ÖLÇÜ OLMAZ

Mustafa YAŞAR 10 Eki 2016

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
​Şerefsiz terör örgütünün neredeyse her günümüzü acıya boğduğu bir ortamda inanın ne futbolun, ne de hayata dair bir başka yaşanmışlığın kıymeti kalmıyor. Dün Şemdinli'den gelen hain saldırı haberinin gölgesinde oynandı Beşiktaş, Medipol Başakşehir hazırlık maçı.

Şerefsiz terör örgütünün neredeyse her günümüzü acıya boğduğu bir ortamda inanın ne futbolun, ne de hayata dair bir başka yaşanmışlığın kıymeti  kalmıyor.  Dün Şemdinli’den gelen hain saldırı haberinin gölgesinde oynandı Beşiktaş, Medipol Başakşehir hazırlık maçı.  Öncelikle hain saldırılarda hayatını kaybeden askerlerimiz ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tüm yaralılarımıza acil şifalar, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere milletimize başsağlığı diliyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bu saldırıların bir an önce son bulması da en büyük temennim.  

Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, beklenildiği gibi ligde fazla forma giyemeyen oyuncularına şans tanıdı Başakşehir karşısında. Ancak bir isim vardı ki o gerçekten sürpriz oldu birçok kişi için. Güneş kaleyi  Fabricio’ya değil genç  Utku Yuvakuran’a teslim etti. Utku yediği  golde heyecanın kurbanı olduğu maçta  izleyenlere çok fikir verdi denemez ama bu tercih Güneş adına oldukça pozitifti. Süper Lig’de yenilgisiz iki takımın doksan dakikalık hazırlık mücadelesi genel olarak düşük tempoda oynandı.  Beşiktaş'ta  savunmanın sağında, görev yapan Andreas Beck her zamanki gibi kusursuz oynamaya büyük gayret gösterdi.    Adriano Correia ise sol bekte  çok öne çıkmayan bir performans sergiledi. Orta sahada  beraberliği sağlayan golü de atan  Anderson Talisca istekli ve arzulu,  Tolgay Arslan ve Kerim Frei ise durgundu. Yenilgisiz iki takımın hazırlık maçı da  yenillgi yaşanmadan  bitecek dediğimiz dakikalarda sonucu  Marcelo’nun golü tayin ederken,  Medipol Başakşehir’in bu gole karşılık vermek adına oyuna kattığı hareketlilik ise karşılaşmanın belki de en öne çıkan tarafıydı. Son söz: Her iki takımda ortaya koydukları futbolla lig adına ölçü olmayacak bir maç oynadılar. Adı üstünde bir hazırlık maçıydı. Ötesine de geçemedi.