Tamamı 38 hafta sürecek olan 2021-2022 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 25. haftasını geride bıraktık ve şampiyonluğa 13 hafta kaldı.

Tamamı 38 hafta sürecek olan 2021-2022 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nun 25. haftasını geride bıraktık ve şampiyonluğa 13 hafta kaldı. Daha net bir anlatımla; şu an toplam 38 haftalık Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nun tamamlanmasına 13 hafta kaldı.

Ancak şu ana kadar oynanan karşılaşmaların sonuçları sonrasında puan cetveline yansıyan son duruma göre Süper Lig Şampiyonu’nun belli olması için haftalarca beklemek gerekmeyecek gibi. Şu andaki gidişat geçtiğimiz haftaki yazımda attığım başlıkta belirttiğim “Şampiyon ve Diğerleri“ değerlendirmesinden pek de farklı durumda değil. Uzunca bir süredir şampiyonluk yolunda hedefe doğru hızla gittiği yolda neredeyse rakipsiz olan ve kendi kendiyle yarışan Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor; görünen o ki, bu sezon “Süper Lig’in yeni şampiyonu benim artık” deme aşamasına gelmiş gibi. Trabzonspor, Teknik Sorumlusu Abdullah Avcı yönetiminde rakipsiz ve geriden gelen takipçilerini pek de umursamıyorcasına emin adımlarla.yoluna devam ediyor.

Finale 13 hafta kala Süper Lig puan cetveline bir göz atalım; Son 14. haftaya girilirken, zirvede tek başına kalan ve neredeyse kendiyle yarışan Trabzonspor son haftada Alanyaspor karşılaşmasında adeta gövde gösterisi yaptı ve deplasmanda rakibini 4-0 yenerek puanını 63’e çıkardı. En yakın rakibi 49 puanlı Konyaspor’un önünde topladığı 63 puanla lider olarak yoluna devam ediyor. Bir kez daha, bu kez daha emin ve kararlı olarak adını telaffuz ederek yazıyorum. “Şampiyon Trabzonspor ve diğerleri”.

Lider Trabzonspor ile en yakın takipçisi arasında 14 puanlık oldukça önemli bir fark varken bu ortamda “Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor” demek için çok mu acele ediyoruz acaba? Hiç sanmıyorum.

Şampiyonluk ve bu yolda yarışanlarla ilgili bir şeyler yazmak pek de heyecan verici değil artık. Türk sporseverleri için en önemli dallardan hiç kuşku yok ki futbol ve basketbol en ön sıradakilerdir. Futbolda yaşadıklarımız. Avrupa ve dünya sıralamalarındaki durumumuz, UEFA ülkeleri sıralamasında C grubunda olmamız nerede olduğumuzu çok net anlatıyor. Şu an Dünya Kupası elemeleri için bir umudumuz var, onun peşinde koşuyoruz. Avrupa Kulüpler Kupaları’nda sadece iki takımımız vardı düne kadar. Fenerbahçe elendi, Galatasaray yola devam ediyor şimdilik..

Fenerbahçe’de durum adeta bir şehir efsanesi gibi ve karmakarışık!

Takım hiç iyi değil. Emanetçi Teknik Çalıştırıcı İsmail Kartal yaraya merhem olamadı. Taraftarlarını umut zaafına sürüklemiş durumdalar. Avrupa Yıldızı Mesut Özil ortalarda yok. Milyarlarca liraya mal olmasına rağmen sürekli sakat “Camdan Adam” İrfan Can Kahveci ne zaman oynar bilinmiyor. Taraftarın biraz olsun gönlünü alan, umutlarını yeşerten iki genç; Arda Güler ve Çağatay Kurukalıp ve diğer genç adayların, taraftarı biraz olsun gülümsettiğini görebiliyoruz.

Slavia Prag maçında alınan sonuç sonrasında neler olur diye bir yoruma artık gerek bile kalmamış. İsmail Kartal bugün itibarıyla sonunu çoktan hazırladı bile. Takıma yarardan çok zarar veren oyuncu tercihleri, özellikle parasını alıp hiçbir şey yapmayan ama hemen hemen her karşılaşmada takımda olan Sosa ve oynadığı her karşılaşmada golle sonuçlanan hatalara neden olan stoper Tisserand, ne yaptığını anlayamadığımız Rossi (söylenenlere göre üç yıl daha anlaşma yapılmış) ve Berisha tercihlerinde ısrarı bu işi asla yürütemeyeceğinin en büyük göstergesiydi. Her karşılaşmadan önce hep umut dağıttı. Ama bunların sadece hayal olduğunu anlamak istemedi. Başaramayacağını, başarısız olduğunu bile bile konuşmaya devam etti. Ve kocaman hayal kırıklıklarıyla bile bile sonunu hazırladı.

Avrupa arenasında hayalinde gelinen son nokta; Slavia Prag; 3 - Fenerbahçe; 2.

Şampiyonluğa kısa sürede havlu atan, Ziraat Türkiye Kupası’ndan da elenen, Avrupa’daki son umudunu da yitiren, bu sezon da rekabetin oldukça gerisinde kalmış, “ya kısmet” deyip gelecek yapılanmasına giren Fenerbahçe’de beklenen nedir?.

Kötünün daha kötüsü olmaz. Buna yanıtını da Başkan Ali Koç verecektir.