Fas-Fransa eşleşmesinden beklentim son şampiyonun yine finale çıkacağı yönünde. Bu aşamaya kadar iyi işler çıkaran 'Atlas Aslanları' için 'buraya kadarmış' demenin zamanıdır. Fransa kadro kalitesi ve tecrübesiyle Fas'a final şansı tanımaz.
Tarihte ilk kez Arap Yarımadası’nda düzenlenen Dünya Kupası’nda sona geliyoruz.
32 ülkenin dünyanın en büyüğü olma mücadelesinde hedefine yaklaşan 4 ülke var şimdi.
Fas, Fransa, Hırvatistan ve Arjantin.
Gelin isterseniz bu 4 ülkenin kupada yarı finale giden yolu nasıl kat ettiğine bakalım ve yarı final maçlarına benden yana yorumlarıma geçelim.
Hırvatistan beraberliğiyle başladığı kupa yolculuğunda, grupta Belçika ve Kanada'yı yenen, son 16 turunda İspanya'yı penaltılarla geçen Fas, çeyrek finalde de Portekiz gibi güçlü bir takımı saf dışı bırakarak son şampiyon Fransa'nın rakibi olurken, aynı zamanda da Dünya Kupası’nda yarı final gören ilk Afrika ülkesi unvanına da sahip oldu.
Fas için Katar’ın en büyük sürprizini gerçekleştirdi de diyebiliriz elbette.
Fransa, Katar’da grubunda oynadığı ilk maçta Avusturalya, ikinci maçta da Danimarka’yı mağlup ederken yedek ağırlıklı kadrosuyla çıktığı Tunus karşısında 1-0 mağlup olmuştu. Son 16 turunda Polonya’yı kupanın dışına iten ‘Maviler’ çeyrek finalde de İngiltere’yi saf dışı bırakarak Fas’ın yarı finaldeki rakibi oldu.
Son şampiyon yarı finale gelene kadar bana göre kupa öncesi favorilerin en istikrarlısıydı.
Yarı finalin bir diğer eşleşmesinde ise Avrupa ve Güney Amerika’nın temsilcileri sahne alacak.
2018’de Rusya’da final oynayan ancak Fransa’ya kaybeden Hırvatistan, Katar’da bir kez daha finali, hatta bu kez şampiyon olmayı hedefliyor.
Fas, Belçika ve Kanada ile aynı grupta yer alan ‘Damalılar’ ilk maçında Fas ile golsüz berabere kaldıktan sonra Kanada’yı 4-1 mağlup etti. Sonrasında Belçika ile 0-0 berabere kaldı ve grubunda Fas’ın ardından ikinci olarak son 16 turuna kaldı.
Penaltılar sonrası Japonya’yı geçerek çeyrek finalde Brezilya’nın rakibi olan Hırvatlar yine penaltılar sonrası yarı final biletini aldı ve kupanın bir başka favorisi Arjantin ile rakip oldu.
Hırvatistan yarı finale gelene kadar ortaya koyduğu futbol ile değil ama sonuç odaklı mücadelesiyle dikkat çekti.
Ve Arjantin.
‘Gök Maviler’ Polonya, Meksika ve Suudi Arabistan ile yer aldığı gruptan lider olarak son 16 turuna kalırken ilk maçında Suudi Arabistan’a yenilerek şaşırtmıştı. Sonrasında Meksika ve Polonya’yı deviren, son 16 turunda Avustralya’yı, çeyrek finalde de penaltı atışları sonrası Hollanda’yı geçen Arjantin şimdi Hırvatistan karşısında finale kalmanın mücadelesini verecek.
Messi’nin sırtladığı Güney Amerika temsilcisi için final zor ama imkansız değil.
Bitirirken gelelim benden yana kısa, kısa yarı final maçlarının yorumlarına.
Fas-Fransa eşleşmesinden beklentim son şampiyonun yine finale çıkacağı yönünde. Bu aşamaya kadar iyi işler çıkaran ‘Atlas Aslanları’ için ‘buraya kadarmış’ demenin zamanıdır. Fransa kadro kalitesi ve tecrübesiyle Fas’a final şansı tanımaz.
Hırvatistan-Arjantin yarı final eşleşmesinde ise finale çıkacak tarafın Arjantin olacağını düşünüyorum. Dünya Kupası’nda son finalini 2014 yılında yapan ‘Gök Mavililer’ Katar’da 2018 Rusya finalinin tekrarına imkan tanımaz.