'İNSAN ASLIMIZA' GÜZEL BİR ÖRNEKTİR METİN ALPER

Yaşar İÇEN 10 Tem 2020

Yaşar İÇEN
'Sevmek ve emek vermek olmasa sevilmekte olmaz elbet!'

Sosyal medyadan bir duyuru yapıldı ve altına yapılan sevgi dolu yorumlardan bir isim anında öne çıktı...

Türkiye Polis Platformu 26 Mayıs 2020’de sosyal medya sayfasından bir duyuru yaptı; ‘Türkiye’nin en sevilen emniyet müdürünü seçiyoruz’ başlığıyla.
Ve öne çıkan isim Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper oldu. Tebrikler... Çünkü sivillerin gösterdiği sevgi, takdir ve en iyiye layık görme herşeyin üzerinde.
Müdür Alper’i Adıyaman’dan bilirim. Görevini hakkıyla yapmanın yanı sıra insan olmanın da hakkını fazlasıyla veren biri. Ayrıca Allah vergisi bir dialog kurma yeteneğine sahip adam. Sporu, sporcuyu, gençleri önemseyen Alper Adıyaman’da sergilediği performansın fazlasını büyükşehir olmasından dolayı şimdi Trabzon’dan tüm ülkeye yansıtıyor... Adıyaman’da olduğu gibi Trabzon’da da duruşuyla, şehre kattığı pozitif enerjisiyle, görev aşkıyla çok sevildi Müdür Alper. Adamda öyle bir enerji var ki Trabzon’a gider gitmez herkes Trabzon Emniyeti’ni takibe aldı. Alper tüm ekibine kısa zamanda enerjisini yansıttı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları ve başarıları sosyal medya hesaplarından öyle doğru, öyle vatandaş odaklı, öyle bizdenmiş gibi yansıtılıyor ki bir anda Türkiye’nin takip gündemine oturdu.
‘Sevmek ve emek vermek olmasa sevilmekte olmaz elbet!’

Samimiyetle seveceksin, emek vereceksin, vefanı göstereceksin ve yüreğinden sayısız köprüler kuracaksın ki Kainat’a, ışığa yönelen pervaneler misali yönelsin canlar da sana... Nurlar içinde uyusun Gaffar Okkan... ‘İnsan Yüreğiyle’ nasıl sevdirdiyse kendini onlarca yıldır ne sevgisi bitti ne de hasreti. Onunla çekilen fotoğraflar Diyarbakır duvarlarında halâ asılı duruyor... Her yıl ölüm yıldönümünde mevlitler okutulup dualar eşliğinde hayrı dağıtılıyor... Sayısız çocuk Gaffar veya Okan adını taşıyor... Anıları ise onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır’ın kalbinde... Diyarbakır yaşadığı sürece o büyük sevgi de o yürekte daim olacak... Onlarca medeniyetin bıraktığı izleri sadece tarihçiler biliyor ve anlatıyor her detayı. Gaffar Okkan sevgisini ise komple Diyarbakır komple Güneydoğu biliyor ve asla unutmayacak...
Şimdi burada bir başlığın altını çizmek istiyorum. Bazı insanlar vardır tam teşekküllü sağlık merkezi gibi hizmet verir. Başarılı bir idareci, iyi bir vatandaş, değerli bir yürek, hürmetle el öpen evlat, koruyup kollayan bir abi-abla, azimli bir bilektir... Ve her nerede olursa cevherini yansıtır. İşte Müdür Alper de öyle biri.
Kendisini büyük bir toplantıda tanımıştım. İzlemeyi ve ortamdan yansıyanları okumayı çok severim. Hele ki kalabalıklarda! En kenara çekilip izlerim sanki orada değilmişim gibi... O gün de toplantı arası oturup etrafımı izlerken baktım biri geldi sessiz sakin bir köşede oturdu ve yemeğini yemeye başladı. Çevresine selam veriyor, hal hatır soruyor, hürmet ediyor ve tebessümle sohbet ediyordu... Hep diyoruz ya; makamlarımız ne olursa olsun hepimiz insanız aslımızda... Evet o gün ‘insan olmanın gereklerini okuduğum kişi’ Metin Alper’di!
O gün sonrasında biz de ‘Metin Alper’i tanımanın gururunu ve mutluluğunu yaşayanlar’ arasına katıldık.
Dönelim kendisine verilen ödüle. ‘Türkiye’nin en sevilen emniyet müdürü’ yarışma başlığının altına yapılan yorumlara bir göz attım. Hepsinde Müdür Alper’e dair çok değerli yorumlar var. Sevgi öyle bir şey ki ışık hızıyla zihinlere yayılıyor oradan da yüreklere bulaşıyor... İlla görmeniz gerekmiyor! Ulaşıyor her nerede olursanız.
Hızla yayılan ve bulaşan sevgi; gittiğiniz her şehirde,edilen her sohbette, ulaştığı her bireyde, girilen her ortamda ‘ne muhteşem bir insan’ başlığının altına sıralanan tonlarca kelime ile karşınıza çıkar... Bununla birlikte sevgisizlik de; ‘aman benden uzak dursun şeytan görsün yüzünü’ cümlesinin ardına en paslı tenekelere lanetler ve en afilisinden küfürler tıka basa yüklenip bağlanır adınızın ardına!
Dedim ya kim ya da ne olduğunuzdan ziyade sevmeyi bilmek ve sevilmek ayrı bir meziyet. Dünya vahşi kapitalizmden yakasını kurtarmaya çalışırken de makamdan ziyade öne çıkan başlık tam teşekküllü İNSAN YÜREKLİLER oldu...