MAHÇUP OLDUNUZ MU?

Bertan ERMAN 17 May 2017

Bertan ERMAN
Tüm Yazıları
Bundan iki sezon önce ligde şampiyon olan Pınar Karşıyaka, bu sezon Playoff'a kalamadı ve hayal kırıklığı yarattı.

 Bundan iki sezon önce ligde şampiyon olan Pınar Karşıyaka, bu sezon Playoff’a kalamadı ve hayal kırıklığı yarattı. 

 

 Daha ziyade yarattırdılar. Peki, nedir bu hayal kırıklığının sebebi ve buna kimler vesile oldu?

 Başta iyi bir şekilde organize olunamaması…

 Sezon başında, Pınar Karşıyaka’nın bütçeyi düşürmesi ve 2015 yılındaki şampiyon kadrosunu çalıştıran coach Ufuk Sarıca’nın görevinden ayrılmasıyla bu sezon için birçok soru işareti doğdu. Ufuk Sarıca’dan boşalan koltuk için daha iyi alternatifler dururken, 2015-2016 sezonu bitmeden, aldığı başarısız sonuçlar neticesinde Trabzonspor Medical Park’tan gönderilen Nenad Markovic, Yeşil kırmızılıların başına getirildi. Coach Markovic de, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde, turnuvanın favorilerinden Beşiktaş Sompo Japan’i elemekten başka bir başarı gösteremedi. Normal sezonda iki ya da üç kez haftanın başantrenörü seçtiğim Nenad Markovic neleri başaramadı?

 Öncelikle oyuncularla olan iletişimi iyi değildi. İstanbul’da oynanan İstanbul BBSK karşılaşmasında J’Covan Brown ile hararetli tartışması bunu kanıtlar nitelikteydi. Sezonun belli kesimlerinde iyi işler çıkaran genç oyuncu Alp Karahan’a hak ettiği süreyi vermedi. Oyun içinde yer yer yanlış oyuncu değişiklikleriyle takımını mağlubiyetlere sürükledi. Oyun içinde mental gücü düşen oyuncuları toparlayamadı. Lakin, kabahat sadece Markovic’te değil…

 Ponitka ve 1998 doğumlu genç oyuncular Alp Karahan ve Görkem Doğan haricinde tüm oyuncuların kabahati var. ABD’li oyuncuların istikrarsızlığı, Pınar Karşıyaka’yı büyük bir fiyaskoya sürükledi. DaJuan Summers ve J’Covan Brown, sezonun genelinde var olan potansiyellerini belli zamanlarda gösterdi. İlk haftalarda başrolde olan bu oyuncular, sezonun sonlarına doğru oyun içinde kabul edilemeyecek tercihlerde bulundular ve takımı faciaya sürüklediler. Brent Petway ise, İzmir Körfezi’nin kuzeyine resmen tatile gelmiş. Mike Green ile Josh Owens, bir şeyler yapmaya çalışsa da, bunu %100 gerçekleştirdiler diyemem. Yerli oyunculara gelince… Muhammed Baygül’ün yer yer çıkışları haricinde hiçbir katkıları yoktu. Soner Şentürk’ün bana Pınar Karşıyaka için bu sezon olumlu bir katkıda bulunduğunu söyleyebilir misiniz? Egemen Güven hiç mi kendini geliştirmez?  Hele hele, oyuncuların son 5 maçta aldığı 4 mağlubiyetin hiçbir mazereti olamaz. Son 2 maçın hiç ama hiç…

 Herkesin bilmesi gereken bir şey var ki, Karşıyaka Spor Kulübü, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi asırlık çınar, büyük bir takımdır. Mazisinde önemli başarılar yatar. Basketbolda kazanılan 2 şampiyonluk kolay kolay kazanılmadı. Basketbolu bir yaşam tarzı olarak benimseyen Karşıyakalılara bu sonucu mu yakıştırıyorsunuz? 

 Son bir not: İzmir’de sporun gelişmesi için, tüm İzmirlilerin, İzmir’in takımlarına destek vermeleri gerektiğini söylüyorum. İzmir’de sporun gelişmesi ve başarıların çoğalması, kendi şehrinizin takımlarına vereceğiniz destekle olacaktır.