T. C. CUMHURBAŞKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN ARA GÜLER FOTOĞRAF SERGİSİ G-20 DÖNEMİNDE JAPONYA'DA

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen ve Nisan ayında dünyayı dolaşmaya başlayan "Ara Güler Fotoğraf Sergisi" 30 Haziran'da Kyoto'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen ve Nisan ayında dünyayı dolaşmaya başlayan “Ara Güler Fotoğraf Sergisi” 30 Haziran’da Kyoto’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından, Ara Güler Müzesi ile Arşiv ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle, sanatçının eserlerini dünyanın önemli kentlerine taşımak üzere gerçekleştirilen “Ara Güler Fotoğraf Sergisi”,  Londra ve Paris’in ardından üçüncü durağı olan Kyoto’da sanatseverlerle buluşacak.

Nisan ayında Londra Saatchi Galeri’de ve Mayıs ayında Paris Polka Galeri’de düzenlenip büyük ilgiyle karşılanan Ara Güler Fotoğraf Sergisi, tüm dünyanın dikkatlerinin Japonya’ya odaklanacağı G-20 Zirvesi ile aynı dönemde, Kyoto’nun 800 yıllık tarihi mekanı Tofuku-ji Tapınağı’nda açılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ön sözü ile hazırlanan ve daha önce İngiltere ile Fransa’da ülkelerin kendi diliyle okura ulaşan sergi kitabı; Japonya’da da Türkçe-İngilizce-Japonca olarak tek baskıda üç dilli içeren özel versiyonuyla G-20’ye gelen devlet başkanlarına armağan edilecek.

Londra ve Paris etaplarında The Times, Daily Mail, Le Figaro gibi önde gelen medya kuruluşlarının gündemine yansıyan; Londra’da gidilecek en iyi 10 etkinlik arasında seçilen Ara Güler Fotoğraf Sergisi, 30 Haziran–10 Temmuz tarihleri arasında Kyoto Tofuku-ji Tapınağı’nda ziyaretçilerini ağırlayacak.

Ara Güler Fotoğraf Sergisi Japonya’dan sonra, dördüncü durağında yine dünya medyası ve siyasetinin 2019 yılında odaklanacağı en önemli etkinliklerden olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ile aynı günlerde, Eylül sonunda New York’ta gerçekleşecek. Kentin finans merkezinde yer alan Street Smithsonian Ulusal Amerikan Yerli Müzesi’nde ziyarete açılacak olan serginin, özellikle BM için dünyanın dört bir yanından New York’a gelmiş farklı kültür ve milletlere ait geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor. Sergi 2020 Ocak ayında Roma’da Trastevere Müzesi’nde ve ardından Mogadişu’da T.C. Büyükelçiliği’nde açılacak.

Ana eksenini Ara Güler’in İstanbul fotoğraflarının oluşturduğu sergide; Anadolu ve dünya coğrafyasından kareler ile Aşık Veysel’den Yaşar Kemal’e, Pablo Picasso’dan Salvador Dali’ye, Indira Gandhi’den Rahibe Teresa’ya, Brgitte Bardot’dan Sophia Loren’e uzanan tarihi portreler seçkisi de yer alıyor.

Ana Sponsorluğunu Halkbank ve Ziraat Bankası, Medya Sponsorluğunu Sabah ve Daily Sabah gazetelerinin üstlendiği serginin Resmi Havayolu Türk Hava Yolları.

Cumhurbaşkanı’ndan ön söz…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sergi kitabı için kaleme aldığı ön sözde ustayı şöyle anlatıyor: “Ara Güler, mesleğinde gerçek anlamda bir dünya markasıydı. Siyasi mücadeleleriyle, devlet adamlıklarıyla, fikirleriyle, sanatçılıklarıyla, insani duyarlılıklarıyla son 65 yılda dünyamızda iz bırakmış tüm önemli isimlerin onun objektifinin önünden geçmiş olması, bunun en büyük ispatıdır. 1950 yılında başladığı ve son nefesine kadar sürdürdüğü uzun meslek hayatı boyunca çektiği fotoğrafların, bugün de dünyanın dört bir yanında müzelerin, koleksiyonların, albümlerin başköşelerinde yer alıyor olmasıyla milletçe iftihar ediyoruz. Doğup büyüdüğü İstanbul’u, hayatının ve sanatının merkezine koyan Ara Güler’in serüveni, yakın tarihimizin de bir özeti gibidir. Kendisini, bağnazlıktan uzak, özgün, kuşatıcı ve üretken tarzıyla, ülkemizde gerçek sanatçı profilinin en ideal örneklerinden biri olarak daima saygıyla hatırlayacağız”.

Ön sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaleme alınan sergi kitabı, serginin düzenlendiği her ülkede o ülkenin ana diliyle sanatseverlere ulaşıyor.

SERGİ TAKVİMİ

Nisan 2019 – LONDRA, SAATCHI GALERİ

Mayıs 2019 - PARİS, POLKA GALERİ

Haziran 2019 - KYOTO, TOFUKUJİ TAPINAĞI

Eylül 2019 - NEW YORK, SMITHSONIAN NMAI

Ocak 2020 - ROMA, TRASTEVERE MÜZESİ

Mayıs 2020 - MOGADİŞU, T.C. BÜYÜKELÇİLİĞİ   

YILDIZ TİLBE AÇIKHAVA'DA ESTİ GEÇTİ 

Yıldız Tilbe, Atlantis Yapım ve SM Production iş birliğiyle, Basın ve Medya İletişim ayağını Ppr 'nin Selma Semiz ve ekibinin düzenlediği etkinlik kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne aldı.

Şarkılarını seslendirmeye başlamadan önce dinleyicilerle sohbet eden Tilbe, orkestrasına dönerek, "Onlar iyi olmak zorunda çünkü benimleler" dedi.

Tilbe, konser boyunca hayranlarıyla şakalaşırken kendisini izlemeye gelenler arasında olan Buray'ı, "Şarkılarını çok seviyorum. Bestelerini, sözlerini, müziklerini, sesini, kendisini... Herkesten alkış rica ediyorum" diyerek sahneye davet etti. Bunun ikinci kez başına geldiğini ve hiçbir hazırlığının olmadığını belirten Buray, seyircilerden yardım isteyerek, 'Sen Sevda Mısın?' ve 'Seni Sevmiyorum Artık' isimli sevilen parçalarını seslendirdi.

Tilbe, katılımın yoğun olduğu konserde 'Delikanlım', 'Sana Değer', 'Emi', 'Kandıramazsın Beni', 'Ummadığım Anda', 'Vazgeçtim' ve 'Çabuk Olalım Aşkım' adlı şarkılarının da olduğu repertuvarı yorumladı. İki saatten fazla süren konserde Yıldız Tilbe'nin hayranları, şarkıcının farklı albümlerinden seçtiği parçalarına alkışlarla ve birlikte söyleyerek eşlik etti.

KENAN DOĞULU CEMİL TOPUZLU HARBİYE AÇIK SAHNESİ'Ni SALLADI

Ünlü şarkıcı Kenan Doğulu, İstanbul'daki konserinde hayranlarını coşturdu. Ünlü şarkının sahne şovları da dikkat çekti.

Görsel Show anlamında ki en başarılı Kenan Doğulu konserlerinin en iyisiydi. 

Kenan Doğulu, Beren Saat için yazdığı Yosun adlı şarkıyı seslendirirken gözler Beren Saat 'i aradı. 

Kenan Doğulu, Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesinde sevilen şarkılarını müzikseverlerle birlikte söyledi. Doğulu konseri boyunca yaklaşık 7 bin kişiyi coştururken müziği ve performansıyla herkesi büyüledi.

KENAN DOĞULU KONSERİNDE MAHMUT ORHAN DAMGA VURDU

DJ’lerin Kralı olarak bilinen dünyaca ünlü DJ’miz Mahmut Orhan DJ kabininde Kenan Doğulu ile geceye damga vuran bir performans çıkarttılar.  'İlk Adımı Sen At', 'Çakkıdı', 'Doktor', Aşk İle Yap Ellerimde Çiçekşer 'Tutamıyorum Zamanı', 'Kandırdım' ve 'Şans Meleğim' gibi popüler parçalarını seslendirdi. Biletlerin günler öncesinden tükendiği konserde Doğulu, müthiş sahne enerjisi ve Türkiye'nin en iyi müzisyenlerinden oluşan orkestrası ile yaklaşık 7 bin kişiye unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

TARKAN’I TAHTINDAN İNDİREN YENİ MEGA STAR EDİS 

YENİ MEGA STAR EDİS

Edis, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne aldı.

1990 Yıllarda Tarkan Konserlerinde Tarkannnnnnn diye bağıran, ağlayan, Tarkan bandanası takanları hatırladınız mı? Ben çok net hatırlıyorum. 

Ve tarih tekerrürden ibarettir sözünü atalarımız boşuna söylememiş. Aynı bağırmalar, ağlamalar bandana takma yarışı şimdi Edis için yapılıyor. 

Edis, sahnedeki müthiş dans şovlarıyla, hayranlarını etkisi altına aldı.' 'Çok Çok'', "Yalan'' şarkılarıyla başlayan konser ''Bana Ne" "Olmamış mı", "An" , "Roman" şarkılarıyla devam etti. Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nu dolduran binlerce dinleyicisi ile birlikte Edis 30 şarkı seslendirdi. Bir ara sahneye Aybüke'yi de davet etti. Aybüke, 'Ne Diyorsan' ve Sertab Erener'in 'Unutursun' şarkılarını seslendirdi. Edis, misafirini önünde diz çökerek eline kondurduğu bir öpücükle Aybüke'yi sahneden uğurladı. Edis 'i izleyemeye gelenler arasında Mahsun Kırmızıgül, Aybüke Albere, Esen, Yağmur Ün vardı. Kızı büyük bir Edis hayranı olan Kırmızıgül'e Edis 'Uzun İnce Bir Yoldayım'ı seslendirirken mikrofonu uzattı ve şarkının bir bölümünü Mahsun Kırmızıgül seslendirdi. Her şarkının ayrı bir sürpriz koreografi ile renklendiği konser yine dev koro eşliğinde 'Dudak' şarkısı ile final yaptı.

KURUÇEŞME'YE TAZE KAN OLİGARK 

Reina’ya yapılan hazin saldırının ardından geçen 2 sene boyunca Bebek-Ortaköy arasındaki sahil hattı en sakin dönemini geçirdi. Aslında Kuruçeşme bölgesi, 20 hatta 30 senedir özellikle yazları, gece hayatının merkezi durumundaydı. Bölgede içerisinde farklı restoran markalarını bulunduran gece kulübü konseptlerinden başta Pasha, Laila ve Havana sadece Türkiye değil dünyaca ünlü markalar oldular. Bu aradan sonra Mart 2019’da açılan Oligark İstanbul, Kuruçeşme’ye tekrar eski günlerine götürecek bir yatırım olarak gözüküyor. Muallim Naci caddesi 58 Numarada açılan mekan özlenilen, denize sıfır yazlık mekan açığını da giderecek.

20 Haziran itibarı ile Oligark, her gün 18:00 itibarı ile yazlık bölümünde hizmet veriyor. 

Bey Lokantası

Bey Lokantası ve Oligark Kulüp

Colonie’nin yaratıcılarından Anıl Toroslu ve zamanın hit gece kulübü Nyx’in patronu Burak Akkök’ün işletmesinde olan Oligark, yazlık bölümünde 5 restoran ve gece kulübü ile aktif olacak. Oligark İstanbul’da açılan ilk mekanlar kendi işletmeleri olan Bey lokantası ve kendi adıyla hizmet verecek gece kulübü (Oligark İstanbul) olmuştu. Anadolu mutfağı üzerine olan ve başında Şef Umut Karakuş olan Bey Lokantası, yaz boyunca teras bölümünde, boğaza hakim manzarası ile hizmet verecek. Mekanın kışlık kulüp bölümü ise, aşağıya inerek restoranların arasındaki yerini alacak. Giriş ücreti uygulaması bulunmayan Oligark’ın yazlık kulüp bölümü, denize yakın bölümdeki kare bar ve üst taraftaki lounge barından oluşacak.

GÜNÜN SÖZÜ: 

Sevginin olduğu yerde hayat vardır. 

MAHATMA GANDHİ