• DOLAR 34,18 %0.13
  • EURO 38,28 %0.00
  • STERLIN 45,88 %0.00
  • ALTIN 2.937,52 %0.14
  • BİST100 9.829 %-0.62
  • BITCOIN 64.550 %1.66
  • ETHERIUM 2.631 %2.68
20°
Doç. Dr. Can CEYLAN

Doç. Dr. Can CEYLAN

Tüm Makaleleri

Anahtar kelimeler-5 (Ergenlik)

Her dönemde o dönemin olumsuzluklarının yüklendiği günah keçisi bir nesil vardır. Günümüzün günah keçisi nesil Z Kuşağı’dır.

ANAHTAR KELİMELER-4 (YÖN/İSTİKAMET)

Türkçemizde, şimdilerde biraz unutuluş olsa da, vaktiyle çokça kullanılan bir söz vardır: Sırât-ı müstakim üzere olmak.

CUMHURBAŞKANINA BİAD EDEN ÜNİVERSİTE HOCALARI

Askerî okulların mezuniyet törenlerinde gelenekte olmayan bir uygulamaya şâhit olduk. Yeni teğmenler kılıçlarını çekerek yemin ettiler. Ve biad mı, protesto mu tartışmaları yine başladı.

ANAHTAR KELİMELER-2 (Soru-Suâl)

Her şey bir soru ile başladı, demek hiç de iddialı bir önerme olmaz. Hristiyanlık'ta İncil "Önce söz vardı, söz her şeydi" diye başlar. Ancak o sözün mâhiyeti net değildir.

EZAN VE BAŞÖRTÜSÜ İLE DÜŞTÜĞÜMÜZ TUZAK

Yazıya başlamadan önce şunu belirtmek ihtiyâcı duyuyorum ki, belki de en yanlış anlaşılacak yazımı yazıyorum. Bunun ezan ve başörtüsünün aleyhinde bir yazı olduğu vehmine kapılanlar lütfen zahmet ed...

BEYAZ ADAM'IN PİŞMANLIĞI

Henüz "Batı" denilen ülkeler toplamına yayılmasa da Avrupa merkezli sosyo-politik ortamda tehdit seviyesine ulaşan bir ırkçılık var.

15 Temmuz gecesi yurt dışında neler oldu?

Millî târihimizin en uzun gecesiydi 15 Temmuz gecesi. Yaz ve Cuma gecesi olması sebebi birçok kişi dışarıdaydı. Televizyonlarda geçen alt yazıyı okuduğumuzda önce anlam veremedik.

ANAHTAR KELİMELER - 1

Kelimelerin anlam dünyâmızda vazgeçilemez yerleri var. Yazılı ya da sözlü olsun algıladığımız her kelime, bizim dünyâya bakış açımızın sınırlarını belirliyor. Ne kadar çok kelime biliyorsak, yâni duyu...

AKRABALIK LİYÂKATE ENGEL Mİ?

Max Weber, "bürokrasi" kavramını geliştirirken işlerin yürütülmesi için gerekli bir mekanizma olarak düşünmüştü. Oysa tıpkı önce "felsefe" sonra da "ideoloji" kavramları gibi, "bürokrasi" kavramı da k...