SANAT MI? ZANAAT MI?

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Hakikaten merak ediyorum sanatçı mı olmak gerekiyor yoksa zanaatçı mı?

Yıllarca sanat yapmak için okuyoruz, didiniyoruz, kaprisli hocaların sınavlarından büyük emekler ile geçip mezun oluyoruz, artık sahnelere hazırız derken sonuç ne?

-    Çöp...

Sanat yapmayı da geçtim, sen ekmek paran için didinip, geceleri sabahlara katarken; senin hüznünde, hastalığında başkaları senin sayende eğlenirken, birisi geliyor seni sahnede rencide ediyor, aşağılıyor.

Yıllardır müzik piyasasının, sanat camiasının en değerli isimlerinden biri…

Yıllardır bir konserin sonuna kadar dayanamayan müzisyenler…

Sesiniz dünyanın en kuvvetli sesi olsun, besteleriniz dünyanın en hit besteleri olsun… Neye yarar ki?

Sahnede her türlü sözlü saldırıya, küfüre, hakarete maruz kalan sevgili müzisyen arkadaşlarım; yapmayın bu gibi insanlara prim vermeyin. Biliyoruz ki orkestradaki bir kişi bile eksik olsa bütün ekip nasıl zorlanır. Ama bunu yılların eskitemediği isimler öğrenememişse çalmayın onlara arkadaşım. Oturun metroda, sokakta, parkta müzik yapın ama bu insanlara müzik yapmayın. Prim vermeyin ki kalite artsın, şarkıcı müzisyenini çocuk azarlar gibi azarlayamayacağını bilsin, çekinsin. Ama nerede bizim ülkemizde o cesaret? İki kuruş kazanacağız diye hem kendimiz eziliriz hem de değmeyecek insanları baş tacı yaparız. İnanın bu haberlere çok üzülüyorum ve bunlara dur demek, kaliteyi yükseltmek bizim elimizde.

Daha 2019’u yeni karşılamışken umuyorum ki cahil, kendiniz bilmez şarkıcıların silinip gittiği bir sene olur.

Sevgi ve müzikle kalın...