ÖLMEK İÇİN BU KADAR MASRAF YAPMAYA GEREK VAR MI?

Herhalde bu yazı, yazmakta en çok zorlandığım ve muhtemelen en kısa yazım olacak.

Pazar 12 Şubat 2023 02:35
SIRA GELDİ DİZİLERDE EV İŞİ YAPAN ERKEK ROLÜNE

Dizilerdeki karakterlerin toplum üstündeki rolü inkâr edilemez.

Pazar 05 Şubat 2023 02:40
PARTİZAN AKIL MI, DEVLET AKLI MI?

Devlet aklını mefhum-u muhâlifi yâni zıttı ile daha iyi anlatabiliriz. Buna "partizan akıl" diyebiliriz.

Pazar 22 Ocak 2023 02:35
ALTILI MASA'NIN "AÇIK VESÂYET" HEVESİ

Bundan önceki dönemlerde askerî bürokrasi başta ve en ön plânda olmak üzere üniversite, medya, kültür sanat çevreleri, halkın irâdesiyle teşekkül eden Meclis ve bu irâdenin – dolaylı da olsa – bir yansıması olarak kurulan hükûmetler, etkileri altında tutuyordu.

Pazar 15 Ocak 2023 02:35
O MÜZENİN ADI NEDEN "BRITISH MUSEUM"?

Avrupa enerji krizi ile, ABD'de soğuk hava şartlarıyla, Fransa beslediği PKK'nın gerçek yüzüyle cebelleşirken, İngiltere viskisini alıp şömine başına geçen aristokrat gibi işine bakıyor.

Pazar 08 Ocak 2023 00:00
TÜRKİYE'YE TÜRK DİASPORASINDAN BİR BAKIŞ

Bu arkadaşımın adı Rabia Tuba Arslan. ABD- Kaliforniya'da yaşayan Rabia Hanım'dan izin alıp paylaştığım bu yazıları, Türkiye'nin yurt dışından ve birçok kişinin benzin istasyonunda çalışmaya bile râzı olarak gitmek istediği Amerika'dan nasıl göründüğüne bir örnek olarak okumanızı rica ediyorum.

Pazar 01 Ocak 2023 02:35
MARX'IN ÂİLESİNİ KORUMAK İÇİN YAZDIĞI MEKTUP

Her ne kadar "Ben Marxist değilim" diyerek ideolojiye ve kendi düşüncelerinin bir ideolojiye dönüştürülmesine karşı olsa da bu ideolojiye adı verilen Karl Marx'ın düşüncelerini en yalın hâlde anlatmaya kalksak, emek sömürüsünün önünü açan kapitalist sermâyeye karşı olduğunu, sermâye oluşumuna imkân veren kurumlara cephe aldığı, bu kurumlar içinde, özel mülkiyetin kökeni olarak gördüğü âilenin bile olduğunu söylenebilir.

Pazar 25 Aralık 2022 02:45
YAVUZ İŞGALCİ VE SOYKIRIMCI YUNAN'DAN İZMİR'DE SOYKIRIM YALANI

ABD'deki "Rum lobisi"nin de desteğiyle sinema ve medya silâhını(!) kullanarak iftiralara ve târihî gerçekleri çarptırmaya da devam ediyor. Bunun bir örneği 8 Aralık 2021'de ABD'de gösterime giren "Sevgili İzmir" (Smyrna) adlı film.

Pazar 18 Aralık 2022 03:00