​AFRODİZYAK ETKİSİ

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Hande'de Allah vergisi öyle bir ses rengi ve tınısı var ki Allah bazı insanları doğarken hediyelerle dünyaya göndermiştir.

Sizi geçmiş yıllara döndürmek istiyorum. Taaa 23 yıl önceye. 2000 yılında pop müzik yine dar bir boğazın içine girmişti. Şarkı üreten insanlar günden güne azalıyor, üretenler ise kendini tekrarlamaya başlamıştı. Hatta müzikten elini eteğini çekenler bile vardı. Müzik yoktu.

Ve yıl 2000, 1 dk'lık introsuyla dikkat çeken Yalanın Batsın ile merhaba diyen müzikte var olan kalıpları yıkan adeta bir devri kapatıp, bir devri açan isim Hande Yener’den başkası değildi.

HANDE YENER DEMEDEN MÜZİK BAŞLAMAZ VE MÜZİK BİTMEZ

Hande’de Allah vergisi öyle bir ses rengi ve tınısı var ki Allah bazı insanları doğarken hediyelerle dünyaya göndermiştir. İşte Hande Yener Allah’ın gönderdiği bir hediyedir. Sesi hiç eskimiyor. Sesi her daim gürül gürül çağlıyor. Hande Yener'e dünden bugüne baktığımızda ürettiği şarkılar hepsi koleksiyon olacak değerde her Hande Yener albümü, single'ı bir öncekine benzemiyor. Herhangi bir şarkısını andırmıyor. Tutmuş bir şarkının bir benzerini kolaya kaçıp daha önce tuttu hadi bu seferde bir benzerini yapayım asla demiyor. Aynı tekdüze müzik anlayışını çalışmalarında göremiyoruz. Çünkü Hande Yener tekrarı ve aynı olan tekdüze çalışmaları sevmiyor. Hande Yener 'in müzik anlayışı büyük bir müzik laboratuvarında nasıl ilkleri ortaya çıkarabilirizi aramakla birlikte gerçek müzik mühendisliği yapmakta olup. O özel laboratuvarda 23 yıldır büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Hande Yener 23 yıldır hayatımızda, kendi kendini tekrar etmeyen bir sanatçı olarak görüyoruz. Bu tekrar etmeme durumu sadece şarkılarda değil tabii ki klip, sahne, show, saç, makyaj, kostüm, görsel her şey 0 km yeni olarak üretiliyor. Yenilikçi anlayışı her alana etkisini gösteriyor. Hande Yener'in eminim ki ilerleyen yıllarda 50.Sanat yılını kutlarken kim bilir müzik severlere neler sunacak.

Hande Yener'in hayatı film olmalı demeyeceğim. Çok var o hayat hikayesi filmlerinden. Hande Yener sıradan bir film ile anlatılamaz. Hande Yener' in müzikal yolculuğu sahnedeki devrimleri mutlaka bir belgesel olmalı yada dev prodüksiyonlu bir tiyatral öğelerin yer aldığı Hande Yener müzikali olmalı.

Hande Yener 22 Haziran akşamı Kuruçeşme Açıkhava sahnesinde yine bir öncekini tekrar etmeyen bir konser performansıyla tüm izleyicileri büyüledi. Helal olsun.

Veeee Hande Yener'den bir açılım. Hande Yener ile müzik arasında doktor, hasta ilişkisi gibi bir ironik bir durum var. Pop müzik ne zaman hastalansa imdada Hande Yener yetişiyor. Pop müzik bir çıkmazdayken yine 2000 yılında olduğu gibi Superman'nin dişisi gibi Superwoman Hande Yener geliyor. Hastalanmış olan müziği iyileştiriyor, şifasını veriyor. Sorun varsa ürettiklerinle çözüyor.

Hande Yener Afrodizyak Albümü 14 şarkıdan oluşuyor. İşte Hande Yener'in alameti farikası burada müzikal anlamda tek bir şarkı bir zar zor üretilirken. Hande Yener yine cesur bir hareketle 14 şarkı birbirini tekrar etmeyen bir müzikalitede rafine bir Hande Yener müzik laboratuvarından çıkmış. Gelelim şarkılara hepsi ya gerçekten hepsi yıllarca hep bir ağızdan söylenecek şarkılar. 

Afrodizyak albümü şarkıları 

Çatla, Yara, Hop Hop, Hoşçakal, Vazgeçtim, Denge, Havale, Sus, Beni Öyle Sev, Değmez, Öp Beni, Belki, Oluruna Bıraktım,

İşte yukarıda adı yazılı Hande Yener şarkıları pop müziğin tekrar doğuşunun ve yenilikçi bir anlayışla sunulmuş halidir.

Hande Yener “Afrodizyak” isimli yeni albümünü sevenlerin beğenisine sundu. Uzun zamandır üzerinde çalıştığı yeni albümünde toplam 14 şarkı yer alıyor. “Afrodizyak” albümünün müzik direktörlüğünü sevgilisi Misha yaparken, Genco Ecer, Berksan, Tepki ve Negro ile çalışarak yeni müzikal anlayışın adeta kurucu ögesi. 

Albümde bir başka sürpriz ise Misha ile “Vazgeçtim” şarkısına düet yapması oldu. Hande Yener büyük yorumcu kimliğinin yanında ilk defa kendi imzasıyla sözlerini yazdığı Belki ve Öp Beni şarkılarıyla büyük beğeni alan ünlü pop ikonu bu şarkıları hangi duygularla kaleme aldığının şöyle ifade etti. “10 senedir şarkı yazamama durumum “Afrodizyak “albümümde kırdım. Bu albümün benim için bu anlamda önemli çok büyük dedi. Hande Yener'in "Afrodizyak" albümü Poll Production by Polat Yağcı etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. Polat Yağcı ile ilgili bir cümle yazmak isterim. Polat Yağcı ile ilgili daha önceki yazılarımda anlatmıştım tekrar belirtmek isterim. Bu ülkenin kültür ve sanatına Allah tarafından gönderilmiş sanat, sanatçıyı nasıl dünya standartlarında bir sistem içinde tutabilirimin matematiğini, paradikmalarını şifrelerini çözmüş ülkemizin kazanımlarındandır. 

2023 yaz mevsimi Hande Yener ile başladı 

GÜNÜN SÖZÜ: HANDE YENER DEMEDEN MÜZİK BAŞLAMAZ VE MÜZİK BİTMEZ