BU KEZ HAYALLERE DOKUNACAK

Yaşar İÇEN 03 Tem 2020

Yaşar İÇEN
26 Mayıs 2019 tarihli yazımda 'Su misali Nihat Özdemir'i kendimce anlatmıştım. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir gittiğim her yerde adının zikredilmesiyle bölgem adına gurur duyduğum bir isim.

“Kimi insan 'SU’ gibidir...

Gönüllere huzuru, güveni, ferahlığı getirendir... Kurak toprakların berekete durmasına ve mis gibi yaşam kokusunu kainata yaymasına vesiledir... Dedim ya; kimi insan su gibidir... Ve su gibi bu insanlar bulunduğu ortamların umuda yönelik yeşermesinde emeğini asla esirgemez...”

26 Mayıs 2019 tarihli yazımda ‘Su misali Nihat Özdemir’i kendimce anlatmıştım. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir gittiğim her yerde adının zikredilmesiyle bölgem adına gurur duyduğum bir isim.

Adam iş dünyasında, sosyal hayatta ve spor camiasında başarılarıyla adından fazlasıyla söz ettiren biri. Çünkü neredeyse mahalle takımlarını dahi destekleyen Özdemir’e ulaşmak çok kolay. İletişim dilini ve çözümden yana tavrını her daim öne çıkaran, sporu ve sporcuyu destekleyen, empatiden yana yüreğini esirgemeyen Başkan Özdemir pandemi sebebiyle fazlasıyla yorulan isimlerden biri oldu.

Çünkü... Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de futbolla yatıp futbolla kalkıyoruz. Anne karnındaki cenine bile forma alan futbolseverler tribünlere hasret kaldı.

Dedim ya futbol bizim vazgeçilmezimiz. Bilhassa Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da futbolun geliştirilmesi gerektiğini, altyapının önemini, gençlerin sporla kazanılacağını yıllardır savunuyorum. Tecrübeyle biliyorum ki en sıkıntılı günlerde dahi futbol can suyumuz oldu. Hendek terörü sürecini hatırlıyorum... Güneydoğu’da silah sesleri, teröristlerin evinden ettiği insanların dramı, hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlar, şehitlerimiz... Hiçbir şey yapmak istemediğimiz o günlerde nasıl mı nefes aldık? Tribünlere gidip birkaç saatlikte olsa coşarak, stres atarak...

Dedim ya futbol bizim için çok önemli çok değerli. Başkan Nihat Özdemir ile daha bir anlam kazandı. Çünkü bu adam işin içinden geliyor, anlıyor, dokunuyor...

Pandemi sürecini yavaş yavaş geride bırakırken hayatın rutine dönme kararları da açıklanmaya başladı. Şükür...

Futbol camiasına dair de kararlar ardı ardına gelmeye başladı. Karar bekleyen iki camia da 2. ve 3. lig takımları. Hepsinin eli kulağında TFF’nin alacağı kararı bekliyor. Kulüplerin beklentisi az ve öz bir şekilde play off oynamaktan yana. Hızlandırılmış bir play off aslında fena olmaz. Oynayacak kulüpler bir haftada bitirir bu işi.

Olaya iki pencere açalım. Birinci pencere Başkan Özdemir’den yana olsun. Tamam pandemi sebebiyle kontrollü olmakta haklı...

Diğer bir pencere de kulüplerden ve taraftarlardan yana olsun. Futbolcular evinden heyecanla koşup geldi hazır bekliyor, kulüpler tesisleri açık bir şekilde hazır bekliyor, taraftarlar coşkuyla ekran başında hazır bekliyor... Belki de çoğu futbolcu ilk kez play off coşkusuyla yüzleşmek istiyor. Futbolcuların kariyerinde bir ilk olacağını düşünüp empati yaparsak o coşkuyu çok iyi anlayabiliyorum. Hepimizin hayatında ilkler vardır ki ömrü billah unutulmaz ve sonraki hayat serüvenimizde bize yol haritası olur. Ki inanıyorum yılların gönül emektarı Başkan Özdemir de bu sese kulak verecektir...