MAĞAZADA YASAL MÜZİK: DİJİMEDYA

Bir mağazaya girerken ilk dikkat ettiğiniz vitrindir. Sizi aslında ilk mağazaya çeken de o vitrin dekorudur. İçeri girdiğinizde sizi ürünlerden oluşan raflar ve onların üzerine düşen ışıklar karşılar. Işık da vitrin gibi, ürünlerin sergilendiği raflar gibi bir dekordur. Işık olmadan ürünlerin ne rengi ne de albenileri olur. Hatta son dönemlerde "Scent Marketing" dediğimiz kurumsal koku da girdi mağaza dekorlarına, koku dekoru olarak. Ancak bütün bunları tamamlayan aslında olmazsa olmaz öyle önemli bir dekor var ki, sizin mağazada ne sürede kalmanız gerektiğine ne ritimde alışveriş yapmanıza ve sonucu satın almayla bitirmenize etkili olur. Müzik en önemli ses dekorudur hatta ses kirliliği yapan insan uğultusunu bile bastırır.

Pazartesi 01 Ekim 2018 02:25
BEKLAN KIZILÇAY ''SÜRNARSİST'' RESİM SERGİSİ

Geçtiğimiz akşam Nişantaşı Valikonağı'nın güzel bir mekanında İstanbul Maji Luxury Gallery'de ilk profesyonel kişisel sergisini gerçekleştiren Berkan Kızılçay'ın eserlerini görmeye gittim ve çok etkilendim. Serginin ana teması "Sürnarsist". Aslında ilgimi de ilk kez duyduğum bu insan sıfatı çekti!

Pazar 23 Eylül 2018 02:45
RENKLERİN DANSI

Renkler modadan grafik tasarıma, dekorasyondan baskıya hayatımızın birçok alanında önemli yer tutar.

Pazar 09 Eylül 2018 02:50
2018-2019 SONBAHAR/KIŞ TRENDLERİ

2018-2019 Sonbahar/Kış modası çok iddialı geliyor. Bu sezonda trendler, dış dünyaya karşı gardını alıyor. Katı bir tavır sergileyen ve bunu göstermekten çekinmeyen sezon kadını, baştan aşağı vahşi desenlere de bürünüyor, tamamen deri elbisesiyle ciddiyetini de arttırıyor.

Pazartesi 03 Eylül 2018 02:35
İNSAN "YÜRÜYEN TEKNOLOJİ"

Giyilebilir teknolojileri her sene bir kez yazmam gerektiğine inanıyorum. Yazımı seneye inşallah tekrar güncellemek zorunda kalacağım. Teknolojinin süratine yetişmek mümkün değil!

Pazar 12 Ağustos 2018 02:50
SIKILDIYSAN ATMA, BAĞIŞLA

Kullanmadığınız, eskidiğini veya modasının geçtiğini düşündüğünüz giysilerinizi bağışlayabileceğiniz dernek, sosyal girişim ve platformları bilmekte fayda var.

Pazar 29 Temmuz 2018 02:30
SMART TATİL İÇİN TÜYOLAR

Tatile giderken hazırlayacağımız bavulumuz bize tatilimizin nasıl geçeceğini de belirler.

Pazartesi 23 Temmuz 2018 02:30