TÖRE'NİN YERİ TCK DEĞİLDİR!

İcraata dökülmeyen laflarla dolu marşlar, andlar ve hatta ilâhiler, bu ülke insanının kurucu töresine kastetti ve ediyor. Cezâ kânunlarında cinâyet kavramıyla bir anılıp "töre cinâyeti" tamlamasıyla kirletilen töre, ulaşılmak istenen hedefler için kılavuz olacakken, az gelişmişlik ile bir tutuluyor.

Çarşamba 07 Kasım 2018 02:40
"TÖRE", TÜRK CEZÂ KANUNU'NDAN ÇIKARTILSIN

Yüzeysel anlamı olarak, sıradan vatandaşın gelenek, görenek ve âdet kavramlarının eş anlamlısı zannettiği ve bu anlamda kullandığı "töre" kavramı", tek başına âdeta koskoca bir Türk kültürünün kapısını açan bir kelime, bir şifre gibidir.

Pazar 04 Kasım 2018 03:05
CUMHUR İTTİFÂKI'NDA SİYÂSÎ-JEOLOJİK HAREKETLENME

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 23 Ekim'deki parti grup toplantısında "ittifak beklentimiz kalmamıştır" sözlerine salondakilerin aynı anda ayağa kalkıp alkışlayarak destek vermesi, MHP içinde ve tabanındaki gerilimi görmek için yeterlidir. Benzer durumu AK Parti grup toplantısında da gözlemlemek mümkündür.

Çarşamba 31 Ekim 2018 02:30
HİLYE VE TESPİH MÜZESİ

Türk-İslâm kültür dünyâsı ve estetik anlayışı olan bu iki önemli konunun, bir çatı altında ve kurumsal olarak bir müzede bir araya gelmesi, kültürümüzü devamlılığı açısından çok önemli bir hizmettir.

Pazar 28 Ekim 2018 02:55
"ANDIMIZ" VE JÜRİTOKRASİNİN SALLADIĞI PARMAK

"Andımız" denen metin ile ilgili Danıştay'ın yetkisini aşan karârı, bir işâret fişeğidir. Bunun arkasında bir tehdit bloğu vardır. Bu tehdit bloğun içinde neler var?

Çarşamba 24 Ekim 2018 02:55
MÜSLÜMAN GİBİ ÖLMEK!

"Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz; nasıl ölürseniz öyle haşrolunursunuz" diye bir hadis-i şerif vardır. Yaşarken âhirette nasıl yeniden diriltileceğimizin irâdesini ortaya koymayı anlatan bu hadis, bizim nasıl yaşamamız gerektiğine dâir en net tavsiyelerden biridir.

Pazar 21 Ekim 2018 03:00
DİL ÖĞRETİMİNİ TUZLAYALIM KOKMASIN

Eğitim sistemimizdeki en büyük yara, başta anadilimiz olan Türkçe olmak üzere, yabancı dil öğrenimindeki başarısızlıktır. "Başarı seviyesinin düşüklüğü" değil, "başarısızlık" diyorum; çünkü ortada bir başarı olduğunu iddia etmek çok zor.

Çarşamba 17 Ekim 2018 02:40
FRANSA CUMHURBAŞKANI'NA KARŞI BİR TÜRK SANATÇININ ÖRNEK DURUŞU

Birçok kişi onu, "Günaydınım" şarkısının bestecisi olarak tanır.

Pazar 14 Ekim 2018 03:10