KÜLTÜRÜ, "KÜLTÜR MERKEZLERİ"NDE HARCAMAYALIM

Kültür kavramının yüzlerce tanımı vardır. Ama en genel özelliği kültürün belli mekânının ve zamânının olmamasıdır. Dolayısıyla "kültür merkezi" adını verdiğimiz binâlar, kültürün hapsedildiği yerler hâline gelmiş durumdadır.

Çarşamba 28 Kasım 2018 02:30
"BÜYÜYÜNCE ÇÖPÇÜ OLACAĞIM"

Elindeki mutfak atığını, yanından geçtiği çöp kutusunun içine atmaya üşenip yanına bırakanların izleri, hem gözlerimizi hem de burnumuzu rahatsız ediyor.

Pazar 25 Kasım 2018 03:00
YERLİ VE MİLLÎ, NEYE DENİR?

Atak helikopteri ve Altay tankının metal donanımını herhangi bir oto sanayi atölyesinde veya Milgem'in demir hâlini herhangi bir tersânede yapmak mümkündür.

Çarşamba 21 Kasım 2018 02:30
ŞİDDETİN ADI YOK!

Şiddetin sınıfı olmaz, dedikten sonra yukarıda birinci sıradaki sebebin bir anlamı kalmıyor.

Pazar 18 Kasım 2018 02:50
İNGİLİZCEYE İNGİLİZLERDEN DAHA ÇOK SÂHİP ÇIKIYORUZ!

Konu öyle bir duruma gelmiştir ki, artık ne İngiltere ne de Amerika Birleşik Devletleri, İngilizce için kendi devlet bütçelerinden harcama yapmak bir yana, üzerine para almaktadırlar.

Çarşamba 14 Kasım 2018 02:35
DÜNYÂNIN KAPTAN KÖŞKÜ: İNGİLTERE

Siz de farkında mısınız bilmiyorum, ama bizim de içinde olduğumuz dünyâda bunca olay oluyor, bunca gürültü-patırtı kopuyor; ancak herkesten ses çıkarken İngiltere'den ses çıkmıyor.

Pazar 11 Kasım 2018 02:55
TÖRE'NİN YERİ TCK DEĞİLDİR!

İcraata dökülmeyen laflarla dolu marşlar, andlar ve hatta ilâhiler, bu ülke insanının kurucu töresine kastetti ve ediyor. Cezâ kânunlarında cinâyet kavramıyla bir anılıp "töre cinâyeti" tamlamasıyla kirletilen töre, ulaşılmak istenen hedefler için kılavuz olacakken, az gelişmişlik ile bir tutuluyor.

Çarşamba 07 Kasım 2018 02:40
"TÖRE", TÜRK CEZÂ KANUNU'NDAN ÇIKARTILSIN

Yüzeysel anlamı olarak, sıradan vatandaşın gelenek, görenek ve âdet kavramlarının eş anlamlısı zannettiği ve bu anlamda kullandığı "töre" kavramı", tek başına âdeta koskoca bir Türk kültürünün kapısını açan bir kelime, bir şifre gibidir.

Pazar 04 Kasım 2018 03:05