ÖZEL BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ ÜZERİNE

Avni ÖZGÜREL 09 May 2024

Avni ÖZGÜREL
Tüm Yazıları
CHP kadrolarının, hatta kadrolar bir yana CHP tabanının Özgür Özel'e ufak ufak ters bakmaya başladığı Tayyip Erdoğan görüşmesinin ardından Özel'in Devlet Bahçeli'yle bir araya geleceği açıklandığında homurdanmaların artacağını düşünmek için kahin olmaya gerek yoktu.; öyle de oldu..

İtirazlar üzerine uzun uzadıya yazıp çizmek gerekmez. Ayrıntılarını basınımızın kerameti kendinden menkul isimlerinin sütunlarında okuyup, ekranlarda dinleyeceksiniz..

Ben söz konusu görüşmeye farklı bir pencereden bakmanızı istiyorum..

Türkiye siyasetinde Özgür Özel’in CHP genel başkanlığına seçilmesi sonrasında başlayan dil değişikliğinin nezaket üslup ve yaklaşım düzeyinde kalmayıp demokratikleşme çabaları çerçevesinde somut uygulamalarla devam etmesini arzulayan herkesin beklentisini yansıtan düzenlemelerle sürmesi hiç şüphesiz AK Parti’nin bu yöndeki taleplere evet demesiyle mümkün. Ancak siyasi gerçekliğin önümüze taşıdığı tablo şu ki, bazı meselelerde MHP’nin yani Devlet Bahçeli’nin kanaati duruşu son derece önemli hatta belirleyici.

Erdoğan’ın izlediği siyasi çizginin ana hattının her şartta Cumhur İttifakı’nın korunması olduğunu hatırlatmaya, bunun da Devlet Bahçeli’yle kurulan samimi iş birliği ve dostluğun korunması manasına geldiğini söylemeye herhalde gerek yok.. Dolayısıyla bazı hususlarda Erdoğan’a giderken hatta belki ondan önce Bahçeli’nin nabzını tutmak, muhalif olduğu bilinen konularda farklı yaklaşımlar için bilgilenmesini sağlamak yerinde olabilir.

Özgür Özel’in Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde seslendirdiği konuların başlıklarını hatırlayın. Bunların önemli bir kısmının ‘dikenli’ mevzular olduğunu bilmek için kahin olmak gerekmez. Ve şurası da gerçek ki, bu konuların bir kısmı Erdoğan’ın kamuoyu önünde farklı konuşmuş olsa da iç dünyasında onayladığı hususlar.. Kimi zaman farklı ağızlarda dillenmesini sağlayıp tepkileri ölçtüğü, nabız tuttuğu sorunlar içinde pişmiş bir lider. Dahası neredeyse elli yıla yaklaşan bir siyasi tecrübenin içinden geliyor.

Sonuç olarak eleştirilere kulak tıkayıp gerek Erdoğan gerekse Devlet Bahçeli’yle kuracağı dürüst ve samimi diyalogun Özgür Özel’in, onun şahsından öte Türk siyaseti hanesine artılar ekleyeceğini düşünüyorum.