TRT ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPTI SIRA FUTBOLSEVERLERDE

Mustafa YAŞAR 18 Eki 2016

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
​​Lig nihayet geçen hafta maçlarıyla izleyicisi ile ekranlarda buluştu. TRT kamuoyunun yaygın talebini karşılıksız bırakmadı ve kamu hizmeti bilinciyle 7 hafta sonrada olsa maçları canlı yayınlamaya başladı. TRT üstüne düşeni yaptı ama futbolseverler izleyerek yayıncıya reytingini verecek mi? göreceğiz.

Lig nihayet geçen hafta maçlarıyla izleyicisi ile ekranlarda buluştu. TRT kamuoyunun yaygın talebini karşılıksız bırakmadı ve kamu hizmeti bilinciyle 7 hafta sonrada olsa maçları canlı yayınlamaya başladı. TRT üstüne düşeni yaptı ama futbolseverler izleyerek yayıncıya reytingini verecek mi? göreceğiz. Haftayı deplasmanda Şanlıurfaspor galibiyetiyle kapatan Yeni Malatyaspor liderliğini sürdürdü. Sarı-kırmızılılar, İrfan Buz ile bu kez uyum içinde gözüküyorlar. Liderin takipçileri Boluspor, B.Ş Gaziantep, Göztepe ve Eskişehirspor’un da kazandığı haftanın en büyük kaybedeni yine Ümraniyespor oldu. Bu sezon yükseldiği ligde henüz galibiyeti olmayan tek takım olan kırmızı-beyazlılar Göztepe’ye de mağlup olarak 3 puanla ligin dibine demir attı.

HAFTANIN TAKIMI: Adana Demirspor

Lig’de aldığı 4 beraberlikle dikkat çeken Adana Demirspor, Manisaspor deplasmanında çok önemli bir galibiyete imza attı. Akdeniz ekibi  ikinci kez 3 puanla tanışırken, bu aynı zamanda ilk de deplasman galibiyeti oluyordu.

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ:  Engin İpekoğlu (Adana Demirspor)

Adana Demirspor ‘da  Erkan Sözeri’nin ayrılmasından sonra hafta arası  göreve gelen Engin İpekoğlu, takımının başında çıktığı ilk maçta üstelik deplasmanda kazanmayı başardı. 

HAFTANIN FUTBOLCUSU: Franck Pote (Adana Demirspor)

Adana Demirspor ‘u bu sezonda Pote sırtlayacak gibi. Fransız forvet Manisa deplasmanında attığı iki golle galibiyette önemli pay sahibi olurken,  7 hafta sonrası attığı gol sayısını da dörde çıkardı.

TOPLU SONUÇLAR

Altınordu-Mersin İdmanyurdu: 3-1

Balıkesirspor-Sivasspor: 1-1

Ümraniyespor-Göztepe: 0-1

Elazığspor-Bandırmaspor: 2-0

Manisaspor-Adana Demirspor: 1-2

Boluspor-Denizlispor: 2-0

Eskişehirspor-Giresunspor: 1-0

Büyükşehir Gaziantepspor-Samsunspor: 3-0

Şanlıurfaspor-Yeni Malatyaspor: 1-2

8.HAFTANIN PROGRAMI

21 Ekim Cuma:

17.30 Yeni Malatyaspor-Manisaspor

19.00 Adana Demirspor-Elazığspor

22 Ekim Cumartesi:

13.00 Bandırmaspor-Ümraniyespor

13.00 Denizlispor-Büyükşehir Gaziantepspor

17.00 Sivasspor-Şanlıurfaspor

19.00 Giresunspor-Boluspor

23 Ekim Pazar:

13.00 Mersin İdmanyurdu-Balıkesirspor

16.00 Samsunspor-Altınordu

19.00 Göztepe-Eskişehirspor