SEÇMECE GEÇMECE...(2)

Dünkü köşe yazımıza kaldığımızdan yerden devam edeceğiz. Yani irin dediğimiz şey aslında neydi, içi ne idi? Bunu açacağım biraz. Çünkü biz, çabuk unutuyoruz bazı konuları. Bu konuda haklılık payımız da yok değil. Avrupa ülkelerinde veya Batı ülkelerinde bir koca yılda yaşanan olayları bizler milletçe belki bir ayda bazen de bir haftada yaşıyoruz. 

Pazar 17 Haziran 2018 00:00
SEÇMECE GEÇMECE...(1) 

Seçim atmosferini bu günlerde yoğun soluyoruz. Önümüzdeki hafta sonu seçim yapılacağı için.

Cumartesi 16 Haziran 2018 02:10
HABER OBURU OLMAK!

Son yıllarda etrafınızda sizin de dikkatinizi çekiyor mu bilmiyorum,; 'haberleri pek izlemiyorum', 'haberlere ara sıra bakıyorum', 'haberler psikolojimi bozuyor' vb. gibi söylemleri daha sıkça duymaya başladık. Bende haberciliğin içinde olan birisi olarak, bir yere kadar 'eyvallah, tamam' diyorum… Ama bazen de öyle şeyler görüyorum ki; 'artık bu kadarına da pes yahu' diyorum.

Pazar 10 Haziran 2018 02:10
GÖZÜM BİR YERDEN ISIRIYOR…

Huy işte… Geçmişte yazdığım bir köşe yazımda da belirtmiştim. Bazı özlü sözleri gördüğüm zaman özellikle altını çizerim. Kitapların dili olsa benim bu huyumdan kesin şikayetçi olurlardı.

Pazar 03 Haziran 2018 00:00
PAZAR PAZAR...

Bu hafta Ramazan dolayısıyla, birazda "pazar pazar, zihinlerinizi fazlaca yormayayım" diye, farklı ama zevkle okuyacağınızı düşündüğüm bir köşe yazısı yazmayı planladım. Daha doğrusu yazdım an itibarıyla.

Pazar 27 Mayıs 2018 00:00
TEKNOLOJİK DRAMLARA DOĞRU...

Teknolojik gelişmeler baş döndürücü bir hızla devam ediyor. Son derece donanımlı gelişmiş bilgisayarlar, akıllı telefon teknolojileri, akıllı füzeler, İHA'lar, Drone'lar, akıllı uydu sistemleri, teknolojik baz istasyonları, yapay zeka teknolojileri, siber savaş silahları vb... Bunların çok az bir kısmı insan hayatını kolaylaştırsa da, diğer savaş teknoloji ürünleri için aynı şeyleri söylemek mümkün değil.

Pazar 20 Mayıs 2018 00:00
BAZI ANLAR, BAZI HALLER...

Sizler de bilirsiniz; eş-dosta dair gündelik yaşamda bazı olaylar yaşanır. Hatta aile içinde, o hallerde de elimiz ayağımız birbirine dolaşır. Özellikle acı haberlerde bu hali çok yaşarız.

Pazar 13 Mayıs 2018 02:20
KIRMIZI DÜŞMANLIKLAR...

Almanların kelli felli tarih felsefecisi, edebiyatçısı J. Gottfried Herder'e göre; Türkler, üç yüz yıl Avrupa'da kalarak pek çok eseri yok etmişlerdir. Asyalı barbarlar olan Türklerin Avrupa'da işi nedir?

Pazar 06 Mayıs 2018 02:20