MUHAMMED ALİ

Mustafa YAŞAR 05 Haz 2016

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Rahmetli babam sporun her branşı ile yakından ilgili, kısa bir dönemde Fatih Karagümrük Spor Kulübünde boks yapmış gerçek bir sporseverdi.

Rahmetli babam sporun her branşı ile yakından ilgili, kısa bir dönemde Fatih Karagümrük Spor Kulübünde boks yapmış gerçek bir sporseverdi. Önceleri sadece babamın ilgilendiğini sandığım, onun ilgisi ile benimde varlığından haberdar olduğum,  çocukluk yıllarımda maçları için gece yarısı ailece uyanıp ekran karşısına geçtiğimiz ve izlerken büyük heyecan duyduğumuz Muhammed Ali, sonradan öğrendim ki  sadece babamın ve benim değil tüm dünyanın yakından tanıyıp takip ettiği  boks ve spordan öte bir figürmüş. Dün vefat haberi sonrası bir an geçmişe döndüm. Bendeki Ali ile hatıralarım canlandı hafızamda.

O ringdeyken  biz ekran karşısında olduk hep. Kazandıkça havalara zıpladığımız çocukluk sevinçlerimin baş aktörlerinden biri idi Ali.

Daha çok futbola meraklıydım ama söz konusu Muhammed Ali ve onun kim olduğu önemli olmayan rakibiyle maçları olunca “En hasta boks sever” olup çıkıyordum(k) O zamanlar Clay’di adı. Öyle de sevmiştik. Sonrasında Müslüman oldu. Kabul ettiği İslam’ın en güzel şekilde yayılması adına mücadele etti ringlerde, sosyal hayatında.

Bütün zamanların en iyisi Muhammed Ali her fani gibi Hakk’a yürüdü. Ali’nin vefatı sadece bir boksörün hayatını kaybetmesinden öte benim için. Gelecek nesiller Müslüman olmadan önceki ismi Cassius Marcellus Clay Jr.’ın hayatından bokstan öte dersler çıkarabilir umarım.