteyi coverladı?
Tual “Hanımeli” şarkısı ile müzik yolculuğuna devam ediyor. Söz ve müziği Tual Grubunun kurucusu İskdender Türsen’e ait şarkıyı daha önce Rafet El Roman seslendirmişti. Tual “Hanımeli” şarkısında Altuğ Dilmeç’in vokaliyle dijital müzik platformlarına sundu.
Arda Kaynak’ın klibin yönetmenliğini üstlendiği “Hanımeli” şarkının düzenlemesi de Arda Kaynak’a ait. “Hanımeli” şarkısında Ukulele: Ertuğrul Perşembe, Akustik gitar: Özgür Özgün, Bass Gitar : İskender Tursen ve Davul: Metin Özgün eşlik etti.
Ferdi Özbeğen’in Remake albümü plak formatında
Ferdi Özbeğen'in 2000'lerin başında yayınlanan ve onun ilk yayınlanan albümlerinin makara bantlarından alınan vokallerinin Feyyaz Kuruş tarafından yeniden düzenlenmesi ile ortaya çıkan remake albümü Esen Müzik tarafından plak formatında yayınlandı.
"Can Suyum" adlı albümün düzenlemeleri Feyyaz Kuruş tarafından yapılmış ve CD olarak Yaşar Kekeva Plakçılık tarafından yayınlanmıştı.
Annesinin sevdiği türküleri yorumladı
28 yıllık profesyonel müzik kariyerine birçok önemli albüm, sayısız konser ve şarkı sığdıran Haluk Levent, annesinin en çok sevdiği 15 türküyü yorumladığı, Pasaj&Garaj Müzik etiketiyle 7 Mayıs Cuma günü yayınlanacak 'VASİYET' albümünün kayıtlarını tamamladı.
Haluk Levent, yaşadığımız bu pandemi günlerinde 'hepimize umut ve moral olması dileğiyle' diyerek yayınlayacağı albümün çıkış türküsünü 23 Nisan’da dinleyici ile buluşturdu. Sanatçının 'Melek Mosso' ile birlikte seslendirdiği ve rock tarzında yeniden yorumladığı 'Neşet Ertaş' türküsü 'Zülüf’ün İmre Haydaroğlu yönetmenliğindeki klibi de yayınlandı.
Retro ruhu hissettiren şarkı
İlk teklisi “Kabul Ettim” ile dikkat çeken müzisyen Serenad Bayraktar dinleyicilere baharın canlılığını Retro ruhunun ritmiyle “Hissediyorum” şarkısında sunmayı hedefliyor. Serenad’a Genco Arı’nın eşlik ettiği yeni şarkısı müzikal alt yapısında bas soundlarıyla dikkat çekerken, ritmiyle an’ı yakalamayı amaçlıyor. Elektro pop tarzındaki ritmik parçanın söz ve müziği Serenad Bayraktar’a aitken, düzenleme yine ünlü jazz sanatçısı ve prodüktör Genco Arı imzası taşıyor.
‘Hissediyorum’ Murat Joker tarafından kliplendi. Klipte oyuncuğu ile Serenad Bayraktar dikkat çekerken kendisine prodüktör Genco Arı eşlik etti.. Kostüm, stil ve renkler ile Retro/Disko konseptinde eğlenceli ve enerjik sahneler sundu. İzleyicileri 80’lere götüren efektler içeren klip nostalji sevenler için ideal bir klip oldu.
İkna ve algının kitabını yazdı
Eğitmen, yaşam koçu ve yazar Serdar Kuru'nun 3. Kitabı "Zihin Tetikçileri" serisinin ikinci kitabı "Propaganda ve Algı Yönetimi" kitapçılara sunuldu. Algı ve propagandayı salt siyasetten ayrı olarak düşünmeyi bırakıp kendi hayatımıza da uyarlamayı anlatan kitap yazarın eğitmen yönünü de ön plana çıkararak hayatımızın algısını değiştirmeyi hedefliyor.
Mahmut Görgen’den yeni şarkı
Aranjör ve DJ Mahmut Görgen, "SEN" adlı single şarkısında Aşk'a davet ediyor. Daha önceki şarkılarında aşk acısını işleyen başarılı müzisyen yeni şarkısında "Yine gel sar başıma hüzünü, yüne gel koy uykusuz gözümü" diyor.
“SEN” adlı şarkıda İbrahim Karabulut'un kadife sesi, Mahmut Görgen'in yetenekli prodüktörlüğüyle birleşti. Mahmut Görgen şarkısı ile ilgili "2021 itibariyle Türkçe şarkılara da ağırlık vermeye başladım ancak benim şansıma hep ayrılık ve aşk ile ilgili çalışmalar denk geliyor. Projeye ısındığım için de bir an önce hazırlayarak müzikseverlerle buluşturmak istiyorum. “SEN”'de böyle bir proje. Umarım dinleyenler de çok keyif alır" yorumunu yapıyor.
Feridun Düzağaç’ı özleyenlere sürpriz
Feridun Düzağaç’ın İsimsiz Orkestra eşliğinde seslendirdiği şarkılardan oluşan ve Sony Music etiketiyle yayımlanacak olan yeni albümünün ilk şarkısı “Seyrüsefer” tüm dijital müzik platformlarında yayınlandı. Şarkının söz ve müziği Feridun Düzağaç’a, düzenlemesi ise aynı zamanda İsimsiz Orkastra’nın şefi de olan Özgür Ulusoy’a ait. Feridun Düzağaç’ı özlemiştik bu proje hepimize iyi gelecektir.