DÜĞÜN SEZONU YAKLAŞIRKEN AKLINIZI BAŞINIZDAN ALACAK GELİNLİKLER

Yonca ORTAN 08 Nis 2018

Yonca ORTAN
4 mevsimin sultanları, düğün mevsimleri ilkbahar ve yaz kapıyı çaldı. 

Gelin adayları için en zor iştir gelinlik seçmek, binlerce farklı model arasından doğru seçimi yapmak ve tüm detayları düşünmek oldukça zor. 2018 yılının trend gelinlikleri modelleri hakkında fikir edinmek istiyorsanız, bu yazı tam size göre!

Düğün telaşına kapılıp yeni sezon gelinlik modası hakkında yeterince bilgi toplayamadıysanız, bu yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum. Tasarımcıların 2018 gelinlik koleksiyonlarında hangi modeller ve hangi detaylar var sırasıyla sizinle paylaşacağım. Önce kısaca 2018 gelinlik modası hakkında başlıca tüyoları verelim. Yeni sezonda gelinliklerin neredeyse tamamında sade bir tarzla karşılaşacaksınız. Gelinliklerde rahatlık, doğallık, şıklık, sadelikten ödün vermeyen ve özgür ruhu taşıyan anlayış revaçta. Kumaş olarak tül ve ipekler ön planda. Düz, balık ve prenses modelleri de görmeniz mümkün. Gelinliklerde hareket için de çiçekler, işlemeler, tüyler, fiyonklar ve danteller kullanılacak.

Dünyaca ünlü birçok tasarımcı aylar öncesinden 2018 gelinlik koleksiyonlarını yaptıkları defilelerle tanıttı.

Tüm kadınların ortak hayali olan gelinlikte her sezon yeni trendler ortaya çıkmış oldu. Kalıplaşmış bazı modellerin yanı sıra tasarımcılar her sene az da olsa bazı değişiklikler yapıyor.

Birazdan son trendleri başlıklar halinde sizinle paylaşacağım ama önce şunu da hatırlatmakta fayda var; bu senenin modası buymuş diye vücut tipinize uygun olmayan modelleri kesinlikle seçmeyin. 2018 gelinlik modasında her vücut tipine uygun farklı seçenekler bulmanız mümkün zaten o yüzden sakın tek bir model üzerinde ısrar etmeyin. 

Metalik Tonlarda Gelinlik Tarzı

Bu stile renklerle yansıma deniyor. Metalik tonlar 2018 yılına damga vuracak gibi duruyor. Kaliteli bir kumaşla beraber metalik renkler çok etkili olacak. Beyaz renkten de çok fazla uzaklaşmadan mükemmel bir stili yakalayabilirsiniz. Ayrıca moda stilistleri birbirinden fazla öneri de sunarak geniş bir model seçeneği sundular. Bu da bu renge ne kadar önem verildiğinin göstergesi.

V Göğüs Dekolteli Stiller

Süper düşük v göğüs dekolteli stiller boynu uzun olan bayanlar için harika bir öneri. Ayrıca göğsün ara kısmına kadar uzanan tasarım seksi bir görünüm katıyor. Cesaretli, kendine güvenen bayanlar için çok sevimli bir seçenek olacaktır. Jennifer Lopez stili olduğunu da söyleyebiliriz.

Sırt Dekolteli Gelinlik Modası 2018

Sırt dekolteli gelinlik modelleri dünyanın en çok sevdiği gelinlik tarzıdır. Dantel ya da kristal süslemelerle çok ilgi çekici bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Uzun Etekli Gelinlik Trendi

On yıl öncenin gelinlik modası uzun eteklerle oluşturulan gelinliklerdi. Bu modeller 2018 yılı ile beraber tekrar geri döndü. Kadınsı ve seksi üstle, diz altı uzunluğundaki tasarımın birleşimi ile ortaya çıkan gelinlik modasıdır. Daha sade bir görünüm olduğunu söyleyebilirim. Çok süslü parçalar size göre değilse bu şekilde bir tasarımı düşünmelisiniz derim.

Pantolonlu Gelinlik Trendi 2018

Biraz farklı ve garip gelebilir sizlere ama modacılar yine yaratıcılıkların sınırı zorlayarak 2018 gelinlik modası stilinde pantolonlu gelinliklere yer verdi. Pistlerde birkaç markada bu şekilde modelleri gördük. Çeşitli şekilde kullanımlar için parlak bir fikir olabilir. Yine de şu an için çok rağbet göreceğini düşünmüyorum ama farklı formatlarla daha iyi noktalara gelecektir.

BOHO MODEL GELİNLİKLER

Bohem kelimesinden gelen Boho, Hippi, Vintage ve Gipsy tarzını harmanlayan bir anlayış aslında. Özgürlük, şıklık ve doğallığın bir ifadesi olarak gelinliklerde de aynı duyguyu oluşturmak için kullanılıyor. 

Doğal, etnik özellikleri taşıyan, vintage objeleri içinde barındıran, kişisel dokunuşlara imkan tanıyan Boho konsepti, sıradanlığı sevmeyen ve değişikliğe açık olan gelinlerin ideal seçimi oluyor. Dantel ve örgü gibi farklı dokularla tasarlanan gelinliklere keten, ipek, kadife, pazen, deri, yün gibi kumaşlar da eşlik ediyor.

ÜÇ BOYUTLU ÇİÇEK APLİKELERİ

Geçtiğimiz sezon sıkça karşımıza çıkan üç boyutlu çiçek aplikeleri, 2018 yılında da gelinlikleri süslemeye devam edecek gibi duruyor. Bu gelinlikler, uçuşan tül kumaşlarla harmanlandığında bir peri kızı etkisi yaratıyor. Üç boyutlu çiçek aplikeli, tül tasarımlar kır düğünleri için harika bir seçim olabilir.

Gelin Adaylarına Ufak Tavsiyeler

·  Basenleri geniş bir kız kesinlikle balık modelinde gelinlik giymemeli.

·  Kısa boylu bir gelin adayıyla uzun boylu bir gelin adayının giyeceği gelinlik de çok farklı.

·  Sahilde bir düğün olacaksa gelinliği sırtı açık bir model tercih edilebilir.

·  Duvağın formuna ve uzunluğuna kesinlikle gelinlik dikildikten sonra karar verilmeli. Açık hava düğünlerinde duvağın topuz altından, salon düğünlerindeyse başın üstünden başlaması daha uygun.

Rüyalarınızdaki gelinlikle, yüzünüzde mutlu bir gülümsemeyle, en güzel siz olun. En çok siz eğlenin!