• DOLAR 34,10 %0.24
  • EURO 38,15 %0.10
  • STERLIN 45,59 %0.10
  • ALTIN 2.874,79 %1.61
  • BİST100 9.900 %-0.76
  • BITCOIN 63.399 %1.34
  • ETHERIUM 2.580 %5.26
19°
Prof. Dr. Rana Atabay KUŞÇU

Prof. Dr. Rana Atabay KUŞÇU

Tüm Makaleleri

KALKINMADA KADIN VE HAKLARI

Kadın, rakamlarla kutlanan, hatırlanan günden fazlasıdır.

BAKANLAR VE YENİDEN KÜRESELLEŞME

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), 13. Bakanlar Konferansı'nı COP28'in ev sahibi Birleşik Arap Emirlikleri'nde topladı. Tarımdan, balıkçılığa, kalkınmadan fikri mülkiyet haklarına kadar çeşitli başlıkların g...

HİDROJEN TİCARET

Avrupa Birliği, 2050 yılına kadar iklim nötr hedefine ulaşma çabasını sürdürüyor. En önemli çözüm araçlarından biri de yenilenebilir hidrojen (yeşil hidrojen) olarak görülüyor.

365 GÜNLÜK ACI SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL!

Depremin birinci yılında, hiç unutmadığımız bir acı hala içimizde.. Seksen bir ilin hissettiği, on bir ilin yaşadığı acı.. Yerini dolduramadığımız bir boşluk..

TEDARİK ZİNCİRİNDE İKLİM ETKİSİ

Kızıldeniz krizine yanıt olarak büyük denizcilik firmaları, Süveyş geçişlerini askıya aldı. Panama Kanalı'ndaki şiddetli durgunluk da buradaki geçişleri azalttı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE DEĞİŞEN TİCARET ROTALARI

Dünya Ekonomik Forumu "Küresel Riskler Raporu 2024", önümüzdeki iki yılda dünya için ağırlıklı olarak olumsuz bir görünümün olduğunu ve önümüzdeki on yılda daha da kötüleşmesinin beklendiğini vurguluy...

KARBONSUZ ELEKTRONİK

Gündelik yaşamın en gereksiz kalabalıklarından biri yakın gelecekte yok oluyor. Avrupa Birliği, 2024 itibari ile ortak şarj kablosu kullanımına geçiyor.

ATIK TİCARETİ

İklim eylemi ve sürdürülebilirlik, azalan kaynaklar, talebin hem nitel hem nicel olarak artışı, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nı ortaya çıkarmıştır. Yeşil Mutabakat, Avrupa Birliği'nin (AB) sürdürülebilir v...

2024'TE BÜYÜME

Cumhuriyetimizin 101. yılında dünya ticaretindeki yerimiz ne olacak? Bu soruya yanıt verebilmek için önce, dünya ekonomisinde neler bekleniyor, bu soruya yanıt bulmamız gerekiyor.

​ÇİN'DEN GELEN MESAJ

Çin ve Hindistan, hala kömür kullanıyor ancak genel kömür tüketimi düşüyor.