ANAMAS BÖLGESİ'NİN BİTKİ ÇEŞİTLİLİĞİ

Anamas Bölgesi, Eğirdir Gölü ile Beyşehir Gölü arasında yer alan yüksek bir coğrafyanın ismi olup, Toros Dağları'nın kuzey bölümünü oluşturur.

Pazar 18 Aralık 2016 03:00
ULUABAT GÖLÜ DOĞAL BİSİKLET PARKURU

Uluabat Gölü Doğal Bisiklet Parkuru'nun başlangıç noktası Bursa-İzmir Karayolu üzerinde bulunan Eskikaraağaç Köyü Sapağı.

Pazar 11 Aralık 2016 03:00
LA FONTAINE'DEN MASALLAR

"Doğa Ana! Doğa Ana!" diye bağırmış. Masal bu ya dağların arkasından 'Doğa Ana' belirmiş.

Pazar 04 Aralık 2016 02:33
YENİCE'NİN BİTKİ VARLIĞI

Yenice'de kendi renginizi bulun

Pazar 27 Kasım 2016 03:00
​KROM VADİSİ

Büyük resme bakmadan, küçük resmi anlamak bazen zor olabilir.

Pazar 20 Kasım 2016 03:00
Prof. Dr. HİKMET BİRAND, DÜNYA MİRASI VE YENİCE ORMANLARI

İnsanoğlu avcılık ve toplayıcılık dönemini bitireli 10 bin yıl oldu. Yenice ormanları, pek çok canlı türünün son sığınağı konumda olduğundan dolayı her organizma çok değerli.

Pazar 13 Kasım 2016 00:00
AHİ KÜLTÜRÜ, PERTEV NAİLİ BORATAV VE MUDURNU

Mudurnu için yazılı kaynaklardan derlenen genel bir tarihi anlatım var. Bu anlatım, Anadolu'nun bu bölgesindeki birçok yöresi için geçerlidir. Mudurnu, Bithinyalılar zamanından beri var olan eski bir kasabadır ve çeşitli medeniyetlerin ilk yerleşim yeridir. Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar ve Selçuklulardan sonra Osmanlı topraklarına katılmıştır. Bir ara Tekfurlar yönetimindeyken, Bursa Tekfuru'nun kızı Matarnı (Moderna) adına yapılan kale, kasabaya ad olmuş, çeşitli şekillerde söylene söylene Mudurnu halini almıştır.

Pazar 06 Kasım 2016 03:47
GÜLEÇ YÜZLÜ İNSANLARIN MEMLEKETİ; GÖYNÜK

​Göynük, doğal ve kültürel değerlerini korumuş, gezilip görülmeye değer birçok zenginlikleri tarihi atmosferde yaşayabilecek ender bir Anadolu şehridir. Göynük, güven içinde, sessiz, sakin bir yaşam için idealdir. Büyük kentlerin gürültüsünden, kalabalığından ve stresinden uzaklaşmak isteyenler için gönül rahatlığıyla doğa ile baş başa bir tatil için mükemmel bir yerdir.

Pazar 30 Ekim 2016 02:00