PKK VE PKK'NIN GÜDÜMÜNDEKİ ''TERÖRİST MİSYONER ÖRGÜT''

Abdullah AĞAR 11 May 2016

Abdullah AĞAR
Tüm Yazıları
Önümüzdeki süreçte PKK'nın liderliği ve güdümünde kurulan HBDH'nin yani 'sözde' Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin sıkça gündeme geleceği anlaşılıyor. HBDH en son, 6 Mayıs 2016'da bir başçavuşumuzun şehit olduğu Giresun'a bağlı Çaldağ Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıyı üstlendi

10 Mayıs 2016’ Hakkari

HBDH: ‘Sözde’ HALKLARIN BİRLEŞİK DEVRİM HAREKETİ

Önümüzdeki süreçte PKK’nın liderliği ve güdümünde kurulan HBDH’nin yani ‘sözde’ Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin sıkça gündeme geleceği anlaşılıyor. HBDH en son, 6 Mayıs 2016’da bir başçavuşumuzun şehit olduğu Giresun’a bağlı Çaldağ Jandarma Karakolu’na yapılan saldırıyı üstlendi. Bundan bir gün sonra ise (7 Mayıs 2016) bambaşka bir yerde; Tunceli merkeze bağlı Okurlar Köyü kırsalında güvenlik güçlerimizin gerçekleştirdiği operasyonda eylem hazırlığındaki HBDH bileşenlerine bağlı 3 terörist öldürüldü. Çatışmalar devam ederken ele geçirilenlerin HBDH’nin altındaki yasadışı silahlı sol örgütlere (MLKP, TKP/ML TİKKO ve MKP HKO) mensup olduğu açıklandı. Öncelikle bu çatı örgütün 12 Mart 2016 tarihinde Kandil’de yapılan bir duyuruyla ilan ettiğini ifade edelim.

Yapı;

-PKK

-MLKP-Marksist Leninist Komünist Parti

-TKP/ML Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist (TKP/ML)

-Devrimci Karargah

-TİKB Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği

-DKP - Devrimci Komünarlar Partisi

-TKEP/Leninist Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist]

-MKP - Maoist Komünist Parti

-THKP-C/MLSPB Marksist Leninist Silahlı Propaganda Birlikleri

olmak üzere 9 yasadışı örgütten oluşuyor.

Örgüt bu çatının altında diğer terör örgütlerini de toplamayı arzuluyor. 6 Mayıs 2016 Giresun Çaldağ J. Krk.’una yapılan saldırı bu çatı örgütün “İlk eylemi” olarak medyada yer aldı. Ancak bu doğru değil. HBDH ilk eylemini ilan edildikten üç gün sonra yani 15 Mart 2016’ta Hatay'ın Hassa-Kırıkhan karayolunda askeri aracın geçişi sırasında patlattığı EYP (el yapımı bomba) ile gerçekleştirdi. Bu saldırıda ölen ya da yaralanan askerimiz olmadı. İkinci eylemini ise illegal bir tedhiş gösterisiyle Gazi Mahallesinde 20 Mart 2016’da yaptı. Akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık iki saat süren eylemde  güvenlik güçlerimize molotof, havai fişek ve silahlarla saldırdılar. Eylemde “Yaşasın Birleşik Devrim Hareketimiz” gibi sloganlar atıldı. Boy gösterdikleri diğer bir yer ise Almanya’ydı. Şansölye Merkel’in Türkiye’de bulunduğu ve çadır kentleri gezdiği hafta sonunda (23 Nisan 2016) başta Köln olmak üzere 8 farklı şehirde ‘Alman hükümetinden izinli(!)’ toplantı düzenleyeceklerini ilan ettiler, propaganda yaptılar, kendilerini ve amaçlarını anlatıp sempati ve sempatizan kazanmaya çalıştılar. Bütün bu eylem ve gösterilerden öte PKK’nın kendi içinden HBDH ile ilgili bir iddia geldi ki, doğru ise HBDH’nin niyet-maksat ve eylem biçimleriyle ilgili vahameti çok net ortaya koyuyor: KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Özgür Gündem’de ‘Hüseyin Ali’ mahlasıyla bir yazı yazdı. Bu yazıdan sonra PKK çevrelerinde 13 Mart 2016- Ankara-37 kişinin hayatını kaybettiği saldırının yeni kurulan Halkların Birleşik Devrimci Hareketi (HBDH) tarafından yapıldığı ve hedefin Güvenpark’ta konuşlanan çevik kuvvet olduğu iddia edildi. Yazısında saldırıyı; “Çevik kuvvet polislerini hedefleyen bir eylem” olarak niteleyen Karasu, bu saldırının ardından yaşananları PKK ve sol örgütlerin kurduğu HBDH’nin “Ne kadar doğru bir zamanda ilan edildiğini ortaya koyduğunu” ifade etti. Ancak Karasu’nun bu iddiası KCK-PKK ya da TAK tarafından teyit edilmedi. Edilemezdi de zaten. Çünkü bu PKK’nın sürekli isim değişiklikleriyle uyguladığı stratejiye uymazdı. Böylece eylem, PKK’nın kendisiyle bağı olmadığı iddia ettiği TAK’ın sırtında kaldı. Hem HBDH’nin adına Avrupa’da halel gelmedi. Hem de Mustafa Karasu’nun yaptığı bir dangalaklık (örgüt içi ifadelerle) olarak kendi yanına kar kaldı.  HBDH’nin PKK’nın varlık eksen terör ve taban ürettiği güneydoğumuz hariç Türkiye’yi 4 ana eylem ve örgütlenme sahasına ayırdığı görülüyor. Bu haliyle HBDH felsefe, hedef, kapsam ve metotlarıyla PKK’dan çok daha farklı bir amaçla dizayn edildiği anlaşılıyor. Bu çatı örgütün liderliğini şu an PKK’nın ‘sözde’ lider kadrosundan Duran Kalkan yapıyor. HBDH, güneydoğumuzdaki terör ve eylem alanları hariç Türkiye’yi böldüğü 4 ana alan şunlar:

 

1. Bölge: Ankara, İstanbul, İzmir.

2. Bölge: Adana, Osmaniye, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri.

3. Bölge: Erzurum, Kars, Ardahan, Gümüşhane.

4. Bölge: Tunceli, Erzincan, Tokat, Giresun, Ordu, Trabzon. 

HBDH, KCK ya da PKK gibi sadece Kürtçülük üzerinden etnik bölücülük yapmayı ve terör estirmeyi planlamıyor. Aynı zamanda bambaşka hassasiyetleri kaşımayı, yeni hassasiyetler yaratmayı ve bunları da kaşımayı ve oluşan bu fay hatlarını derinleştirerek, ortaya çıkan bu hassasiyetler ve fay hatları üzerinden yeni çatışma alanları, biçimleri, kişileri ve toplulukları yaratmayı amaçlıyor. Bunların en başında da Kürtçülüğün yanında yeni etnik bölücülükler ile mezhepsel ve meşrepsel farklılıklar geliyor. Öncelikle belirtelim: Hedef alınan farklılıkların omurgasında Alevi-Bektaşilik var. Sadece bu da değil: Niyetleri çiçek böcek eylemlerinde bile vatandaşın arasına karışıp, vatandaşı devlete ve güvenlik kuvvetlerine karşı kışkırtmak. İmkan kabiliyet ve inisiyatifleri çerçevesinde tabii. HBDH; devlet ile halkın, güvenlik güçleri ile sivillerin karşı karşıya geldiği en sıradan ve masum eylemlerde bile sivillerin içine yuvalanıp milletle devleti, güvenlik güçleriyle sivilleri karşı karşıya getirmeyi ve buralardan düşmanlık tohumları ekmeyi ve kan akıtmayı amaçlıyor. Aynı Irak’ta ve Suriye’de olduğu gibi:

Nasıl IŞİD 2006 yılına gelinceye kadar mezhepsel farklılığı kaşıyarak Irak’ta bir iç savaş çıkarmışsa... Nasıl 2012 sonlarında Irak’ta baş gösteren Cuma gösterileri masum ve meşru istekler içerirken, bir anda kanlı gösterilere, başkaldırılara ve bastırmalara dönüşmüş ve ardından Musul’un düşmesine, Irak’ın % 40 ve Suriye’nin 2/3 ünün IŞİD ve diğer terör örgütlerinin eline geçmesine neden olmuşsa... PKK ve HBDH’de Türkiye’deki en masum farklılıklardan bile kanlı kırılmalar çıkarmayı amaçlıyor. Böylece en masum istek ve beklentiler kirlenirken, masum insanlar terörün 5M girdabına (Muhip-Müntesip-Milis-Militan-Mevta) girmeye zorlanacak. Bir tarikat gibi formatı gibi terör üzerinden düşünme ve muhakeme kabiliyetini yitiren insanlar zombileşip köleleştirilecek. Devlet-millet ve vatan ayrışıp kaybederken terör ve hizmet ettiği iradeler kazanacak!  Yarın: HBDH’nin kısaca; “Tarihçesi, Felsefesi, Propaganda-Eylem ve Halkı Etkileme Metotları.”