Son üç haftadır, yeni başlayacak dizilerle ilgili kehanetlerde bulunduğum yazı serimin son bölümünü yazıyorum. Bu süreçte, öngörüde bulunduğum bazı dizilerin ilk bölümleri yayınlandı, bazılarının da fragmanları dönmeye başladı. İzlediklerim fikirlerimi değiştirmedi. Tam tersi hala yorumlarımın arkasındayım. Tabii, kesin bir yargıya varmak için henüz erken olduğunu da biliyorum.

Bu haftaki yazıma, hafta içi her gün yayınlanacak bir diziyle başlamak istiyorum. Kanal D’de çok yakında başlayacak "Bizi Birleştiren Hayat," bana göre tamamen yayın saati doldurmak için yapılmış, düşük bütçeli, isimsiz oyuncularla dolu vasat bir iş. Kesinlikle “tutmaz” diyebilirim. Elbette, bu işlerin garantisi yok. Sonuçta "Arka Sokaklar" da normal şartlarda tutmaması gereken bir diziydi ama bakın yıllardır devam ediyor. Bir diğer yeni dizi ise Ay Yapım imzalı… Başta "Hayat Hırsızı" olarak adını duyuran, sonra da "Leyla" ismiyle tanıtımları dönen dizinin başrollerinde Cemre Baysel, Alperen Duymaz ve Gonca Vuslateri yer alıyor. Üvey annesinden yıllar sonra intikam alan bir kadının hikayesini anlatıyor. Konu halkın ilgisini çekebilir ama bu dizinin de uzun ömürlü olacağını sanmıyorum. Bu yüzden “tutmaz” diyorum.

Devamı…

Mahsun Kırmızıgül, Kanal D ekranlarında "Güzel Aşklar Diyarı" adlı iddialı bir yapımla yıllar sonra tekrar yönetmen koltuğunda karşımıza çıkıyor. Başrollerde Nilsu Ergün, Aktaş Taner Topçu, Meltem Cumbul ve Halil Ergün gibi önemli isimler yer alıyor. Kapadokya’nın büyüleyici atmosferinde geçen bir aşk hikayesi. Hem güçlü oyuncu kadrosu hem de hikayenin geçtiği mekan bu diziyi öne çıkarıyor. Bu iş için kesinlikle “tutar” diyorum. Bir diğer dikkat çeken yapım ise "Patron"… İsim konusunda yaşanan gelgitlerin ardından dizi, “Patron” adı ile yayınlanmaya karar verdi. Başrolde Barış Arduç’un yer aldığı aşk, aksiyon ve entrika dolu dizi, O3 Medya tarafından yapılıyor. Yapımcı Saner Ayar’ın geçmişteki başarılı işlerini göz önüne aldığımda, bu dizinin de izleyici çekmeyi başaracağını düşünüyorum. Bu sınırlı bilgi ile “Patron” “tutar” diyorum. Son olarak "Kalpazan" dizisine gelelim. Deniz Baysal ve Çağlar Ertuğrul, bu projede üçüncü kez partner olarak buluşuyor. Onlara Timuçin Esen, Burçin Terzioğlu ve Şükran Ovalı gibi yetenekli isimler eşlik ediyor. Show TV’de yayınlanacak dizi, isminden de anlaşılacağı üzere kalpazanlık üzerine kurulu bir hikaye. Sevdiğim birçok oyuncunun bulunduğu bu diziye, sırf başrollerini sevemediğim için maalesef “tutmaz” diyorum.

Yeni sezonun aslı astarı

Yeni sezonda, yeni başlayacak birçok dizi ile ilgili öngörülerde bulundum… Fakat ne TRT’nin ne de Star TV’nin yeni sezon için yeni bir projesini göremedim. Umarım onlar daha heyecanlandıran işlerle son dakika bu sezona giriş yaparlar. Çünkü ben bu yılı genel olarak pek de sevemedim. Nerede o 2023 projeleri nerede bu sezon… Geçen yıl; Türkiye’nin en iyi oyuncuları, en merak uyandıran senaryolarla gümbür gümbür yeni sezona girdi. İşin aslı astarı, ben bu sezon işlerini topyekün vasat buldum. Tek tesellim, geçen yıl başlayıp bu yıl da devam edecek diziler.