'VİCDANINIZ SIZLIYOR MU BAYAN GOMES?'

Ozan CEYHUN 15 Ara 2016

Ozan CEYHUN
Tüm Yazıları
Aslında vicdanım izin verseydi sorumu "vicdanınız var mı Bayan Gomes?" diye sorardım...

Evet eğer Avrupa Parlamentosu milletvekilini pazar günü görme olanağım olsaydı kendisine soracağım ilk soru bu olurdu. Aslında vicdanım izin verseydi sorumu “vicdanınız var mı Bayan Gomes?” diye sorardım ama bir vicdanım var ve bu nedenle vicdansızca sormuyorum “vicdanınız sızlıyor mu Bayan Gomes” diyorum.

7 ve 8 Aralık 2016 günü Avrupa Parlamentosu'nda PKK ve PYD terör örgütleri mensuplarının ve onları destekleyenlerin yoğun katılımının olduğu bir “13. Konferans” vardı. Her yıl yaptıkları gibi bu yılda PKK terör örgütünün desteklendiği bir etkinlik oldu “13. Konferans”. PKK ve PYD/YPG terör örgütü mensuplarının bizzat konuşmacı olarak katıldıkları bu konferansın radikal sol meclis grubu “GUE” tarafından desteklenmesine şaşırmadık. Ancak AP'nin ikinci büyük grubu olan “sosyal demokrat” grup tarafından desteklenmesi ise çok üzücüydü. Bir çok sosyal demokrat milletvekilinin kendi ülkelerinde yasak olan ve en başta Europol olmak üzere tüm AB üyesi ülkelerin polis ve istihbarat teşkilatlarının takibinde olan PKK terör örgütü ne yazık ki AP'de misafir konumundaydı.

PKK terör örgütünün Türkiye tarafından “İnterpol arama emri” ile aranan bazı isimleri ve PYD/YPG terör örgütünün lideri AP'de “VIP” olarak ilgi gördüler ve konferansta konuşarak terör propagandası yaptılar.

Hele daha acısı bundan bir kaç ay önce “PKK terör örgütünün AB terör örgütleri listesinden çıkarılmasını” talep eden Portekizli sosyal demokrat milletvekili Ana Gomes, AP koridorlarında PKK terör örgütü mensupları ne derece yakın olduğunu göstermek amacıyla olsa gerek bol, bol birlikte gezindi.

Çok değil tam iki gün sonra PKK terör örgütü İstanbul'da 400 kg bomba dolu bir otomobil ve canlı bomba bir terörist ile Beşiktaş-Bursaspor futbol maçının oynandığı stadyuma kahpece saldırdı. Aynı Paris'te Fransa-Almanya futbol maçı oynanırken stadyuma saldıran DEAŞ teröristleri gibi PKK'lı teröristlerin de hedefi katliamdı.

Futbol maçı bittikten sonra insanlar dağılırken PKK terör örgütünün hain saldırısının hedefi oldular. 42 kişi katledildi. Hastanelerde 155 yaralı arasında yaşam savaşı veren ağır yaralı insanlar var. Ölenlerin büyük bir çoğunluğu futbol maçının asayişini sağlamakla görevli polisler. Ayrıca futbol taraftarları katledildi. Hatta tesadüfen oradan geçen insanlar öldürüldü.

İşte bu nedenle en başta Avrupa Parlamentosu milletvekili Ana Gomes'e sormak isterdim “vicdanınız sızlamıyor mu hiç Bayan Gomes?” diye! Ne mutlu Bayan Gomes'e Portekiz'in terör sorunu yok! Ancak terör nedir bilmeyen bir Portekizli milletvekilinin dünyanın en kanlı terör örgütlerinden biri olan PKK “sempatisi” nereden gelmekte?

Bugüne kadar on binlerce insanı katleden bir terör örgütüne destek vermek bir sosyal demokrata yakışır mı? Bırakın sosyal demokratlığı bir insan ve bir kadın olarak on binlerce insanı katletmiş ve katlettiklerinin ardında gözü yaşlı analar, eşler bırakmış bir terör örgütüne nasıl destek verebilir Bayan Gomes? İnanın aklımız almıyor!

Ama sadece Bayan Gomes'e sormak yetmez. Geçen hafta Avrupa Parlamentosu'nda PKK ve PYD/YPG terör örgütleri mensupları ile aynı konferansa katılan hatta onları odalarında özel olarak kabul eden ve onlarla parlamento restaurantında yemek yiyerek “terör örgütü mensuplarıyla destekçilerini” ağırlayan sosyal demokrat AP milletvekillerinin vicdanı hiç mi sızlamıyor.

Türkiye'nin yüreği kan ağlıyor! Gencecik insanlar katledildi. Yaralı olarak kurtulanların bir çoğu yaşamları boyunca ağır izler taşıyacaklar. Türkiye yas tutuyor.

Bu arada PKK terör örgütünün askeri kollarından olan TAK isimli katiller grubu bu terör eylemini üstlendiğini tüm dünyaya duyurdu.

Avrupa Parlamentosunda PKK ve PYD/YPG terör örgütünü destekleyen milletvekilleri daha ne bekliyorlar acaba? Hiç mi pişmanlık duymuyorlar? “Zararın neresinden dönülse kardır” der Türkler. Evet biz buna da razıyız. Dün AP'de PKK ve PYD/YPG terör örgütlerinin propagandasını yapıldığı sergilerin açılmasını, AP'nin yanı başına kurulan PKK terör örgütü çadırını ya da PKK'lı teröristlerin AP koridorlarında “misafir” olarak dolaşmasını büyük bir kızgınlıkla izledi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları. Ancak buna rağmen AP, PKK ve PYD/YPG terör örgütüne karşı açık tavır aldığı takdirde AP'yi alkışlamaya hazırlar. Çünkü teröre karşı olmak gerekiyor şu anda. Artık sadece lanetlemek ya da çok sık yapıldığı gibi kınamak yetmiyor!

Bu nedenle “PKK terörü” kelimesini ağızlarına almamaya özen göstererek “terörü kınadıklarını” ya da “üzgün” olduklarını söyleyen Martin Schulz, Kati Piri ve diğer AP milletvekilleri lütfen “Türkiye'yi anlamaya çalışın” artık.

Bu canilerin döktüğü kanı “kınamak” ve “üzgün” olmak teröristleri hiç rahatsız etmiyor.

Eğer gerçekten terörün her türlüsüne karşı iseniz DEAŞ terör örgütüne karşı aldığınız tavrı PKK ve PYD/YPG terör örgütüne karşı da alın!

PKK ve PYD/YPG terör örgütü mensuplarını AP'ye sokmayın! Onlara “terör propagandası” yapma olanağı sunmayın! 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ve en başta gözü yaşlı anaların sizden beklediği budur!

İşte AP'den güzel bir örnek! AP'nin Çek milletvekili Tomas Zdechovsky, İstanbul'daki terör saldırısına sosyal medyadan tepki gösterdi. Saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Zdechovsky, "Teröristlere artık tolerans gösterilmemeli. PKK ve DEAŞ'ı durdurun ve AP'de yasaklayın." dedi. Tüm Türkiye alkışlıyor Tomas Zdechovsky'i!

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türk sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan mesajına ilişkin gazetecilere açıklama yapan Zdechovsky, İstanbul'daki terör saldırısını gördüğü zaman çok kızdığını ve böyle bir açıklama yapma gereğini hissettiğini söyledi. Sivilleri de hedef alan İstanbul saldırısının Paris ve Brüksel saldırılarından bir farkı bulunmadığını vurgulayan Zdechovsky, "Terörizm asla başarılı olamaz. Teröristler asla kazanamaz." dedi. Kürtlerin siyasi yollarla hak araması gerektiğini ve Türk hükümetine karşı asla silahla bir yere varamayacağını kaydeden Zdechovsky, PKK'nın AP'deki faaliyetlerine yasak getirilmesine ilişkin açıklaması konusunda ise, "Yasak çağrısı yaptım çünkü PKK, AB'nin terör örgütleri listesinde. Kimse onu bu listeden çıkarmadı." ifadesini kullandı.

Söylediklerinin her kelimesi doğru değil mi Tomas Zdechovsky'nin?

AP'deki “vicdanlarının sesini dinleyen” tüm milletvekillerinin onunla aynı hissi paylaştığına inanıyoruz ve aynı tavrı göstermelerini bekliyoruz.

Türkiye için değil, “insanlık onuru” için!