Yazın şu "Ne izleyeceğim?" derdi beni bitirdi. Ekranlarda genelde yaz dönemi kötü geçer. İzlenecek pek bir şey bulunmaz. Ancak bu yaz, durum daha da vahim! Eskiden üç beş vasat yaz dizisi yaparlardı, bu yaz onu bile yapmamışlar. Dijital platformları da tüketmiş biri olarak, izleyecek hiçbir şey bulamıyorum. "Hayatta üye olmam!" dediğim platformlara bile üye oldum ama yine izlenecek bir şey bulamadım!

Bu yoklukta, geçtiğimiz hafta sonu normalde "izlemem" dediğim Türk filmlerini art arda izledim. Ve neden izlemediğimi, “izleyerek” anladım! Abartmıyorum, hepsi birbirinden berbattı. Lütfen kimse kusura bakmasın, "Netflix bunlara nasıl para vermiş?" diye düşünmeden edemedim. Resmen izleyiciyle dalga geçmişler.

Hangi filmleri izlediğimi de paylaşayım ki kimseyi yersiz yere sinirlendirmeyeyim: Azizler, Kül, Cici, Geçen Yaz, Kötü Adamın 10 Günü, Hazine, İnsanlar İkiye Ayrılır. Hepsi birbirinden kötüydü ama en kötüsü hangisiydi diye soracak olursanız, "Allah Yazdıysa Bozsun". Hiç abartmıyorum, bir film ne kadar kötü olabilirse o kadar kötüydü. Filmi neresinden tutsanız elinizde kalır. Kurgu, senaryo, sanat hiçbir şey yok! Hele o oyuncular… İddia ediyorum, ilkokul müsameresindeki çocuklar bu filmdeki oyunculardan daha iyi performans sergiler.

Artık güzel diziler de yapabiliyoruz, keşke benzer bi kaliteyi Türk filmlerimizde de görebilsek.

Pitt uğruna…

Brad Pitt'in başrolünde yer aldığı, merakla beklenen Formula 1 filminin çekimlerine 2023 yılında başlamıştı. Ancak Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu ve Amerikan Yazarlar Birliği'nin grevi nedeniyle sete zorunlu olarak ara verilmişti. Neyse ki grev sona erdi ve çekimler tekrar başladı. Brad Pitt, setten fotoğrafları bu hafta basına düştü. Kim der ki o fotoğraflardaki 60 yaşındaki Pitt. Adam hala taş gibi maşallah.

Filmin adı henüz açıklanmasa da Londra'nın Mayfair bölgesindeki çekiliyor. Ortak yapımcılığını da üstlenen Brad Pitt, direksiyon başına geçen emekli bir Formula 1 pilotunu canlandırıyor. Filmin bazı sahneleri Britanya Grand Prix'si ve Abu Dabi yarışlarında geçecek. Ve 7 dünya şampiyonluğu bulunan ve Ferrari ile yeni bir anlaşma imzalayan Formula 1 pilotu Lewis Hamilton da filmde rol alıyor.

Konusu itibariyle çok da seveceğimi düşünmediğim bu filmin 2025 yazında sinemalarda olması planlanıyor.

Tatili gelenler…

Geçtiğimiz yıl tüm Türkiye’de uygulanan Seyahatsever Projesi, gençler arasında büyük beğeni topladı. Bu proje kapsamında 18-30 yaş aralığındaki gençler, ülkenin dört bir yanındaki öğrenci yurtlarında turizm amaçlı ücretsiz konaklama imkanı buluyor. Yaşadığımız zor zamanlarda, herkesin eskisinden daha fazla tatile ihtiyacı var. Son zamanlarda uygulanan yüksek fiyatlar nedeniyle tatil yapmak neredeyse imkansız hale geldiği için, bu projeyi yürekten destekliyorum ve duyuruyorum!

Seyahatsever Projesi, 2024 yılı için 10 Temmuz’da başlayacak ve 5 Eylül’de sona erecektir. Gençler, bu tarihler arasında Türkiye’nin dört bir yanındaki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarda ücretsiz konaklayabileceklerdir. Daha fazla bilgi almak ve başvuruda bulunmak için ALO GSB hattı olan 444 0 472 numarasını arayabilir veya seyahatsever.gsb.gov.tr adresinden randevu oluşturabilirsiniz. Geç kalmadan başvurun!