BUGÜNLER NELERE GEBE?

21. yüzyılın ilk çeyreği bitmek üzereyken dünyâda olanlar göstermektedir ki, 19. yüzyılın başında yaşananlar başka isimlerle tekrar edecektir.

Çarşamba 27 Kasım 2019 02:30
EYT'LİLERİN İSTEDİĞİ TÜRKİYE MÜMKÜN MÜ?

Emekliler, işsizler ve dar gelirliler her zaman muhalefet partilerinin eleştiri malzemesi olmuştur.

Pazar 24 Kasım 2019 02:50
ADLİYEDEN MEMLEKET MANZARALARI

Türkçemizde mahkemelerle ilgili birçok tâbir vardır. "Mahkeme kapılarında sürünmek" bunlardan biridir. Bu tâbiri modernize edip "adliye binâlarında kaybolmak" olarak güncelleyebiliriz.

Çarşamba 20 Kasım 2019 06:55
SELEFÎ KEMALİST – KEMALİST SELEFÎLER

Kendilerini "Atatürkçü" olarak nitelendirenler ya da bu hayat görüşünün daha katı tarafında olan "Kemalistler" bir tarafta ayak diretirken, karşı tarafta yine "-ci" veya "-cü" gözlüğünü takıp kendilerini "İslâmcı" olarak tanımlayan ya da bu hayat görüşünün daha katı tarafında olan "Selefîler", onlardan aşağı kalmayan bir inatçılık sergiliyorlar.

Pazar 17 Kasım 2019 02:50
YOKSA ARINÇ, ERDOĞAN'I HİÇ TANIYAMAMIŞ MI?

Maalesef çabuk unutmaya meyilli bir toplumuz.  FETÖ dediğimiz terör örgütünün 15 Temmuz'daki hâin darbe girişimini neredeyse hiç olmamış gibi unutacakken, Bülent Arınç bir çıkış yaptı.

Pazar 10 Kasım 2019 02:50
CUMHURİYET KUTLAMASI VE DÂVETLİLER

Bayram kutlamalarındaki dâvetliler arasında, bir gün önce transseksüel bir sosyal medya ünlüsünün düğününde boy gösteren ve bir gün sonra da Cadılar Bayramı kutlayıp matah işler yapmış gibi paylaşım yapanların bulunması, muhafazakâr bir toplum yapısına sâhip olan Türk insanının aklında ve gönlünde soru işâretleri oluşturmaktadır.

Pazar 03 Kasım 2019 02:30
BÂZILARI YAPINCA TÂCİZ OLMUYOR

Lafa gelince kadın hakları, eşitlik, ekonomik özgürlük, feminizm, âile içinde erkek şiddetiyle mücâdele, ataerkil toplum karşıtlığı gibi mangalda kül bırakmamak için biçilmiş kaftan kıvamındaki kavramları ağızlarından düşürmezler.

Pazar 27 Ekim 2019 02:50
TRUMP'A BİÇİLEN "PALYAÇO" ROLÜ

Avrupa kraliyet kültüründe "soytarı" diye bir şey vardır. Tuhaf kıyâfetli, tuhaf hareketler yapan, ileri-geri ve dengesiz konuşan, söylediklerine önem verilmeyen bu soytarıların aslında önemli görevleri vardır.

Çarşamba 23 Ekim 2019 02:35