​KARE AS

Mehmet Arif DEMİR
Tüm Yazıları
Pokerdeki ifadesiyle "Kare As"ımızı oluşturan Galatasaray; Şampiyonlar Ligi'nde, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demir Spor da Konferans Ligi'nde yoluna devam ediyor.

Bu sene Avrupa Kupaları’nda Ülkemizi temsil eden dört takımımız da yaptıkları ilk iki maçların sonucunda bir üst tura kalifiye olarak ülke puanımıza hatırı sayılır katkılarda bulundular.

Pokerdeki ifadesiyle “Kare As”ımızı oluşturan Galatasaray; Şampiyonlar Ligi’nde, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demir Spor da Konferans Ligi’nde yoluna devam ediyor. Nispeten bizim sıkletimizde olmayan daha güçsüz takımları saf dışı bırakarak tur atlamak çok abartılmaması gereken bir başarı ama biz daha önce bu aşamalarda ne sakatlıklar yaşadığımız için temkinli bir iyimserlikle elimizde bulunan Kare As’ın bozulmadan daha da ilerilere kadar gidebileceğini umuyor, diliyor ve bekliyoruz.

Yazımızın yayınlandığı bugün (8 Ağustos Salı) akşam saatlerinde Galatasaray, Slovenya’da Olimpija Ljubljana ile İstanbul’a iyi bir skorla dönmek için mücadele edecek. Icardi ve Zaha takviyeleriyle zaten oturmuş bir kadroya sahip olmanın avantajını başarıya dönüştürmek çok mümkün şu aşamada. Bu tur ve bundan sonraki turda inşallah bir sıkıntı olmaz da uzun zamandan sonra bir takımımızı Şampiyonlar Ligi gruplarında bizi temsil ederken görür, izler ve bütünleşiriz. Händel'in müziğini Salı-Çarşamba akşamları takımlarımız sahaya çıkarken dinlemeyi çok özledik milletçe.

Yarından sonra da Perşembe günü de Kare As’ımızın diğer üç takımı Konferans Ligi’nde bu aşamada nasiplerine isabet eden takımlardan alabildikleri kadar ülke puanı alabilmek için sahaya çıkacaklar.

Bu aşamada pek bir sürpriz olmaz ama bir sonraki play-off turu biraz kura şansı gerektiriyor, inşallah dualarımız kabul olur da takımlarımız kayıpsız bir şekilde gruplara kapağı atarlar.

Perşembe akşamı saat 20.00’de Adana’da Demir Spor Hırvat temsilcisi Osijek ile karşılaşacak. Seyirci desteği ve Adana’nın meşhur “güneşe kurşun sıktıran” sıcağını arkamıza alıp ikinci maça avantajlı çıkacağımıza inancımız tam. İlk turda biraz da şansımızın yardımıyla buralara geldik Romenler bizden daha iyi değildiler ama Hırvatlar biraz daha sert ve teknikler, buradan 2-0 ve üstü ile Hırvatistan’a gitmemiz lazım, aşşağısı kurtarmaz Ağaları.

Gene aynı saatte bu sefer Can Azerbaycan’da Bakü’de Neftçi, Beşiktaş maçı ile birlikte çarpacak yüreklerimiz. Neftçi Bakü Azerbaycan’ın yükselen değeri uzun zamandır. Sağlam bir omurgaları var bu sene bir-iki parlak transfer de yaptılar ve Azeri kardeşlerimiz bizim takımlarımıza her zaman en sert ve mücadeleci futbolları ile kök söktürmüşlerdir eskiden beri dikkatli olmakta fayda var. Beşiktaş gol yemeden İstanbul’a dönecektir muhtemelen ve bu ilk maç için ne şiş yansın, ne kebap sonuçdur.

Perşembe gece saat 21.00’de Kadıköy’de Kare As’ın son takımı Fenerbahçe sahne alacak. Bir başka Sloven de Fenerbahçe’nin kısmetine düştü bu sene, Maribor ile oynayacaklar Sarı-Lacivertliler. Galatasaray’ın rakibi Olimpija, Sloven Ligi’nde şampiyon olurken Maribor ancak üçüncü olabilmişti geçen sene. Ona göre hesap etmek lazım. Fenerbahçe de işini ciddiye alırsa sıkıntı yaşamaz, bilindiği gibi şans ona hazır takımın yüzüne güler diye bir gerçek de var futbolda.

Bu Kare As bozulmadan sağ-salim gruplara kalabilmek için bu Salı ve Perşembe maçları çok önemli. Haydi bastır Türkiye diyor ve başarı dualarımızı yolluyoruz onlara.