SÖZ AĞZINDAN ÇIKANA KADAR SENİN ÇIKTIKTAN SONRA HERKESİN!

Süleyman KORKMAZ 19 Ağu 2016

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Keşke diye bir pişmanlık ifadesi var. Bunu kullanmayanlar Allahü teala'nın sevgili kullarıdır onlar bir sözü kullanmadan önce tartarlar. Bizler gibi cahil, cühale sınıfı ise iş olsun diye konuşur. "Keşke" demekle ömürler tüketilir.

Keşke diye bir pişmanlık ifadesi var. Bunu kullanmayanlar Allahü teala'nın sevgili kullarıdır onlar bir sözü kullanmadan önce tartarlar. Bizler gibi cahil, cühale sınıfı ise iş olsun diye konuşur. "Keşke" demekle ömürler tüketilir. Beşiktaş'ı şampiyon yapan birlik beraberlik teknik adam yönetici uyumu, futbolcu yönetici ve teknik adamların sevgisi saygısı idi. Şeytan böyle uyumlu, sevgi dolu ortamları sevmez hemen bir fitne koyar gönüllere... Birbirine düşürür sevenleri, sevilenleri...  Şenol Güneş hocamızı takıma sistem getirdiği için takdir etmiştik. Kimin oynadığı değil hangi işlevin gerçekleşmesi önemliydi.  Gelin görün ki, Şenol Güneş bir laf kalabalıklığı etti ki eyvah eyvah. Hatırlatmak için aynen aktarıyorum:

"YÖNETİME SÖYLÜYORUZ AMA BİR ŞEY DEĞİŞMİYOR"

Yapılacak transfer sayısı hakkında konuşan Güneş, "Şu an 5-6 oyuncu lazım, en az 3 isim alınmalı. Sol bek lazım, stoper lazım. Tosic sol bek, Adriano sol bek. 4 tane stoper şart. Bunları yönetimle konuştuk, sizlerle konuştuk, hiçbir şey değişmiyor. Türkiye'de kendi kafasındaki planlar yapılıyor. Bizim istediğimiz bazı oyuncular vardı, Galatasaray zaten aldı. Ceza alan takım transfer yapıyor. Biz şampiyon takımken transfer yapamıyorken, UEFA'dan ceza alan Trabzonspor, Galatasaray transfer yapıyor. Bunu ben anlamam, kafam basmaz. Gidenlerin hiçbirine izin vermezdim. Direk oynattığım oyuncuya bunu demem. Santrafor alınmadığı müddetçe, bu takımdaki oyuncular bu baskının altında ezilecekler. Bu net. Sosa'ya ilişkin benim söyleyebileceğim hiçbir şey yok. Bunlar benim bilmediğim konular. Ben de gazetelerden okuyorum."

Başkan Fikret Orman ve yönetiminin koca bir stadı yapmış olması, takımı şampiyonluğa ulaştırması ve bir sezon boyunca Beşiktaş'ın kuruşlarını doğru şekilde idareli kullanması gibi başarıları bir anda güme gitti. Başkan Orman, Güneş hocamıza "Bizi taraftarların önüne attın" diye sitem etmiş... Fikret Orman gibi kibar bir beyefendi ancak bu kadar ağır konuşur... Özetle Şenol Güneş diyor ki, Serdar Aziz ve Eren Derdiyok'u biz istedik ama yönetim alamadı. Galatasaraylı yöneticiler ise aldı.  Bu arada Galatasaraylı bazı otoriteler taşlasalar da Başkan Özbek ile kardeşi Mehmet Özbek, Levent Nazifoğlu, menajer Cenk Ergün büyük işler başarıyorlar. Taraftarlar bu yöneticilerin ve onlara destek verenleri takdir etmeyi bilmeli...  Şenol hocanın Gomez ve Sosa gibi önemli yıldızların yerlerinin boşluğu, şampiyonlar ligindeki mücadelelerin zorluğu ve stresi gibi duygularla ağzından çıkan böyük sözleri dün yeni açıklamayla örtmeye çalışması bir fayda vermedi.  Hatta "Kovsalar da gitmem" lafını hiç anlayamadım. Asla istemeyiz ve arzu etmeyiz ama kovsalar gidersin hocam. Kimler kaldı ki? 

Marcello Lippi'nin başarı sırrı

karakterli futbolcu

İtalya'da ne zaman bir maç seyretsem makarnacıların sahadaki takımları desteklemek yerine kenarda o varsa koro halinde adını haykırdıklarına tanık olmuştum:

"Marcello Lippi..."

Marcello Lippi İtalyan eski futbolcu ve teknik direktör. Lippi kariyerinde 5 Serie A, 1 İtalya Kupası, 4 İtalya Süper Kupası, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupa, 1 Kıtalararası Kupa, bir kez de FIFA Dünya Kupası kazanma başarısı göstermiş biri...  Ona sormuşlar bu kadar başarıya nasıl ulaştın? Cevaplamış Lippi:  "Hep karakterli futbolcuları seçtim" Demişler ki; 11'i nasıl çıkardın? Lippi; "Karakterli futbolcular arasından en karakterlilerini sahaya sürdüm." Bu karakter meselesini Samet Aybaba hocamızdan duydum. Ve Lippi'nin neden bu kadar çok sevildiğini çözdüm... 

Advocaat ile Yıldırım ayağına sıktı!

Parayı ben veriyorum kardeşim işler yanlış ve kötü gittiğinde  tabii soyunma odasına da giderim, konuşma da yaparım diyen Başkan Aziz Yıldırım, genelde buna izin veren teknik adamlara görev veriyordu.  Pareira onlardan biriydi. Şimdi ülkesinde... Yıldırım'dan gelecek 4 milyon euro'yu 8 milyona çıkarma hayalleri içinde.  Hollandalı Dick Nicholaas Advocaat Fenerbahçe teknik direktörü oldu. Bu teknik işlere yöneticilerin karışmaması demek. Advocaat oradayken soyunma odasına gidip kimseyi fırçayı atamazsın. İster parasını ver ister onlara birer villa hediye et.  Yabancı ünlüler sınırları iyi çizerler ihlallere izin vermezler.  Hani derler ya Halep ordaysa, arşın burada...

Kasımpaşa ve Başakşehir kimleri transfer etmiş?

Bir sene sonra bugünlerde adlarından en çok söz edeceğimiz oyuncuları şimdiden merak edenler vardır. Onlara bir tüyo vereyim. Kasımpaşa ve Başakşehir takımlarının transfer listesine bakınız oradaki yabancılarla yerlilerin büyük bölümü 2017'ye damgasını vuracaktır. 
Daha önce öyle olmadı mı? O iki takımın seçicilerini tebrik etmek görevimiz. Bu arada kimleri almışlar yazalım: Kasımpaşa'nın transferleri: Küçük Burak, Yaşar (Sarıyer), Frank Etoundi (FC Zurich), Kenny Otigba (Heerenveen), Batuhan (Hamburg), Turgut Doğan Şahin (Gençlerbirliği). Başakşehir'in yenileri: Holmen (Fenerbahçe), Attamah (Adana DS), Dieng (St. Pölten), Gençer Cansev (Göztepe), Cihan Yıldız (Erciyes), Eren Albayrak (Rize), Cengiz (Altınordu),