Operatörler çıldırdı

Şöyle diyor uzmanlar. Eğer stresi yönetmekte zorluk yaşıyorsanız hemen ortam değiştirin. Bilemiyorum çalışan insanlar için bu nasıl mümkün olabilir.

Abone Ol

Mesela patron ya da amirle veya hizmet verdiğiniz müşteriyle stresli bir durum içindesiniz. Bir müddet sonra bina dışına çıkıyor şöyle derin bir nefes alıyorsunuz. İşler beklesin diyebilirseniz ne ala. Ama herkes olur olmaz mola veremeyebilir tabii. Bunun üzerinde biraz düşünmek gerek. Zira yapılsa faydası olabilir. Peki ama telefonlarımız ne olacak? Onlar da susmak bilmiyor ki. Ya bir arama ya mesaj ya da bir mail... Hele son zamanlarda susmayan telefon operatörü aramalarından kaçmak mümkün değil. Tek çözüm telefonu yanımıza almadan mola yapmak gibi görünüyor. 

Sahi ne olacak bu taahhüt sürenizin sonuna geldiniz aramalarının akıbeti? Şahsen ben cevaplamaktan yoruldum. Onlar aramaktan yorulmadı. Hayır taahhüt süresinin sonuna da gelmedik ama bu ne ısrarlı aramadır anlamadım. Hele o yeni dönem fatura zamları! Faturaları görenler gözlerine inanamıyor. Patron çıldırdı yazardı ya eskiden indirimli satışlarda. Şimdi yeni zamlı tarifeler için aynı nidayı kullanabiliriz. Avantaj sağlaması gereken taahhüdün de pek bir anlamı kalmamış gibi. 

Sabit internet ya da mobil hatlar olsun fark etmeksizin yeni ücretlerin yüksekliği vatandaşı zorluyor. İletişim malum önemli. Belki eskiden bu kadar gerekli değildi. Günümüz dünyasında ise pek çok işimizi internet üzerinden yapıyoruz. Gerekliliği ve kullanımı bu kadar artan bir kalemin servis sağlayıcılarının daha makul paketlerle kullanıcıları çekmeleri beklenirken tam tersi oluyor. Enflasyon beklentisi ile yapılan zamlar beklentinin çok üzerinde görünüyor. Vatandaş da ne yapsın operatör çalışanlarıyla münakaşa etmek işe yaramayınca hesabı kitabı yapıp sosyal medya üzerinden tepkilerini ortaya koyuyorlar. Faturasının üç hatta dört kat farkla zamlandığını yazan pek çok kişi isyan bayrağı açtı geçtiğimiz günlerde. Peki şimdi ne olacak? Arayı kim bulacak? Kullanıcıyı rahatlatacak bir adım atılacak mı? 

Hayır aklıma tuhaf fikirler gelmiyor değil. İstanbul’da yaşayanlar bilir. Metrobüste gittiğin kadar öde sistemi var. Sistem önce ücreti karttan çekiyor sonra indiğiniz durakta iade ediyor. Mesela sabit ya da mobil hatlarda kullandığın kadar öde olabilir mi? Bana gülenin daha iyi bir fikri varsa beri gelsin. Dumanla haberleşemeyeceğimize göre bir olurunu bulamaz mıyız diyorum o kadar.