FATİH HOCA VEYA ŞENOL HOCA GÖREVE

Mehmet Arif DEMİR
Tüm Yazıları
Bir sonraki maçımız Hırvatistan'la aman n'olur o maça da Kuntz'la çıkmayalım hatta Kuntz'u başımıza saran irade de tasını tarağını toplayıp Kuntz'la beraber ayrılırsa bu turnuva için ümidimiz olabilir.

Hatay’ın Türk Futboluna armağanı Bertuğ o güzel sağ ayak içi plaseyi kimsenin beklemediği köşeye yuvarlayıp eşitliği sağlamasaydı yazımızın başlığı “Kapatalım Dükkanı Gidelim” olacaktı. Çünkü Ermenistan o durumda puanını bizimle eşitleyecek ve belki gol averajı ile üstte bile olabilecekti. Kendi evimizde Eskişehir’de hem de silik bir oyun ve yetersiz bir kadro ile Milli Takım’ı seyretmekten “gözlerimiz kanadı” desek yeridir geçen Cuma gecesi. Utanç gecesi tanımı abartı olmaz.

Bir sonraki maçımız Hırvatistan’la aman n’olur o maça da Kuntz’la çıkmayalım hatta Kuntz’u başımıza saran irade de tasını tarağını toplayıp Kuntz’la beraber ayrılırsa bu turnuva için ümidimiz olabilir. Gerçi bu yeni formatta şampiyonaya gidemeyeni dövüyorlar ama bizim yerimiz sallantıda ve bizi usta dokunuşlarla bu hengameden kurtaracak en az iki tane can simidimiz var şükürler olsun.

Fatih Hoca da Şenol Hoca da bu işi rahatlıkla kotarırlar ve salimen Euro 2024’e bizi ulaştırırlar fakat bu işi TFF’ye bırakamayız onların ufku ve kapasitesi ancak Kuntz kadar daha ötesi yok işte görüyoruz. Federasyonlar üzerinde Denetim görevi olan Spor Bakanlığının dahli bu noktada kaçınılmaz. 

Piontek veya Derwall bulamayacaksanız Milli Takım için yerli ve milli çözüm en optimum olanıdır. Alman Milli Takımı’nın bile hoca arayışındayken aklına getirmediği Stephan Kuntz bizim aradığımız ve beklediğimiz “sistem” kurucu hoca değildir ve olamaz, alınan sonuçlar bunu defalarca teyid etmiştir.

Şenol Hoca Beşiktaş’la nikahlı ama söz konusu Türkiye ise Ahmet Nur Çebi de Camia da en azından hem Beşiktaş’ı hem Milli Takım’ı çalıştırmasına ses etmeyecektir. Ligimizin dinamiklerini en iyi bilen birisi olarak kimin hangi görevi ne şekilde icra edeceğinin kitabını yazar Şenol Hoca bu tecrübesiyle.

Fatih Hoca geçenlerde 70. Yaş gününde âlâ yı vâlâ ile ve Handel’in Şampiyonlar Ligi müziği ile mekâna girerken Seyrantepe Âhalisinde bazı beklentiler ve tedirginlikler olmadı değil. Hoca tam kıvamında, dinlenmiş ve fit aynı zamanda. Yıllara meydan okuyor, her dem taze, her dem re-fresh. Milli Takım’da görev almaktan kaçınmayacaktır doğru iletişim dili ile diyalog kurulursa final galasını Türk Milli Takımı ile yapmaktan geri durmayacaktır.

Eğer bu iki kıymetli futbol adamımız görev kabul etmek istemezlerse de anlarız yani. Kendilerine göre haklı gerekçeleri ve kafalarında bazı başka projeleri olabilir. O durumda da Kuntz Çıkmazı’na mahkum ve mecbur değiliz. Aykut Kocaman’dan Yılmaz Vural’a, Rıza Çalımbay’dan Samet Aybaba’ya kadar çok kıymetli bir üst kuşak hocamız var portföyümüzde hadi onlar da olmadı diyelim Çağdaş Atan’dan itibaren Volkan Demirel’e kadar gençler var inanın onlar daha iyi yaparlar bu kıymetli görevi yeter ki yanlışta ısrar edilmesin.

Bir de Eskişehir’de Ermeni milli marşının refleksif olarak protesto edilmesine “takılan” abilerimiz olmuş. Onların Erivan’da bize yaptıklarının yanında biz hiçbir şey yapmadık ki mukabele-i bilmisil devletler arasında temel dengeyi korur politik olarak. Zaten Azerbaycan bayraklarının alınmaması garabetini tam anlayamadık bir de ıslıklamasak tribünlerin gazını nasıl alacaktık?

İnşaallah sağduyu galip gelir ve efkar-ı umumi’nin beklentisi doğru olarak karşılanır. Her şeye rağmen Haydi bastır Türkiye…