DAHA NE OLSUN!

Mustafa YAŞAR 28 Tem 2017

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Avantajın sağlanmasında en önemli pay ise hiç kuşkusuz Alper ve Dirar'a aitti.

Hazırlık maçlarında aldığı kötü sonuçlarla Strum Graz maçı öncesi pek ümit vermeyen bir görüntü çizen Fenerbahçe, sakatlanan Van Persie’nin ve transferi gündemde olan Kjaer’in yokluğunda çıktı zorlu randevuya.

Teknik direktör Aykut Kocaman, Persie’nin yerinde kariyerinde hiç profesyonel maçı bulunmayan genç takım oyuncusu 20 yaşındaki Ahmethan Köse ile başladı maça.

İlk dakikalarda daha atak olan sarı-lacivertlilerdi ancak ev sahibi bulduğu ilk pozisyonda başta Şener olmak üzere Fenerbahçe defansının kademe zaafından iyi yararlanarak golü buldu.

Gol sonrası da atak olan taraf Graz’dı.

İki önemli pozisyonda buldular fakat Alper’in gayreti ve ev sahibi takımın defanstaki paniği ile kendi kalesine attığı golle beraberliği bulan taraf Fenerbahçe oldu.

Beraberlik golü sonrası daha fazla topa sahip olmayı başaran sarı-lacivertliler, rakibinin şokuna bir şok daha eklemekte gecikmedi ve Roman Neustaedter’in kornerden gelen topa çok iyi kafa vuruşu ile devreye önde girmeyi bildi.

İlk yarıda kazanılan bu avantajlı skor kadro kalitesi düşük, kanatları işlemeyen  Fenerbahçe için çok ama çok önemliydi.  

Bu avantajın sağlanmasında en önemli pay ise hiç kuşkusuz Alper ve Dirar'a  aitti.

İki oyuncu da maç boyunca diğer takım arkadaşlarına oranla ekstra gayretliydi.

İkinci yarıya da pozisyonlar bularak başlayan ancak farkı artıramayan Fenerbahçe, onca eksiğine rağmen deplasmanda elde ettiği bu galibiyetle bana göre tur bileti cebinde dönüyor İstanbul’a.

Sarı-Lacivertlilerin Strum Graz karşısında rövanşta sürprize mahal vereceğini düşünmüyorum.