Türkiye'de gayrimenkul öncelikle konut alımı olarak değerlendirilir ve ahrette iman dünyada mekan anlayışı ile gayrimenkul alımına zorunlu ihtiyaçmış gibi bakılır.

Türkiye’de gayrimenkul öncelikle konut alımı olarak değerlendirilir ve ahrette iman dünyada mekan anlayışı ile gayrimenkul alımına zorunlu ihtiyaçmış gibi bakılır. Tasarrufu olanlar için de gayrimenkule yatırım yapmak öncelikli bir seçenektir ama bunun için yüklü birikmiş paranın olması gerekir. Bu nedenle küçük diye tabir ettiğimiz yatırımcı kesim için yatırımda öncelik gayrimenkulde değil, faiz veya dövizden yana olmuştur.

Gayrimenkulün her dönemi içine alan geçmiş performanslarına bakıldığında yatırım getirisinin uzun vadede ve her şekilde faizi de dövizi de geride bıraktığı görülmüştür. Yani, aslında gayrimenkul iyi bir yatırım aracıdır, üstelik riski düşüktür ama ne yazık ki birikimlerin yüklü olmasını gerektirmektedir.

İşte iyi haber bu noktada başlıyor. Gayrimenkul artık küçük bireysel yatırımcı için de bir yatırım aracı haline geliyor. Haziran ayında çıkması beklenen gayrimenkul sertifikaları ile gayrimenkul adeta yatırım aracı olarak kimliğine de kavuşuyor.

Gelecek dönemde Gayrimenkul Yatırım Fonlarını ve Gayrimenkul Sertifikalarını çok konuşacağız gibi duruyor. Artık bu işten para kazanmak için bir bağımsız bölüm satın almak zorunda kalmayacaksınız. Paranız kadar metrekare satın alıp, istediğiniz zaman satıp nakit paraya çevirebileceksiniz. Gayrimenkul sertifikası ile büyük yatırımcı olmanıza gerek yok küçük rakamlarla da gayrimenkulden para kazanabiliyorsunuz. Şimdi gözümüz kulağımız Ankara’da, gayrimenkul sertifikasına son şeklini verdiğini duyduğumuz ekonomi yönetiminden gelecek haberde. Hadi hayırlısı…