AVRUPALI DOSTLARIMIZ TERÖRİSTLERİN YALANLARINA İNANMAYIN!

Ozan CEYHUN 21 Şub 2018

Ozan CEYHUN
Tüm Yazıları
Türkiye'nin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte teröre karşı verdiği mücadele başarıyla yürütülmekte.

Suriye’nin Afrin bölgesini işgal ederek DEAŞ terör örgütü ile de iş birliği halinde bölge halkına çok zarar verdiler ve insanların eğer olanak bulabilirlerse köylerini terk etmesine neden oldular. Köylüler korkudan tarlalarına gidip süremediler. PKK terör örgütünün Suriye’deki uzantısı YPG/PYD işgal ettiği Afrin bölgesinde insanlardan haraç aldı. Bir çok ailenin genç çocuklarını zorla örgüte savaşçı yaptı. Karşı koyanları katletti.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun “Barış Dalı Harekatı” kapsamında teröristlerin işgalinden kurtardığı köylerde insanlar artık mutlu. Köylerde yaşayanlar tarlalarına gidebiliyorlar. Köylerden kaçanlar evlerine geri dönüyorlar. Türkiye’nin yardımı ile yaralarını sarmaktalar. Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar bölgede sivillerin zarar görmemesi için çok özen gösterdi. Köylüleri canlı kalkan olarak kullanan teröristlere karşın Türk Silahlı Kuvvetleri sivillere zarar vermeden sadece teröristleri etkisiz hale getirerek Afrin’de ilerlemeye devam ediyor.

YPG/PYD terör örgütü mensupları DEAŞ’li teröristlerle birlikte Türk askerlerine karşı savaşmaya çalışıyorlar ama hezimete uğruyorlar. Hatta öylesine büyük bir yenilgi aldılar ki şimdi Suriye’nin eli kanlı diktatörü Esad’ın ordusu ile iş birliği yapmayı teklif ettiler. Teröristler, Suriye’nin eli kanlı diktatörünün devlet teröründe uzmanlaşmış ordusunu Afrin’e çağırdılar ve “gelin Türkiye’ye karşı birlikte savaşalım” çağrısı yaptılar.

PKK, YPG/PYD, DEAŞ terör örgütleri ve Suriye’de kendi halkını katleden diktatör Esad hep birlikte Türkiye’ye savaşsın diye büyük bir çaba vermekteler. 

Avrupalı dostlarımızın artık bu gerçekleri görmesinin vakti geldi de geçiyor!

Türkiye sadece kendi çıkarları için değil insanlık için teröre karşı topyekun mücadele verirken, Avrupalı dostlarımız ve özellikle AB üyesi ülkeler Türkiye’ye karşı yapılan “kara propagandanın yalanlarına” platform olmamalılar. 

Avrupalı dostlarımız teröristlerin yaydığı fotoğrafları iyi incelemeliler. “Türk Ordusu sivillere zarar veriyor” propagandası için kullandıkları tek bir fotoğraf günümüz Afrin’inden değil. Tüm fotoğraflar Suriye iç savaşı sırasında farklı ajanslar tarafından kamuoyuna sunulmuş eski fotoğraflar. Hatta Afganistan’daki iç savaş döneminden kalma fotoğraflar var. Eğer insanların gözleri çekik ve Asyalı oldukları belli olmasa Vietnam savaşından fotoğrafları bile kullanırlardı. Tüm propagandaları yalana dayalı. Tek amaçları var: Avrupa kamuoyunu kandırmak ve Türkiye’nin teröre karşı topyekun mücadelesinin durdurulmasını sağlamak. 

Avrupalı demokratlar ve Avrupa kamuoyu bu oyuna gelmemeli. DEAŞ en başta olmak üzere Suriye’de yakında terörün kökü kazınacak. 

Dün Zeytin Dalı Harekatı’nın 32’inci günüydü. Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1641 teröristin etkisiz hale getirdi. Yani kısacası teröristler ve terörizm kaybediyor. Bu nedenle panik halindeler. 

Maalesef Atlantik ötesindeki NATO partnerimiz ABD büyük hatalar yapmakta. PKK terör örgütünü bir terör örgütü olarak gören ABD, PKK liderine tapan ve PKK’nın emir-komutasında olan YPG/PYD’yi terör örgütü olarak tanımlamıyor. YPG/PYD’nin DEAŞ’a karşı savaştığı yalanını dile getirmeye devam ederken bu terör örgütüne silah yardımı yapmak gibi insanlık adına büyük bir hata yapmakta. Hatta “YPG/PYD’nin PKK’ya karşı savaşmasını sağlayacağız” şeklinde gerçekten ancak “ahmakların” inanabileceği saçma gerekçelerle teröre karşı mücadeleye destek olmadığı gibi maalesef zarar veriyor. Avrupalı dostlarımızın bu hatalara “dur” demesi Avrupa kıtasının terörden korunabilmesi açısından da hayati önem taşımakta.

YPG/PYD terör örgütünün ayrıca Avrupa ülkelerinin vatandaşları olan lejyoner teröristleri de para karşılığında savaştırdığı ortaya çıktı. Afrin’de harekat sırasında "Baran Galicia" kod adlı İspanyol uyruklu Samuel Prada Leon ile "Kendal Breizh" kod adlı Fransız uyruklu Olivier Francois Jean Le Clainche, geçen hafta etkisiz hale getirildi. Bunun haricinde, PYD/PKK’ya katılan Hollanda uyruklu "Baran Sason" kod adlı Sjoerd Heeger isimli teröristin de örgütün Suriye’nin doğusundaki Irak sınırında Beşşar Esad rejimi ordusu ve İran güçleriyle süren çatışmalarda öldüğü ortaya çıktı. Yani Avrupalı dostlarımızın kendi ülkelerinin vatandaşları olan teröristlere de dikkat etmesinde yarar var. Bugün Suriye’de terör örgütlerine hizmet eden bu AB vatandaşı teröristler yarın AB başkentlerini de kana bulayabilirler.

İşte Türkiye tüm bu tehlikeleri ortadan kaldırmak için büyük bedeller ödeyerek ve sivillere zarar vermeden sadece teröristleri etkisiz hale getirmeye de büyük özen göstererek insanlık için kutsal bir savaş vermekte.

Avrupalı dostlarımız bu savaşa fiilen katılmasalar da hiç değilse kendi ülkelerinin teröristlerin “kara propagandasının yalanlarının yayıldığı” platformlar olmasını engelleyerek destek verebilirler. Bu sayede Avrupa kamuoyu da gerçekleri görebilir.