ARDA HEPİMİZİ SEVİNDİRİRKEN BAZILARINI DA MORARTMAKTA!

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Ardalı bir milli takım hepimizindir. Arda'sız milli takım ise seçene aittir

Formunun belki de en yüksek noktasına ulaşmak üzere olan Arda Turan'ın Barcelona forması ile harika işler çıkarması, deyim yerindeyken gelene 3 gidene 5 atması kendisini sevenleri sevince boğuyor. Youtube'da Arda Turan üzerine yeni yüklemeler yapılıyor. Kiminde Arap spiker, kiminde Türk kiminde İspanyol Arda Turan'ın isimlerini öylesine coşku ile söylüyorlar ve o da öylesine inanılmaz goller atıyor ki, ona gizli ya da açık düşman olanların çatlaması çok doğal. 

Arda'mız kimini kafa, kimini sağ kimini de sol ayağıyla atarak bir yerlere "Bende ne ararsanız var!" demek mi istiyor yoksa görmeyen gözleri açma peşinde mi nedir doyumsuz performansıyla dünya yıldızları onu tebrik ediyor.

Biz maşallah diyelim ve bir hatırlatmada bulunalım.

Ardalı bir milli takım hepimizindir.

Arda'sız milli takım ise seçene aittir. Yani milli takım değil bir kapris ekibidir. İsteyen istediğini seçer istemediğini seçmez. Ama bu saatten sonra Arda'yı seçmeyene önce Cumhur'un başkanı sonra da cumhur yani halk hesap sorar... 

Halkımız bir hesap sordu mu da tarih yazılır. 

Tıpkı 15 Temmuz'daki gibi... 

Arda'yı izlerken sevinenler olacağı gibi moraranlar da olacaktır bu gayet tabii bir durum. Tıpkı ülkemizde tarih boyunca görülmeyen görkemli açılışlar, rüyalardaki projeler birer birer değil ikişer üçer hayata geçerken bazıların morarıp pek çok vatandaşın sevince gark olduğu gibi... 

EN İYİ YERLİ BAŞAKŞEHİR'E EN İYİ YABANCI BEŞİKTAŞ'A

Ara transfer 4 Ocak'ta başlayıp 31 Ocak'ta sona erecek amma daha şimdiden heyecanı dört bir yanı sardı. Gençlerbirliği'nin genç yıldızı İrfan Can Kahveci'yi gençleri toplayıp yıldız üretme alışkanlığını hiç değiştirmeyen Abdullah Avcı aldı. Başakşehir'in sessiz ama iş bitiren yöneticileri İrfan Can ile ilgili olarak Gençlerbirliği kulübünün isteğini biraz aşağı çekmeleri durumunda anlaşmaya varacaklar gibi görünüyor. Bu 22 yaşındaki orta saha oyuncusu ara transfere damga vuracak gibi görünüyor. İkinci yerli de Gençlerbirliği ile Galatasaray arasında transferi konuşulan Ahmet Çalık olacak gibi... Tabii bu arada Trabzonspor'a imza atmayan Mehmet Ekici'nin ne yapıp ne nereye gideceği de şimdiden tartışma konusu. Ekici'nin şansı taliplilerinin Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe olması... Bu özelliği sebebiyle asıl fırtına Ekici'de kopabilir...

Yabancı olarak Ryan Babel'in transferi Beşiktaş'ın doğru seçimi ve büyük başarısıdır. Çünkü çok uzun bir oyuncu olmasına rağmen çok teknik, neredeyse rakibinin üzerinden geçebilecek kadar çalım yeteneği olan, 18'in içine girişinde ilk düşüncesi kaleciyi köşelerden avlamak gibi görünen Ryan Babel'i seçmek Beşiktaş taraftarlarını çok mutlu edecektir. Eğer bilmediğimiz bir sakatlığı yok ise Ryan Babel ile Beşiktaş gücünü ikiye katlamış olacak diyecek kadar iddialıyız. 

Beşiktaş'ta anlayamadığım tek transfer görüşmesi ise Messias... Stoper olarak daha önce de görüşülen ancak parada anlaşılamayan Brezilyalı Messias için yapılan ısrarı doğru görmüyorum ama siyah-beyazlılar ve özellikle Başkan Fikret Orman kulübün tek kuruşunu boşa harcamaz. Bu bakımdan bekleyelim ve görelim demekten başka bir yol bulamıyorum. 

HAMZAOĞLU'NA DOST TAVSİYESİ

Bursaspor'da istikrar ve başarıyı yakalamış olmasına rağmen sözleri ile taraftarlar arasındaki sevgi köprüsü kopmak üzere olan Hamza Hamzaoğlu kardeşime tavsiyem az konuşması olacak. 

Galatasaray'dan ayrılmasına sebep olan Sneijder konusunda da Hamzaoğlu söylemek istedikleriyle anlattıkları arasındaki uçurum sebebiyle sarı-kırmızılı taraftarların tepkilerine sebep olmuştu. Şimdi de Bursaspor Başkanı Ali Ay'ın açıklamalarından anlıyoruz ki yine anlatmak istedikleriyle söyledikleri arasındaki farklar sebebiyle yeşil-beyazlı taraftarlarla arasına kara kedi girmiş... İstifa edip de geri döndürülmesinin de sebebi bu imiş...

Hocam, söz sende kaldıkça senindir çıktıktan sonra herkesin... Ne yapsan ne etsen onu toparlayamazsın nitekim başkan ile birlikte çıktığın basınla sohbet toplantısında da aynı sıkıntıyı yaşadın. 

Pek çok büyük lüzumsuz konuşmamak için ağızlarına taş alırlarmış bunu yapmalısın demiyorum ama her söze cevap verme alışkanlığından vaz geçerek başlayabilirsin... 

RIEKERINK'E KUMAR YARAMADI

Daha yakın bir zamana kadar tepkilerle karşılaşan işler düzelme yoluna gidince aleyhindeki yayınları lehine çeviren Hollandalı teknik adam Riekerink, Tuzla ile yapılan maçta 3-2'lik kayıp sonrası küplere bindi. "Aldığımız sonuçtan oyuncularımızın gösterdiği tavırdan utanç duyuyorum" diyen Galatasaray teknik direktörü Olde Riekerink açıklamasını "Benim hazmedemediğim dediğim ve utanç duyduğumu söylediğim olay iki kırmızı karttı" diyerek sürdürürken ne gibi bir yaptırım yapacağı sorusunu ise "Mutlaka bazı cezalar olacak ama bunu burada açıklamayı doğru bulmuyorum" sözleriyle cevapladı.

Orada söylenmeyecek her şeyi söyledin daha ne kaldı geriye demekten kendimi alamıyorum. Sonucu kabullenemediğini söyleyen Hollandalı'ya "Bir kumar oynadın kazansaydın kahramanlığa devam edecektin. Kaybedince böyle oldu" hatırlatmasında bulunmak istiyorum.