Artık iyice anlaşılmış olmalı.
Artık iyice anlaşılmış olmalı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu olan seçimler, oy kaybı, tembellik olduğunda “en yakını” olduğu düşünülen isimlere bile müsamaha göstermeyecek.
İstifa tartışmalarının içindeki Bursa Belediye Başkanı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hem askerlik hem de siyasetten çok eski yol arkadaşı. Balıkesir ise geçmişte Parti’nin kasasının başında duran isim. Bu yakınlık çizelgesi bile 2019’un ne kadar ciddiye alındığını göstermiyor mu?
Belediye başkanları neden istifaya zorlanıyor? Her kafadan bir ses. Herkesin kendince ürettiği bir neden var. Size tavsiyem: Karmaşık bir problemle karşılaştığınızda, sorunun birden çok cevabı varmış gibi duruyorsa, en doğru olan en basit olandır.
Tüm “Siyasi yorumcuların” o güzel kafalarını zorlamalarına hiç gerek yok. Dile getirdikleri onlarca grift teori içinde en makul olanı muhtemel oy kaybı kaygısıdır.
Bu derece Parti’yi olumsuz etkileme ihtimali olan bir harekete girişiliyorsa, yapılmaması halinde ortaya çıkılacak tablonun daha kötü olabileceği ihtimali mutlaka göz önüne alınmıştır. Daha kısa cümleler ile anlatmak gerekirse: Adı geçen Başkanlar ile 2019 Mart’ındaki yerel seçimlerin alınamayacağı düşünülüyor olmalı. Bunun başka açıklaması yok.
Eh, AK Parti eğer bu durumu ihtimal dahilinde görüyorsa, neden önlem almasın ki? Neden yeni bir hamle ile düzeltme yoluna gitmesin ki? Bakmayın siz muhalefetin “Seçimle gelen seçimle gider” açıklamalarına, müstehzi “Diren Melih” başlıklarına. Onlar da bu dediklerimi tahmin ettiği için kolpa yapıyor. Yoksa dertleri Belediye Başkanlarına sahip çıkmak falan değil.
Olayları bu duruma getiren Başkanların kendilerinden beklendiği gibi davranmaması. Muhafazakâr sağ bir partinin davranış kalıplarının dışına çıkması. Yoksa özel görüşmeler ile halledilebilecek bir operasyon neden bu kadar dallanıp budaklansın ki.
Bakın, Ankara, Bursa ve Balıkesir’in toplamından büyük olan İstanbul’da nasıl 3 gün içinde her şey unutuldu. Kadir Topbaş Başkan değil miydi?
AKŞENER’İN BOL “ESİNLENMİŞ” PARTİSİ
Birçok tartışma ile gündeme gelen Meral Akşener’in kurduğu yeni parti sonunda açıklandı. Siyasette edinebileceği yeri zaman gösterecek. Parti’nin adı: İyi Parti. Kısaltmasız olması AK Parti’ye bir öykünme gibi duruyor. Öykünme sadece bununla da sınırlı değil. Çünkü “İYİ Parti”nin yazılışı da fena halde Osmanlıyı kuran çekirdek olan Kayı Boyu’nun sembolüne benziyor. Aslında benziyor bile denemez aynısı. Kayı Boyu’nun sembolü olan iki ok bir yay latin harfleriyle yazılmış Türkçe’de karşımıza “İYİ” olarak çıkıyor.
İyi Parti’nin logosu da tanıdık. Çünkü bu stilize güneş figürü Numan Kurtulmuş’un kurduğu Has Parti’nin logosunun biraz değiştirilmiş hali.
“Esinlenmeler” bu kadarla da sınırlı değil. Parti’nin sloganı ise adından dolayı “Türkiye iyi olacak” olarak belirlenmiş. Bu slogan da tanıdık. Çünkü Süleyman Soylu, Demokrat Parti Genel Başkanı iken bu sloganı kullanmıştı. O zamanki slogan “Türkiye’ye iyi gelecek”ti.