MAZLUMLARIN ÜMİDİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ

İlnur ÇEVİK 26 Eyl 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda gördüğü sıcak kabul Türkiye'nin dünya mazlumlarının yanında duruşunun nasıl uluslararası platformda kabul gördüğünü gösteriyor.

Türkiye’nin en son İdlib’de üç buçuk milyon insanı ipten aldığı büyük diplomatik ve insani başarı BM koridorları ve genel kurulunda çok yankı buluyor. Türkiye’nin ve bilhassa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun büyük gayretleri sayesinde Rusya’nın ikna edilip İdlib’e saldırmak isteyen eli kanlı Esat’ın planlarının suya düşürülmesi çok takdir topluyor.

Ama Türkiye zaten bunu hep yapıyor. Mazlum çilekeş Filistin halkı için Amerika gibi bir devi karşısına almayı göze alan bir Türkiye var. ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesi ve ABD büyükelçiliğini Tel Aviv’den buraya taşımasına karşı Türkiye’nin başı çektiği uluslararası mücadele de ortada. Bu konuda BM’de yine Türkiye’nin önderliğinde ABD’ye karşı kazanılan diplomatik başarı da ortada…

Türkiye bunları hep kendi çıkarları için değil mazlumun ve düşenin hukuku adına yapıyor ve alkış alıyor.

Türkiye bütün bunları yalnız kendi bölgesinde yapmıyor, Afrika’da da Arakan’da da yapıyor ve yapmaya devam edecek.

Bir de buna Türkiye’nin dünyada adil düzen arayışlarını ekleyin. Cumhurbaşkanımızın “Dünya Beşten Büyüktür” sloganı artık bir simge haline geldi.

Türkiye dünyada barış arıyor, mazlumun hakkını koruyor ve uluslararası adil bir sistem istiyor. İşte BM Genel Kurulunda Cumhurbaşkanımızın yaptığı konuşma bütün bunları söylüyor…