TÜRKİYE NE ZAMAN AB'YE YAKIN OLDU Kİ?

İlnur ÇEVİK 07 Kas 2016

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Sanki AB, Türkiye'ye her verdiği sözü tutmuş da, Türkiye oyunbozanlık yapıyormuş gibi bir hava içindeler.

Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye’nin Avrupa’dan uzaklaştığını iddia ediyor. Le Soir gazetesine verdiği demeçte Juncker, “Türkiye’nin Avrupa’dan uzaklaştığını not etmekten üzüntü duyuyorum. Türkiye’den uzaklaşan Avrupa değil” diyor… Hatta Ankara’dan gelen ‘vize muafiyetinin sağlanmaması halinde mülteci anlaşmasının sonlandırılacağı’ mesajlarıyla ilgili, “Tehditlerine duyarsızım. Türk vatandaşları, Avrupa’da serbest dolaşım hakkı elde edemezse bu Türkiye’nin hatası olacak” diye de ekliyor... AB ülkeleri ve diğer AB yöneticileri de aynı kafada… İşler bu haldeyken ve Avrupa bu gibi adamlar tarafından yönetilmekteyken AB’nin gün geçtikçe çöktüğünü görmek hiçbirimiz için sürpriz değil…

 

Sanki AB, Türkiye’ye her verdiği sözü tutmuş da, Türkiye oyunbozanlık yapıyormuş gibi bir hava içindeler. Türkiye Ege Adalarına ve Yunanistan’a mülteci akınını durduracağım diye söz verdi de bu akını durdurdu mu? EVET DURDURDU! Ona karşılık siz AB olarak söz verdiğiniz halde Türkler için vize muafiyeti getiren düzenlemeyi savsaklayıp terör bahanesi ile işi çıkmaza soktunuz mu? Evet soktunuz. Peki, siz Suriyeli mültecilere 3 milyar euro vereceğim deyip yan çizdiniz mi? Evet çizdiniz… Yani siz yalan dolanla iş yapıyorsunuz.

Siz AB yöneticileri ve üye ülkeler Türkiye’de 15 Temmuz’da kanlı darbe girişimine ses çıkarmayarak bir nevi darbecilere destek göstermediniz mi? Sonra da hala “tüh, Türkiye’ye destek çıkmakta geç kaldık” demediniz mi? Hepiniz Fetullah Gülen terör örgütüne karşı AB olarak ve üye ülkeler olarak hala parmağınızı bile kaldırmak istemediğinizi görmediğimizi mi sanıyorsunuz?

Siz PKK’yı terör örgütü saymanıza rağmen hala PKK’ya AB binalarını açmıyor musunuz? AB ülkeleri PKK’lılara gösteri yapma izni vermiyor mu? HDP’nin faaliyetlerini, PKK ile olan organik bağlarını açık seçik görmenize rağmen, hala Türk yargısı neden açıkça suç işleyen HDP milletvekillerinin üzerine gidiyor diye sormuyor musunuz? Sizin kanunlarınız terör faaliyetlerine yardım eden milletvekillerini ne yapar?

Siz Kıbrıslı Türklere Annan Planını referandumda geçirin gerisini bize bırakın deyip o insanları yüzüstü bırakıp Rumları AB’ye almadınız mı? Siz nasıl bir sahtekârlar sürüsüsünüz?

Siz Avrupa’nın değerlerini istediğiniz zaman istediğiniz şekilde değiştirerek bir bataklık yarattınız. Sizin bu ikiyüzlü riyakâr politikalarınız Türkleri ve Türkiye’yi AB’den uzaklaştırıyor. Avrupa’yı yöneten koca adamlar, hanımlar bunları görmüyor mu?